به تازگی هشدار درباره شیوع یک بیماری مرگبار در ایران توجه زیادی جلب کرده است. در ادامه به جزئیات بیماری کشنده جدید در ایران خواهیم پرداخت.
به تازگی نگرانی زیادی در رابطه با بیماری کشنده تب کریمه کونگو ایجاد شده است. در ادامه به بررسی این بیماری و خطرات بیماری تب کریمه کونگو خواهیم پرداخت. تب کریمه کنگو میتواند کشنده باشد. سال گذشته در ایران، حدود 10 نفر بر اثر ابتلا به تب کریمه جان باختند که تعداد نسبتا زیادی است.
هشدار درباره شیوع یک بیماری مرگبار در ایران
با گرم شدن هوا از تعداد برخی بیماریهای ویروسی کم شده و بر تعداد گروهی دیگر افزوده شده است. بسیاری از بیماری های ویروسی با افزایش گرما و زادوولد کنهها و حشرات موذی شدت میگیرند. یکی از این بیماریها تب کریمه کنگو است. این بیماری که از طریق نوعی کنه که در پوست، گوشت و خون احشام و حیوانات وحشی وجود دارد انتقال می یابد، در فصل های گرم سال بیشتر میشود.
طبق گزارش اخیر مدیرکل روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور و بنابر تایید وزارت بهداشت و درمان اخیرا یک نفر به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شده است که خوشبختانه بهبود یافته است. با این حال وزارت بهداشت نسبت به شیوع این بیماری هشدار داده و از مردم خواسته است که اصول بهداشتی را رعایت کنند.
علائم تب کریمه کنگو
علت تب نامیدن این بیماری، نشانه های بالینی آن است. در روزهای نخست این بیماری، حرارت بدن بیمار بالا رفته و او به تب شدیدی دچار میشود. در روزهای 3 الی 7 بیماری، تب کریمه کنگو وارد دوره جدیدی می شود. در این مرحله، بدن و به خصوص بینی فرد شروع به خونریزی می کند و قسمتهای مختلف آن شروع به تورم و کبودی می کند.
در برخی موارد، تب کریمه کنگو با سردرد، شکم درد، بدن درد، اسهال شدید، تاری دید و کاهش شدید فشار خون همراه است. با این حال، بیماری تا زمانی که به مرحله خونریزی نرسد خطرناک نبوده و به مرگ منجر نمی شود. بعد از ورود بیماری به مرحله خونریزی، احتمال فوت بیمار به 30 درصد میرسد.
بیشتر بخوانید: