تبلیغات در فیگار

بهترین فیلم های خارجی برای‌ آموزش تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال

گاهی ذهن یک تریدر از دنبال کردن کندل‌ها و چارت‌ها خسته می‌شود؛ این موقع بهترین وقت برای تماشای چند فیلم برای گسترش دانش است. مزیت فیلم‌ها، دوره‌های آموزشی ویدیویی و مستندها در این است که علاوه بر آموزنده بودن، سرگرم‌کننده نیز هستند و با دنبال کردنشان می‌توانید در وقت‌های مرده خود، به آموزش تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال بپردازید. در ادامه چند فیلم، مستند و دوره آموزشی معرفی می‌کنیم که هر کدام بخش‌هایی از دانش مورد نیاز یک تریدر موفق را پوشش می‌دهند؛ پس چارت را ببنید و با ما همراه شوید!

چرا تماشای فیلم‌ می‌تواند به یادگیری تحلیل تکنیکال کمک کند؟

سوال‌های زیادی ممکن است ذهن یک معامله‌گر را به خود مشغول کند. چه زمانی بیت کوین بخرم؟ شیبا بهتر است یا دوج کوین؟ آیا نمودارهای کندلی همیشه آینده بازار را پیش‌بینی می‌کنند؟ تماشای فیلم‌ها می‌تواند شما را با نمونه‌های واقعی، از سرگذشت تریدرها تا تجربه‌های بزرگ شکست، آشنا کند. تحلیلگران بزرگ بازارهای مالی طی سال‌ها با انواع چالش‌ها روبرو بوده‌اند و نشستن پای صحبت‌های یک فرد باتجربه، قطعا درس‌هایی برای یادگیری تحلیل تکنیکال خواهد داشت و به شما کمک خواهد کرد پاسخ سوالاتتان را پیدا کنید.

معرفی فیلم Rogue Trader؛ چطور از فاجعه جلوگیری کنیم

بهترین فیلم های خارجی برای‌ آموزش تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال
بهترین فیلم های خارجی برای‌ آموزش تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال

این فیلم جذاب، درباره داستان واقعی زندگی نیک لیسون ساخته شده؛ معامله‌گر جوانی که باعث ورشکستگی بانک بارینگز، یکی از قدیمی‌ترین بانک‌های بریتانیا در سال ۱۹۹۵ شد. فیلم نشان می‌دهد که چطور لیسون، پس از موفقیت اولیه در محل کارش، به عنوان مدیر معاملات در بورس سنگاپور (SIMEX) منصوب می‌شود. او با ورود به معاملات بسیار پرریسک، از جمله خرید گسترده قراردادهای آتی پس از زلزله ژاپن در ۱۹۹۵، بدهی‌هایی به مبلغ ۱.۴ میلیارد دلار ایجاد می‌کند. این فیلم فشار روانی و جاه‌طلبی‌های مرگبار یک معامله‌گر را به تصویر می‌کشد. از این فیلم می‌توان آموخت که طمع، مدیریت نادرست ریسک و استفاده غلط از استراتژی‌های پر خطر مانند مارتینگل، می‌تواند به فاجعه منجر شود. اگر فکر می‌کنید ممکن است در دام رفتارهای هیجانی بیفتید؛ حتما این فیلم را تماشا کنید. تا بار بعدی که خواستید با سرمایه دوبرابر وارد یک معامله شکست خورده شوید، یاد آن بیفتید و از ضررهای بیشتر جلوگیری کنید!

مستند The Wall Street Code؛ نگاهی عمیق به الگوریتم‌های ترید

آیا واقعا انسان‌ها بهتر از الگوریتم‌ها ترید می‌کنند؟ مستند کد های وال استریت، نگاهی نوآورانه به نقش الگوریتم‌ها و برنامه‌های کامپیوتری در معاملات بازارهای مالی ارائه می‌دهد. این مستند که در سال ۲۰۱۳ منتشر شد، به بررسی فرآیندهای خودکار در معاملات و استفاده از فناوری‌های پیشرفته در وال استریت می‌پردازد و نشان می‌دهد که چگونه کامپیوترهای پرسرعت و فرمول‌های پیچیده ریاضی، تجارت را از انسان‌ها ربوده‌اند. داستان حول محور توسعه‌دهندگان الگوریتم‌ها می‌گذرد، مانند هایم بدک که با استفاده از الگوریتم‌ها روش جدیدی در معاملات بسیار سریع ابداع کرده بود. درس کلیدی این مستند، اهمیت درک فناوری‌های مالی و لزوم نظارت بر آن‌ها برای جلوگیری از سواستفاده و بی‌ثباتی در بازار است. با دیدن این مستند، با پیچیدگی‌های معاملات الگوریتمی آشنا می‌شوید و خطرهای این سبک از معاملات را به چشم می‌بینید. فراموش نکنید که زمان ساخته شدن این فیلم، هوش مصنوعی به قدرتی که اکنون شاهد هستیم وجود نداشته است و دیدن این فیلم در دوره سردمداری هوش مصنوعی، لذتی دوچندان دارد.

ویدیو How the Economic Machine Works؛ تحلیل بازار از دیدگاه ری دالیو

اگر می‌خواهید یکی راننده خوب، باشید باید سر از مکانیک در بیاورید! برای موفق شدن در بازارهای مالی، باید بدانید بازار و اقتصاد چطور کار می‌کنند. یکی از بهترین منابع آموزشی برای پیدا کردن نگاهی جامع درباره بازارها، ویدیوی آقای ری دالیو است که در یوتوب می‌توانید آن را تماشا کنید. آقای دالیو، بنیان‌گذار صندوق سرمایه‌گذاری بریج‌واتر هستند و در این ویدیو با ارائه یک تحلیل ساده اما عمیق، نحوه عملکرد اقتصاد را شرح می‌دهند. این ویدیو ۳۰ دقیقه‌ای اقتصاد را به عنوان مجموعه‌ای از معاملات توصیف می‌کند که توسط سه نیروی اصلی هدایت می‌شوند: بهره‌وری، چرخه‌های بدهی کوتاه‌مدت و چرخه‌های بدهی بلندمدت. او به نقش اعتبار (Credit) و بدهی بر تصمیم‌گیری‌های مالی اشاره می‌کند و با مثال‌هایی مانند افزایش نرخ بهره توسط بانک مرکزی برای کنترل تورم، نشان می‌دهد که چگونه این چرخه‌ها بازار را شکل می‌دهند. تماشای این ویدیو به افراد کمک می‌کند که با مدیریت منطقی سرمایه و داشتن چشم‌اندازی واقعی از بازار، خود را در برابر نوسانات مقاوم‌تر کنند.

دوره Technical Analysis for Beginners؛ آموزش پایه تحلیل تکنیکال با Rayner Teo

اگر ۴۲ دقیقه وقت دارید، می‌توانید با تماشای اولین ویدیو از این دوره در کانال یوتوب آقای رینر تئو، کلیات و اصول اولیه تحلیل تکنیکال را بیاموزید. ویژگی مثبت این آموزش، این است که همه چیز با زبانی بسیار ساده و برای مخاطب مبتدی تهیه شده است و خبری از نمودارهای پیچیده و کلمات سخت‌فهم نیست. در این دوره به موضوعاتی پرداخته می‌شود از قبیل درک نمودارهای قیمتی، شناسایی سطوح حمایت و مقاومت، الگوهای شمعی (Candlestick Patterns)، اندیکاتورهای پایه مانند میانگین متحرک و RSI، و همچنین مدیریت ریسک. پس از مشاهده این دوره، می‌توانید به عنوان یک تمرین عملی به تحلیل دوج کوین بپردازید و سپس صبر کنید تا ببینید بازار طبق تحلیل شما پیش خواهد رفت یا نه. همچنین روان‌شناسی بازار و مدیریت سرمایه نیز در این دوره آموزش داده می‌شود. رینر تاکید می‌کند که موفقیت در معامله‌گری نه تنها به شناسایی الگوهای قیمتی، بلکه به کنترل احساسات و پایبندی به یک استراتژی مشخص وابسته است.

ویدیوهای Steve Nison؛ کندل‌خوانی و استراتژی ورود

استیو نیسون که به پدر نمودارهای شمعی معروف است و مشاور برخی از بزرگترین موسسه‌های مالی بوده است، از طریق ویدیوهای کانال یوتوب خود و وب‌سایت رسمی‌اش (candlecharts.com) آموزش‌های ارزشمندی در زمینه کندل‌خوانی و استراتژی‌های ورود به معاملات ارائه می‌دهد. او در این ویدیوها مفاهیم کلیدی مانند الگوهای کندلی مختلف (دوجی، چکشی، الگوی‌های صعودی و نزولی) و ترکیب آن‌ها با ابزارهای تکنیکال مانند میانگین متحرک، بولینگر باند و حجم معاملات را توضیح می‌دهد. نیسون تاکید می‌کند که کندل‌ها باید در کنار بررسی روند کلی بازار و همراه با تایید سایر اندیکاتورها بررسی شوند تا استراتژی ورود موثرتری ساخته شود. متاسفانه تمام آموزش‌های ایشان به صورت رایگان در یوتوب قرار نگرفته و برای پیدا کردن دوره‌های کامل می‌توانید سری هم به آپارات بزنید.

مستند Trust Machine: The Story of Blockchain؛ روایت واقعی داستان پر پیچ و خم بلاکچین

بهترین فیلم های خارجی برای‌ آموزش تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال
بهترین فیلم های خارجی برای‌ آموزش تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال

این مستند به کارگردانی الکس وینتر، نگاهی جامع به سیر تکامل فناوری بلاکچین و تاثیر آن بر اقتصاد و جامعه ارائه می‌دهد. در این فیلم، همه چیز با بیت کوین به عنوان نقطه ورود شروع می‌شود و سپس به توضیح مفهوم بلاکچین و تاریخچه آن از زمان بحران مالی ۲۰۰۷-۲۰۰۸ می‌رسیم. سپس فیلم به انتشار مقاله ساتوشی ناکاموتو می‌پردازد و حتی به ارتباط ارزهای دیجیتال با بازار غیرقانونی سیلک رود (Silk Road) اشاره می‌کند. مستند نشان می‌دهد که چگونه بلاکچین، به عنوان یک دفتر کل غیرمتمرکز و امن، می‌تواند مسائلی مانند فقر، گرسنگی و بحران هویت پناهجویان را حل کند. به عنوان مثال سازمان یونیسف از فناوری بلاکچین برای ارائه هویت دیجیتال به کودکان پناهجو استفاده می‌کند. با وجود تمام این ویژگی‌های مثبت، این فناوری با مقاومت دولت‌ها و بانک‌ها مواجه شده است. همچنین در این مستند داستان زندگی لوری لاو را مشاهده می‌کنیم؛ یک هکتیویست (ترکیب کلمه هکر و اکتیویست به معنای کنشگر اجتماعی) و متخصص بلاک‌چین بریتانیایی که به علت فعالیت‌هایش در زمینه نفوذ به سیستم‌های دولتی آمریکا، با درخواست استرداد به ایالات متحده مواجه شد. درس کلیدی این مستند این است که بلاکچین پتانسیل تغییر ساختارهای متمرکز قدرت را دارد، اما نیازمند آگاهی عمومی است تا از سواستفاده (مانند ظهور بازارهای غیرقانونی) جلوگیری شود.

این فیلم‌ها برای چه سطوحی از کاربران مناسب‌اند؟

مهم نیست که یک تازه‌وارد به دنیای ترید و معامله‌گری هستید یا یک کارکشته‌ بازار. تماشای این فیلم‌ها برای مبتدیان نکات آموزشی فراوان دارد و برای با تجربه‌ها، داستان‌هایی که باعث می‌شود دید گسترده‌تری نسبت به حرفه خود پیدا کنند. این افراد، ویدیوها و مستندها به سراغ موضوعاتی می‌روند که همه ما نامشان را شنیده‌ایم، اما از زاویه‌ای به مطالب نور می‌اندازند و نقاط تاریکی را برای مخاطب روشن می‌کنند که برای هر معامله‌گری می‌تواند مفید باشد.

آیا فیلم‌های آموزش تحلیل تکنیکال زیرنویس دارند؟

بهترین فیلم های خارجی برای‌ آموزش تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال
بهترین فیلم های خارجی برای‌ آموزش تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال

برخی از این دوره‌ها مانند ویدیوهای آقای استیو نیسون درباره کندل‌خوانی در آپارات با زبان اصلی موجودند و متاسفانه هنوز زیرنویس فارسی رایگان برایشان تهیه نشده است. فیلم‌ها و مستندها نیز به علت پرمخاطب بودن زیرنویس شده‌اند و آن‌ها را می‌توانید در سایت‌های ارائه دهنده زیرنویس پیدا کنید. ویدیوهای یوتوب نیز به صورت خودکار زیرنویس به زبان‌های مختلف ارائه می‌دهند. برای استفاده از زیرنویس خودکار فارسی یوتوب مراحل زیر را دنبال کنید:

  • روی گزینه CC کلیک کنید تا به صورت پیش‌فرض، زیرنویس انگلیسی برای ویدیو شما فعال شود.
  • روی گزینه چرخ‌دنده کلیک کنید تا وارد بخش تنظیمات شوید.
  • روی گزینه Subtitles/CC کلیک کنید.
  • گزینه آخر یعنی Auto Translate، و سپس زبان Persian را انتخاب کنید.

فراموش نکنید که زیرنویس یوتوب، به صورت ماشینی ترجمه می‌کند و ممکن است فارسی ضعیفی داشته باشد. در نتیجه حتما بخش‌های مهم را خودتان نیز بررسی و ترجمه کنید.

/

پایان رپورتاژ


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *