همنواز

درمان سوزش معده در طب سنتی

درمان سوزش معده در طب سنتی برپایه رژیم غذایی، سبک زندگی و داروهای گیاهی است. توصیه‌های طب سنتی در درمان سوزش سردل موثر است با این حال این توصیه‌ها نمی‌توانند برای همه افراد یکسان باشند. به همین دلیل اگر سوزش شدید معده را تجربه می‌کنید قبل از مصرف هرگونه داروی گیاهی حتما با پزشک مشورت داشته باشید. نکته مهم دیگر این است که راه‌کارهای طب سنتی را به عنوان طب مکمل در کنار طب پزشکی مدرن قرار دهید. گاهی اوقات شدت بیماری آنقدر شدید است که به درمان سریع سوزش معده نیاز دارید و توصیه های طب سنتی نمی‌توانند در مدت کوتاه درد معده را تسکین دهند. در این شرایط دکتر گوارش داروهای ضد اسید و التهاب را برای تسکین سوزش معده تجویز می‌کند. در این مقاله می‌خواهیم با سه ماده غذایی برای درمان سوزش و درد معده در طب سنتی آشنا شویم.

 

۳ ماده غذایی برای درمان فوری سوزش معده در طب سنتی

برای درمان سریع سوزش معده در طب سنتی می‌توانید از مواد غذایی زیر استفاده کنید:

درمان سوزش معده با عسل

گاهی اوقات سوزش سر دل به دلیل التهاب و عفونت‌های باکتریایی در سیستم گوارشی ایجاد می‌شود. عسل خاصیت ضد باکتری دارد و به کنترل رشد این باکتری‌ها در دستگاه گوارش کمک می‌کند. همچنین آنتی‌اکسیدان‌های این ماده غذایی به خنثی کردن رادیکال‌های آزاد و کاهش التهاب‌ها نیز کمک می‌کنند. علاوه‌بر این عسل دارای خواص آرام‌بخشی نیز است و هرگونه تحریک معده را کاهش می‌دهد. این ماده غذایی می‌تواند نقش یک پوشاننده طبیعی برای مخاط معده را نیز داشته باشد. در این حالت یک لایه‌ محافظ روی دیواره معده ایجاد می‌شود. این پوشش از تماس مستقیم اسید معده با دیواره داخلی آن جلوگیری می‌کند. اگر تاکنون از عسل برای درمان سوزش معده استفاده نکرده‌اید، بهتر است قبل از آن با دکتر گوارش مشورت کنید.

روش استفاده از عسل برای درمان سوزش معده در طب سنتی

از عسل به شیوه‌های زیر می‌توانید برای تسکین سوزش سر دل استفاده کنید:

  • مصرف عسل خالص: برای درمان سوزش معده در طب سنتی می‌توانید عسل خالص را در مقداری آب گرم یا چای حل کنید و در طی روز آن را بنوشید. برای هر لیوان آب گرم یک تا دو قاشق غذا‌خوری عسل کافی است. برای اینکه دقیقا بدانید جهت درمان سوزش معده چه میزان عسل می‌توانید مصرف کنید، حتما با پزشک متخصص مشورت داشته باشید. اگر به دیابت مبتلا هستید، مصرف این ماده غذایی برای شما محدودیت دارد؛ زیرا باعث افزایش قند خون خواهد شد. دکتر غدد در این رابطه می‌‌تواند به شما کمک کند.
  • عسل و چای زنجبیل: زنجبیل نیز خواص ضد التهابی دارد. می‌توانید عسل را به چای زنجبیل افزوده و این نوشیدنی را مصرف کنید.
  • عسل و آب لیمو: در یک لیوان آب گرم، مقداری عسل بریزید و چند قطره آب لیمو به آن اضافه کنید. این نوشیدنی را می‌توانید صبح‌ها با معده خالی بنوشید.

درمان سوزش شدید معده در طب سنتی با زیره سبز

زیره سبز جزو گیاهان دارویی به‌شمار می‌رود و به دلیل خواص زیر در درمان سوزش معده موثر است:

  • خواص ضد التهابی: این گیاه دارویی دارای ماده فعالی به نام کورکومین (Curcumin) است که خواص ضد‌التهابی قوی دارد. اگر سوزش معده ناشی از التهاب بافت‌ها باشد، مصرف این ماده غذایی خوشبو در تسکین درد ناشی از سوزش معده کمک‌کننده است.
  • مقابله با استرس اکسیداتیو: زیره سبز یک منبع غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها است. استرس اکسیداتیو (Oxidative stress) ممکن است در تحریک سوزش معده نقش داشته باشد. استرس اکسیداتیو یک وضعیت فیزیولوژیک است که در طی آن بین تولید و از بین رفتن رادیکال‌های آزاد در سلول‌ها تعادل وجود ندارد. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در زیره سبز این استرس را کاهش می‌دهند.
  • خواص آرام‌بخش: پزشکان طب سنتی زیره سبز را به عنوان یک ماده آرام‌بخش معرفی می‌کنند. این خاصیت به تسکین درد و ناراحتی‌های معده کمک می‌کند.

درمان سوزش معده در طب سنتی

روش استفاده از زیره برای درمان سوزش معده در طب سنتی

رایج‌ترین شیوه‌های مصرف زیره برای درمان سوزش سردل می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • مصرف زیره به عنوان ادویه در غذاها: در ساده‌ترین حالت می‌توانید از زیره به عنوان یک ادویه در پخت‌و‌پز استفاده کنید. به این ترتیب خواص ضد‌التهابی زیره را به رژیم غذایی‌تان اضافه می‌کنید.
  • مصرف چای زیره: برای تهیه چای زیره، یک قاشق زیره را به یک فنجان آب جوش اضافه کنید و ۱۰ تا ۱۵ دقیقه به آن استراحت دهید تا دم بکشد. سپس نوشیدنی را از صافی رد کنید. می‌توانید کمی به آن عسل اضافه کنید تا طعم بهتری داشته باشد.
  • مصرف زیره با عسل: مخلوط زیره با عسل یک روش متداول در طب سنتی برای درمان این بیماری گوارشی است. می‌توانید یک قاشق چای‌خوری زیره را با یک قاشق عسل مخلوط و قبل از غذا مصرف کنید. این ترکیب ممکن است به تسکین علائم سوزش معده کمک کند.

درمان سوزش شدید معده در طب سنتی با نعناع

نعناع نیز یکی دیگر از راه‌کارهای درمان خانگی سوزش معده است. این سبزی معطر به شکل زیر سوزش معده را تسکین می‌دهد:

  • آرام‌بخش: عصاره یا چای نعناع معمولا به عنوان آرام‌بخش معده استفاده می‌شود. مصرف چای نعناع به ویژه بعد از وعده‌های غذایی مفید است.
  • خواص ضد‌التهابی: نعناع دارای خواص ضد‌التهابی است که می‌تواند در کاهش التهابات معده و بافت‌های اطراف آن موثر باشد. این خاصیت می‌تواند به تسکین علائم سوزش معده کمک کند.
  • کنترل ترشح اسید معده: مصرف نعناع به کنترل ترشح اسید معده کمک می‌کند.
  • خواص ضد باکتری: این خاصیت در کاهش رشد باکتری‌های معده موثر است. برخی باکتری‌های معده سوزش معده را تشدید می‌کنند.

روش استفاده از نعناع برای درمان سوزش معده در طب سنتی

از نعناع به شکل‌های زیر برای درمان سوزش معده می‌توانید استفاده کنید:

  • عرق یا دمنوش نعناع: می‌توانید عرق نعنا یا دمنوش آن را قبل یا بعد از غذا استفاده کنید. برای تهیه دمنوش برگ‌های تازه یا خشک نعناع را مانند چای دَم کنید.
  • مصرف برگ‌های خام نعناع: می‌توانید برگ‌های تازه نعناع را در وعده‌های غذایی خود همراه غذا مصرف کنید. این سبزی گزینه‌ای مناسب برای تهیه انواع سالاد است. نعناع علاوه‌بر کاهش سوزش معده، باعث خوشبویی دهان نیز می‌شود.

چه زمانی برای درمان سوزش معده باید به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر علائم سوزش معده به طور مداوم ادامه پیدا می‌کند و با درد شدید، سوزش حاد، حالت تهوع و استفراغ همراه است، باید هر چه سریع‌تر به پزشک گوارش مراجعه کنید. برای دریافت نوبت آنلاین از بهترین پزشک متخصص گوارش در تهران می‌توانید از خدمات آنلاین سلامت استفاده کنید. با استفاده از این خدمت امکان مشاوره آنلاین پزشکی را نیز دارید.

/

پایان رپورتاژ


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *