تبلیغات در فیگار

بهترین کنسول های پلی استیشن سونی به ترتیب محبوبیت

بهترین کنسول های پلی استیشن سونی با ترکیب فناوری پیشرفته، بازی‌های انحصاری و طراحی منحصر به فرد، تحولی عظیم در دنیای گیمینگ ایجاد کرده‌اند.

بیش از سه دهه است که کنسول های پلی استیشن سونی با فناوری پیشرفته و بازی‌های انحصاری که مرزهای ژانرها را جابجا کرده‌اند، تاریخ گیمینگ را شکل داده‌اند؛ اما همه این کنسول‌ها به یک میزان موفقیت نداشته‌اند.

در فهرست زیر، هر کنسول بر اساس قدرت پردازشی، دوام، ویژگی‌های ویژه، ظاهر و فهرست بازی‌های انحصاری خود رتبه‌بندی شده است.

بهترین کنسول های پلی استیشن سونی

در ادامه لیست بهترین کنسول های پلی استیشن سونی را مشاهده خواهید کرد. این لیست به انتخاب تیم تحریریه نوشته شده است.

بهترین کنسول های پلی استیشن
بهترین کنسول های پلی استیشن

اگرچه هر کنسول تنها بر اساس فهرست بازی‌هایش ارزیابی نخواهد شد، اما بازی‌ها همچنان عامل مهمی در ارزیابی آن به شمار می‌روند. در نهایت، هرچه سخت‌افزار کنسول قوی‌تر باشد، احتمال اینکه توسعه‌دهندگان با استعداد آن را به عنوان پلتفرم اصلی خود انتخاب کنند بیشتر است.

پلی استیشن ویتا

بهترین کنسول های پلی استیشن

کنسول بازی ویتا با ویژگی‌های قابل توجهی از جمله کنترلرهای راحت، پردازشگر چهار هسته‌ای قدرتمند، صفحه نمایش OLED با کیفیت بالا (قبل از اینکه نسخه اسلیم به LCD تغییر کند) و فضای حافظه مناسب همراه بود؛ اما کمبود شهرت آن را می‌توان به فقدان پشتیبانی کافی از سوی خود سونی نسبت داد، چرا که حتی این شرکت نتوانست جایگاه مناسبی برای این دستگاه دستی کم‌ارزش و نادیده گرفته‌شده پیدا کند.

متاسفانه، با اینکه چند بازی انحصاری برجسته برای ویتا وجود داشت، جذابیت اصلی این دستگاه در قابلیت انتقال بازی‌ها از PSP، کنسول قدرتمند PS4 و حتی PS3 پیچیده بود.

پلی استیشن 3 (اسلیم)

بهترین کنسول های پلی استیشن
بهترین کنسول های پلی استیشن

پلی‌استیشن 3 از نظر فنی یکی از بهترین کنسول های بازی بود که با ویژگی‌های پیشرفته و جاه‌طلبانه‌ای همراه بود، اما در آغاز عرضه تجاری خود شکست بزرگی را تجربه کرد و همچنان یکی از پارادوکس‌های جالب دنیای گیمینگ به شمار می‌رود.

این نسل از پلی‌استیشن با بازی‌های کلاسیکی مانند The Last of Us، Demon’s Souls و Metal Gear Solid 4 شناخته می‌شود. با وجود اینکه بازی‌های آن نمای “نسل بعدی” بی‌نظیری با نورپردازی و فیزیک پیشرفته داشتند، این سیستم به شدت برای توسعه‌دهندگان بازی‌ها پیچیده و دشوار بود. همچنان بحث‌های زیادی درباره اینکه کدام نسخه از نظر سخت‌افزاری برتر است وجود دارد.

مدل اولیه بزرگ و حجیم “فَت” همچنان به عنوان یک شیء نمادین در تاریخ گیمینگ شناخته می‌شود، با این مزیت که پشتیبانی کامل از بازی‌های PS2 را ارائه می‌دهد؛ اما نسخه Slim معمولاً به عنوان بهترین مدل از نظر کاهش صدا، قابلیت اطمینان حرارتی، بهره‌وری انرژی و طول عمر شناخته می‌شود، چرا که بسیاری معتقدند نسخه Super Slim در ساختار خود فدای کیفیت شده است.

با توجه به اینکه بسیاری از بازی‌های نقش‌آفرینی عالی در PS3 باقی مانده‌اند، شاید طول عمر بالای نسخه Slim مهم‌ترین ویژگی آن باشد.

پلی استیشن 5

کنسول بازی ps5 با سخت‌افزار قدرتمند خود عرضه شده است. سرعت بالای SSD، بارگذاری آنی و بازخورد لمسی پیشرفته این کنسول را به یک شاهکار فنی تبدیل کرده‌اند. با این حال، با وجود اینکه این کنسول به‌طور واضحی نسبت به مدل قبلی خود ارتقا یافته است، هنوز نتوانسته “اپ کشنده” یا بازی برجسته‌ای که نماد نسل خود باشد، پیدا کند.

اکثر بازی‌های انحصاری به نظر می‌رسند که بازی‌های پرفروش و بهبود یافته PS4 هستند، نه جهش‌های واقعی به نسل جدید و بسیاری از بازی‌های PS5 در واقع نسخه‌های بازسازی‌شده، ریمستر یا پورت‌های ارتقا یافته‌اند.

با اینکه مزایای بازی‌های دیجیتال واضح است، توانایی بازی کردن با رسانه‌های فیزیکی همچنان برای حفظ و نگهداری بازی‌ها و همچنین ایجاد حس مالکیت اهمیت زیادی دارد.

بازی‌های فیزیکی تضمین می‌کنند که بازیکنان در دام قیمت‌گذاری‌های سونی نمی‌افتند یا در صورت بسته شدن فروشگاه پلی‌استیشن، از دسترسی به بازی‌ها محروم نمی‌شوند. به همین دلیل، مدل استاندارد با درایو دیسک، انتخاب بهتری نسبت به نسخه‌های دیجیتال یا اسلیم است، به‌ویژه که درایو قابل جداشدن در نسخه‌های بعدی به طور عجیبی نیازمند اتصال اینترنتی برای عملکرد است.

پلی استیشن پورتابل (پی‌اس‌پی)

بهترین کنسول های پلی استیشن
بهترین کنسول های پلی استیشن

پلی‌استیشن پورتابل (PSP) یکی از مهم‌ترین کنسول های پلی استیشن است که با طراحی جمع‌وجور و قابل حمل خود، گرافیک سه‌بعدی چشمگیری را ارائه می‌داد که با بازی‌های اولیه PS2 رقابت می‌کرد.

کنسول بازی دستی از یک صفحه نمایش عریض و روشن، کنترل‌های راحت و مرورگر وب نسبتاً خوب برای آن زمان (برای یک دستگاه قابل حمل) بهره می‌برد. اگرچه نتوانست نینتندو DS را از جایگاه خود کنار بزند، اما PSP با کمک نام‌های شناخته‌شده‌ای مانند Metal Gear Solid و Grand Theft Auto جایگاه ویژه‌ای برای خود ایجاد کرد.

اگرچه مدل‌های Go و Street مزایای خاص خود را دارند، اما مدل 3000 به طور کلی بهترین نسخه شناخته می‌شود. صفحه‌نمایش ضدانعکاس آن امکان بازی در فضای باز را فراهم کرده بود و بهبود دامنه رنگ‌ها، مشکلات شبح‌زنی مدل‌های قبلی را رفع کرد. متاسفانه مانند برادر کوچک‌تر خود، سقوط PSP به دلیل کمبود حمایت از سوی سونی اتفاق افتاد.

پلی استیشن 4 پرو

بهترین کنسول های پلی استیشن

پلی‌استیشن 4 از مهم‌ترین انواع کنسول بازی بود که بازگشت موفق سونی به عرصه گیمینگ بود. طراحی ساده و در عین حال شیک آن، سخت‌افزاری را در خود جای داده که توسعه‌دهندگان بسیار راحت‌تر از مدل PS3 با آن کار می‌کردند و حتی اکنون، در دوران PS5 نیز همچنان از آن راضی هستند. علاوه بر طراحی جذاب، PS4 یکی از بهترین کنترلرهای دستی بازار را ارائه می‌دهد.

در حالی که PS5 مشخصات چشم‌نوازتر و قدرتمندتری دارد، PS4 نسخه‌های کاملاً قابل بازی از تقریباً تمامی بازی‌های جدید را با قیمتی بسیار پایین‌تر ارائه می‌کند. مدل Pro نسبت به نسخه اولیه با افزایش سرعت پردازنده، قابلیت رندرینگ چکربورد 4K را فراهم می‌کند یا چیزی نزدیک به 4K که تفاوت چندانی در تجربه بازی ایجاد نمی‌کند.

پی اس 1

بهترین کنسول های پلی استیشن
بهترین کنسول های پلی استیشن

پلی‌استیشن اصلی با قابلیت‌های سه‌بعدی پیشگامانه‌اش و ذخیره‌سازی CD-ROM، یک انقلاب در دنیای بازی‌ها به شمار می‌رفت. سخت‌افزار این کنسول توجه استودیوهایی مانند Naughty Dog را جلب کرد که با بازی Crash Bandicoot به سرعت نشان دادند که این کنسول چه قابلیت‌هایی دارد؛ بازی‌ای که فراتر از انتظارات سونی بود و به عنوان یک نمایش فنی مطرح شد.

فروش کنسول بازی پی اس 1 دنیای بازی‌های ویدیویی را با عناوینی افسانه‌ای مانند Final Fantasy 7، Metal Gear Solid، Resident Evil و بسیاری دیگر تکان داد.

طراحی صنعتی پلی‌استیشن اصلی بدون شک یک سبک منحصر به فرد برای خود داشت؛ اما با عرضه PSOne در سال 2000، سخت‌افزار آن به سطحی جدید رسید.

علاوه بر مکانیزم درب، PSOne ظاهری صاف‌تر داشت و با دوام بیشتری ساخته شده بود. مهم‌تر از همه، قابلیت اتصال به صفحه نمایش LCD خود را داشت که آن را به قدرتمندترین کنسول قابل حمل آن زمان تبدیل کرد.

پلی استیشن 2

بهترین کنسول های پلی استیشن

پلی‌استیشن اصلی شاید با گرافیک سه‌بعدی انقلابی در دنیای بازی‌ها ایجاد کرد، اما پلی‌استیشن 2 فرمول را به تکامل رساند. سونی با دنباله‌سازی برای اولین کنسول CD‌-محور خود موفقیت بزرگی به دست آورد و رشد سریع دی‌وی‌دی‌ها باعث شد پلی‌استیشن 2 به یک انتخاب محبوب تبدیل شود، چرا که بسیاری از خانواده‌ها آن را به عنوان اولین پخش‌کننده DVD خود خریدند.

این کنسول نه تنها بهترین مکان برای تماشای فیلم‌ها بود، بلکه توسعه‌دهندگان از همان ابتدا علاقه‌مند به ساخت بازی‌های عالی برای آن شدند و این باعث شد که پلی‌استیشن 2 یک کتابخانه وسیع و شگفت‌انگیز از بازی‌ها داشته باشد.

پلی‌استیشن 2 شاهد ظهور بازی‌هایی مانند Grand Theft Auto 3، Shadow of the Colossus و Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty بود که قواعد این صنعت را بازنویسی کردند.

علاوه بر این‌ها، چه کسی می‌تواند آن شروع رویایی و آینده‌نگرانه کنسول را فراموش کند؟ به‌علاوه، پلی‌استیشن 2 از قابلیت پشتیبانی از بازی‌های پلی‌استیشن 1 هم برخوردار بود. در حالی که مدل‌های اسلیم بعدی از حجم دستگاه کاسته بودند، نسخه اولیه SCPH-39001 به‌واسطه کیفیت ساخت بالای خود همچنان استاندارد طلایی محسوب می‌شود و از مدل‌های بعدی بیشتر دوام آورد.

سوالات متداول

کدام پلی استیشن کنسول بازی قابل حمل است؟

پلی‌استیشن پورتابل (PSP) یکی از مهم‌ترین کنسول های پلی استیشن است که با طراحی جمع‌وجور و قابل حمل خود، گرافیک سه‌بعدی چشمگیری را ارائه می‌داد که با بازی‌های اولیه PS2 رقابت می‌کرد.

کنسول پلی استیشن 2 چه بازی‌های مطرحی داشت؟

پلی‌استیشن 2 شاهد ظهور بازی‌هایی مانند Grand Theft Auto 3، Shadow of the Colossus و Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty بود که قواعد این صنعت را بازنویسی کردند.

نظر شما درباره‌ی مطلب بهترین کنسول های پلی استیشن چه بود؟ لطفا نظرات خود را در بخش کامنت با فیگار و دیگر کاربران به اشتراک بگذارید.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *