همنواز

۱۰ نکته جالب و عجیب وغریب درباره شهر تهران که نمی دانستید

تهران، پایتخت ایران، شهری است که زیر لایه های مدرن و پرهیاهوی آن داستان های جالب و حقایق شگفت انگیزی نهفته است. این کلان شهر، علاوه بر ساختمان های بلند، شلوغی خیابان ها و مترو و ….، رازهایی دارد که شاید تاکنون کمتر درباره آن ها شنیده باشید. با ما همراه باشید تا با ۱۰ نکته جالب و عجیب وغریب درباره تهران آشنا شوید.

۱. تهران، شهری که روزگاری پر از چنار بود

تهران قدیم به شهر چنارهای بلند و سرسبز معروف بود. خیابان ولیعصر که طولانی ترین خیابان خاورمیانه است، زمانی با بیش از ۶۰ هزار چنار تزئین شده بود. این درختان کهنسال نه تنها هوای شهر را تصفیه می کردند بلکه جذابیت ویژه ای به خیابان ها می دادند.

متأسفانه امروزه بسیاری از این درختان از بین رفته اند، اما تهرانی ها هنوز هم از زیبایی گذشته ی این خیابان خاطراتی دارند. اگر روزی در این خیابان قدم بزنید، هنوز هم بقایای معدود چنارهای قدیمی را خواهید دید که به نوعی شاهد زنده تاریخ این شهر هستند.

۲. تهران روی شبکه ای از تونل های مخفی قرار دارد

اشتباه نکنید منظور ما از این تونل ها مترو نیست! قرار نیست نقشه مترو تهران را با هم مرور کنید. ما از تونل های مخفی قدیمی صحبت می کنیم. کمتر کسی می داند که زیر پای ما در تهران، شبکه ای از تونل های زیرزمینی وجود دارد. برخی از این تونل ها به دوران قاجار بازمی گردند و گفته می شود برای فرار شاهان و مقامات از حملات احتمالی ساخته شده اند. حتی برخی از این تونل ها به کاخ گلستان متصل بوده اند. امروز هم در مناطقی مانند بازار تهران، داستان های زیادی درباره این تونل ها شنیده می شود. تصور کنید که در زیر شلوغی بازار بزرگ تهران، دنیایی مخفی و پر از رمز و راز در جریان بوده است.

۳. مرتفع ترین برج آجری جهان در تهران است

برج آزادی یا برج میلاد تهران ممکن است نمادهای معروف تهران باشند، اما آیا می دانستید برج طغرل در جنوب شرق تهران، یکی از بلندترین برج های آجری جهان است؟ این برج به دوره سلجوقیان بازمی گردد و در محله شهرری قرار دارد. معماری منحصربه فرد و تاریخ طولانی آن، برج طغرل را به یکی از گنجینه های تاریخی تهران تبدیل کرده است. این برج که روزگاری به عنوان ساعت آفتابی عمل می کرد، امروزه همچنان برای گردشگران جذابیت خاصی دارد.

۱۰ نکته جالب و عجیب وغریب درباره شهر تهران که نمی دانستید

۴. تهران، شهر قلعه های گمشده

تهران روزگاری پر از قلعه های تاریخی بود که به مرور زمان نابود شدند یا زیرساخت های مدرن جای آن ها را گرفتند. یکی از معروف ترین قلعه های تهران، قلعه حسن آباد بود که زمانی در مرکز شهر قرار داشت. این قلعه ها همواره داستان هایی از مقاومت، جنگ و عشق را با خود حمل می کردند. امروزه تنها نام برخی از آن ها در حافظه مردم باقی مانده است، اما هنوز هم می توان اثرات این قلعه ها را در گوشه و کنار شهر جست وجو کرد.

۵. خیابانی که زمان در آن متوقف شده است

خیابان سی تیر یکی از جذاب ترین خیابان های تاریخی تهران است. این خیابان که محل تلاقی ادیان مختلف است، پر از کلیساها، کنیسه ها و مساجد قدیمی است. فضای سنتی و کافه های مدرن این خیابان حس سفر در زمان را به بازدیدکنندگان منتقل می کند. عبور از خیابان سی تیر، مثل گشت وگذار در کتابی پر از روایت های تاریخی است که هر گوشه آن داستانی برای گفتن دارد.

۶. قدیمی ترین رستوران تهران هنوز هم فعال است

بازار بزرگ تهران خودش جزء بهترین جاهای دیدنی تهران است اما یک رستوران تاریخی مشهور را هم در دل خود جای داده است. در واقع رستوران “شرف الاسلامی” که در بازار تهران قرار دارد، قدیمی ترین رستوران تهران است.

این مکان بیش از ۱۰۰ سال قدمت دارد و هنوز هم با غذاهای سنتی ایرانی از مشتریان پذیرایی می کند. تجربه غذا خوردن در این رستوران، سفری به تاریخ مزه ها است. جالب است بدانید که محیط این رستوران با همان حال و هوای قدیمی اش حفظ شده و بسیاری از مشتریان قدیمی هنوز هم برای زنده کردن خاطرات گذشته به آنجا می آیند.

۱۰ نکته جالب و عجیب وغریب درباره شهر تهران که نمی دانستید

۷. کوه دماوند از تمام نقاط تهران قابل رؤیت نیست!

اگرچه دماوند نماد پرابهت تهران است، اما به دلیل آلودگی هوای شهر، بسیاری از تهرانی ها هرگز موفق به دیدن آن نمی شوند. در روزهای خاصی که هوا تمیز و آفتابی باشد، این قله زیبا مثل تابلویی طبیعی در افق ظاهر می شود. دماوند، علاوه بر زیبایی اش، یادآور فرهنگ و اساطیر ایرانی نیز هست. هر بار که این کوه در افق دیده می شود، تهرانی ها حس غرور و افتخار را تجربه می کنند.

۸. تهران و گنجینه های گمشده قاجار

روایت است که در دوره قاجار، بسیاری از اشیای گران بها و عتیقه در مکان های مخفی تهران دفن شده اند. این گنجینه ها هنوز کشف نشده اند و داستان های زیادی درباره آن ها نقل می شود. این رازهای مدفون باعث شده تهران همواره شهری پر از شایعه و داستان باشد. تصور اینکه این گنجینه ها کجا ممکن است دفن شده باشند، همیشه ذهن ماجراجویان را به خود مشغول می کند.

۹. گورستانی برای مشاهیر ایران

بهشت زهرا بزرگ ترین آرامستان تهران است، اما گورستان ظهیرالدوله، در شمال شهر، آرامگاه بسیاری از مشاهیر ایران همچون ملک الشعرای بهار و فروغ فرخزاد است. فضای این گورستان کوچک و قدیمی، با درختان بلند و سکوتی رازآلود، حس عجیبی به بازدیدکنندگان می دهد. این مکان، بیش از یک آرامستان، یادبودی برای ادبیات و هنر ایران است.

۱۰. تهران، شهری با قدیمی ترین ساعت عمومی

ساعت میدان توپخانه قدیمی ترین ساعت عمومی تهران است که در دوران ناصرالدین شاه ساخته شده. این ساعت هنوز هم کار می کند و یکی از جاذبه های قدیمی مرکز شهر محسوب می شود. عبور از میدان توپخانه، شما را به قلب تاریخ تهران می برد، جایی که این ساعت نمادی از گذر زمان و پایداری شهر است.

اینبار تهران را با این جاذبه ها و اطلاعات بگردید …..

تهران فراتر از ترافیک، برج ها و خیابان های شلوغ، داستان ها و رازهای بسیاری در دل خود دارد. این شهر کهن، با پیشینه تاریخی و فرهنگی اش، می تواند هر گردشگری را شگفت زده کند. اگر روزی فرصتی دست داد، به این رازهای تهران توجه کنید و این شهر را از زاویه ای جدید کشف کنید.

منبع: وبسایت مای سفر (mysafar.com)

/

پایان رپورتاژ


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *