ژاله علو بازیگر برجسته سینما، تئاتر، تلویزیون و یکی از چهرههای ماندگار عرصه گویندگی و هنرهای نمایشی، امروز پس از تحمل دورهای از بیماری در یکی از بیمارستانهای تهران دار فانی را وداع گفت.
به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری فیگار، «شوکت علو»، که با نام هنری «ژاله علو» شناخته میشد، از پیشکسوتان عرصه هنر ایران بود و در سال 1389 به عنوان یکی از چهرههای ماندگار انتخاب شد. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی رسمی، این ضایعه را به خانواده این هنرمند و جامعه هنری کشور تسلیت گفت.
ادامه مطلب در ادامه
بیشتر بخوانید:
برای اطلاع از آخرین اخبار سینمای جهان، میتوانید به بخش اخبار سینما و تلویزیون و برای دانلود فیلمها و سریالهای روز دنیا به کانال تلگرامی فیگار مراجعه کنید.
بیوگرافی ژاله علو
این بازیگر زاده 1 فروردین 1306 در محله سنگلج تهران، از کودکی با تشویق پدرش به ادبیات فارسی علاقهمند شد. پدر او که افسر ارتش بود، با خواندن آثار بزرگان ادب فارسی همچون حافظ، سعدی و شاهنامه برای دخترش، او را با دنیای شعر و ادبیات آشنا کرد.
این هنرمند برجسته در سال 1326 از دانشسرای مقدماتی تهران فارغالتحصیل شد و در سال 1329 از هنرستان هنرپیشگی تهران نیز مدرک خود را دریافت کرد. «علو» فعالیت حرفهای خود را پس از دانشسرا آغاز کرد و به عنوان گوینده به رادیو پیوست.
نخستین تجربه نمایشی او در رادیو با همکاری «پرویز خطیبی» رقم خورد و پس از آن با هنرمندانی همچون «مهدی قاسمی»، «نصرتالله محتشم» و «عزیزالله حاتمی» در برنامههای گوناگون همکاری داشت. برنامه مشهور داستان شب که توسط «علو» و «محتشم» پایهگذاری شد، از جمله کارهای ماندگار او در عرصه رادیو است.
حضور پررنگ او در نمایشهای رادیویی و برنامههای داستانی باعث رونق و شکوفایی این رسانه شد و او خود را یکی از ارکان اصلی رادیو دانست.
در حوزه بازیگری، این هنرمند در مجموعههای تلویزیونی و فیلمهای سینمایی بسیاری هنرنمایی کرد که از جمله آثار به یادماندنی او میتوان به مجموعه تلویزیونی روزی روزگاری و فیلم سینمایی مهمان مامان اشاره کرد.
«ژاله علو» به عنوان یکی از شخصیتهای تأثیرگذار در تاریخ هنر ایران، همواره در قلب و خاطره علاقهمندان به هنر باقی خواهد ماند.
بیشتر بخوانید: