نقد فیلم پسر جهنمی: کروکد من نشان میدهد که این اثر چگونه یک ابتذال را بر اساس یک داستان کمیکبوکی فوقالعاده به نمایش گذاشت.
فیلم Hellboy: The Crooked Man یک اثر ابرقهرمانی و ترسناک آمریکایی محسوب میشود که در سال 2024 به انتشار رسید و بر اساس شخصیت «هلبوی» از کمیکهای دارک هورس که توسط «مایک مینیولا» خلق شده، ساخته شده است.
این فیلم بهعنوان دومین بازراهاندازی سری فیلمهای پسر جهنمی و چهارمین ورودی لایو اکشن از این فرانچایز به شمار میآید. کارگردانی این اثر بر عهده «برایان تیلور» بود. در این فیلم، «جک کیسی» در نقش پسر جهنمی ظاهر میشود و در کنار «جفرسون وایت» و «آدلاین رودولف» بازی میکند.
ادامه مطلب در ادامه
بیشتر بخوانید:
برای اطلاع از آخرین اخبار سینمای جهان، میتوانید به بخش اخبار سینما و تلویزیون و برای دانلود فیلمها و سریالهای روز دنیا به کانال تلگرامی فیگار مراجعه کنید.
نقد فیلم پسر جهنمی: کروکد من
با استفاده از لیست زیر میتوانید به بخش مورد نظر خود مراجعه کنید:
داستان فیلم در دهه 1950، جایی که «پسر جهنمی» و یک مأمور تازهکار BPRD، در یک منطقه روستایی از آپالاشیا گرفتار میشوند و به یک جامعه کوچک که به دست جادوگران تسخیر شده است، برمیخورند، پیش میرود. این جامعه تحت رهبری شیطانی محلی قرار دارد که ارتباطی نگرانکننده با گذشته «پسر جهنمی» برقرار میکند.
نقد و بررسی منتقدان
در وبسایت جمعآوری نقد راتن تومیتوز، تنها 33% از 15 نقد منتقد در بخش نقد فیلم Hellboy: The Crooked Man به فیلم نمرات مثبت دادند که میانگین نمره آن را به 4.5 از 10 میرساند.
این فیلم نظرات مختلطی از سوی منتقدان دریافت کرده است. جوئل هارلی از نشریه استاربست، با نقدی مثبت، در نقد فیلم جدید پسر جهنمی نوشت:
آنچه که داستان The Crooked Man برای یک اثر بلاکباستری کم دارد، با این اقتباس بلندپروازانه از کمیک، جبران میشود.
از سوی دیگر، «جیمی گراهام» از گیمز رادار، به فیلم 3 ستاره از 5 داد و در بررسی فیلم جدید Hellboy نوشت:
The Crooked Man در نیمه اول خود در بهترین حالت قرار دارد و با فیلمبرداری کمنور ارائه میشود؛ اما با ادامه فیلم، به چندین نبرد طولانی و غیربرنامهریزیشده تنزل مییابد. وجود حلوههای ویژه ناهمگون در کنار جلوههای عملی عمدتاً اشتباه و ویرایشهای گاهی غیرمعمول، موانع بیشتری را ایجاد میکند.
تحلیل روایی فیلم
با انتشار تریلر فیلم Hell boy: The Crooked Man میتوان با اطمینان گفت که بیشتر طرفداران پسر جهنمی احتمالاً انتظارات خود را از این فیلم پایین آوردند. با توجه به اینکه این فیلم با بودجهای بسیار پایینتر از پیشینیانش ساخته شده و به جای اکران سینمایی، مستقیماً با کیفیت بالا و دیجیتالی به انتشار رسید، تصور بدترین حالت از چهارمین سری لایو اکشن هلبوی، آسان بود؛ اما این موضوع باعث میشود که این بازراهاندازی/پیشدرآمد همچنان یک شگفتی خوشایند باشد.
این فیلم به طرز غیرمنتظرهای نگاهی جدی و وفادارانه به یکی از داستانهای کلاسیک کمیکهای هلبوی دارد. این فیلم اقتباسی مستقیم از مینیسری 2008 «مایک مینیولا» و «ریچارد کربن» با همین نام است که در آن «پسر جهنمی» در سال 1959 به جستجوی دشمن شیطانی خود به مناطق کوهستانی آپالاچیا کشیده میشود، است.
فیلمنامه این اثر خوشبختانه نزدیک به کمیک بود و برای کسانی که بازسازی پیشین را مشاهده کرده بودند، این وفادار بودن، بسیار اهمیت داشت. بیشتر تغییراتی که در فیلم صورت گرفتهاند به نفع فیلم بودند.
داستان کمیک The Crooked Man کمی بیش از حد ساده است تا بتواند بهعنوان یک فیلم کامل عمل کند؛ بنابراین ارجاعات اضافی به ریشهها و ذات تاریک پسر جهنمی، به آن عمق میبخشد. اضافه کردن شخصیت «بابی جو سانگ» که خلق جدیدی از نویسنده این فیلم است، به این بخش کمک کرد.
داینامیک تنشآمیز «جو» با «پسر جهنمی» بهعنوان یکی از مأموران اداره تحقیق و دفاع ماورایی بسیار سرگرمکننده است؛ اما در برخی جنبهها، ظاهر و بازی «رودولف» کمی ناهمخوان به نظر میرسد.
از نحوه آرایش موهایش تا دیالوگهای بهوضوح مدرناش، «جو» شبیه به محصولی از یک عصر معاصر به نظر میرسد. به قول معروف، او چهرهای دارد که بهطور قطع با آیفون آشناست و میداند که هوش مصنوعی چیست.
بازیگر و گریم «پسر جهنمی»، هیچ حس وفادارانهای نسبت به کمیک ارائه نمیدهد. او لاغر اندام و ضعیف است. انگار صرفاً روی بدن یک فرد عادی، رنگ قرمز پاشیده باشید. او دقیقاً با همین شمایل جلوی دوربین ظاهر میشود.
نقد فیلم پسر جهنمی: کروکد من
شخصیت منفی این فیلم، از مهمترین نکات ضعف این اثر به شمار میآید و متاسفانه مدت زمان کم فیلم، به بازیگر اجازه نمیدهد تا عمق فوقالعادهای در درون خودش داشته باشد و بیننده او را درک کند.
متأسفانه، خود شخصیت The Crooked Man بهعنوان یک شخصیت منفی، کمی کسلکننده به نظر میرسد و فاقد آن حس عجیب و غریبی و مرموزی است که کمیک بهخوبی به تصویر میکشد.
این موضوع به یک مشکل بزرگتر اشاره دارد که همان بودجه است. نمیتوان انکار کرد که پسر جهنمی: کروکد من هزینه اندکی را صرف ساختن خود کرد. جلوههای ویژه در این اثر ابتدایی به نظر میرسند و سینماتوگرافی فیلم نیز بیروح است.
همچنین، کارگردان از محیطهای طبیعی لوکیش خود بهرهبرداری نمیکند. این فیلم مانند فیلم جادوگر شهر بلر میتوانست در عین حال که بودجه کمی دارد، از محیط طبیعی اطراف خود برای ایجاد ترس استفاده کند که متاسفانه بی بهره بود.
فیلم صرفاً موفق میشود که یک ماجرای ماورایی سریعالسیر را در سبک فیلمهای معمولی دهه 2000 ارائه دهد. داستان بهسرعت پیش میرود و پیش از آنکه خستهکننده شود، به پایان میرسد. هر سه شخصیت اصلی دارای داستانهای کوچک هستند. با توجه به تریلر، این فیلم میتوانست بدتر از این هم باشد.
جمعبندی
پسر جهنمی: کروکد من هرگز به اوج دو فیلمی که گیرمو دلتورو کارگردانی کرده بود، نزدیک هم نمیشود؛ اما به اندازه فیلم 2019 نیز فاجعه نبود. این سومین تلاش برای ایجاد یک فرانچایز لایو اکشن از این شخصیت محبوب است که متاسفانه با بودجه محدود ساخته شد.
فیلم بهخوبی از منبع اصلی خود اقتباس میکند؛ اما بهقدری مدت زمان کمی دارد که ما تقریباً هیچ شخصیتی را درک نمیکنیم. هرچند که محدودیتهای بودجهای اغلب بهضرر عناصر ترسناک فیلم عمل میکنند، اما کروکد من همچنان بهعنوان یک اقتباس رضایتبخش از کمیک شناخته میشود. در سالی که فیلمهای پرهزینهتری مانند مدام وب و جوکر: جنون دو نفر شکست خوردهاند، این فیلم با حداقل بودجه، توانست بهتر از آن دو باشد.
نمره وبسایت فیگار به این فیلم، نمره 4 از 10 است.
بیشتر بخوانید:
- نقد و بررسی فیلم بیتل جوس بیتل جوس (Beetlejuice Beetlejuice)
- نقد و بررسی سریال پنگوئن (The Penguin)
- نقد و بررسی انیمه اوزوماکی (Uzumaki: Spiral Into Horror)
- نقد و بررسی فصل سوم سریال از جانب (From)
- نقد و بررسی سریال گردن زنی
نظر شما دربارهی مطلب نقد فیلم پسر جهنمی: کروکد من چه بود؟ لطفا نظرات خود را در بخش کامنت با فیگار و دیگر کاربران به اشتراک بگذارید.