همنواز

نقد و بررسی سریال تلماسه: نبوت (Dune: Prophecy) ؛ قسمت اول

در نقد سریال تلماسه: نبوت (Dune: Prophecy) به صورت هفتگی به بررسی و تحلیل این اثر که یک سریال از دنیای تلماسه «دنی ویلنوو» است می‌پردازیم.

سریال علمی‌تخیلی تل‌ماسه: پیشگویی یا همان تلماسه: نبوت، به کارگردانی مشترک «دایان آدامو-جان» و «آلیسون شاپکر» برای شبکه HBO، به بررسی یکی از جذاب‌ترین و مبهم‌ترین بخش‌های جهان خلق‌شده توسط «فرانک هربرت» می‌پردازد.

این سریال که در دنیای گسترده رمان‌های تل‌ماسه روایت می‌شود، بر منشأ و تحول انجمن قدرتمند «بِنی جِسریت»، سازمانی با نفوذ عظیم اجتماعی، مذهبی و سیاسی که اعضایش با سال‌ها تمرینات جسمی و ذهنی سخت، به توانایی‌هایی فرا انسانی دست پیدا می‌کنند، تمرکز دارد.


ادامه مطلب در ادامه

بیشتر بخوانید:

برای اطلاع از آخرین اخبار سینمای جهان، می‌توانید به بخش اخبار سینما و تلویزیون و برای دانلود فیلم‌ها و سریال‌های روز دنیا به کانال تلگرامی فیگار مراجعه کنید.


نقد سریال تلماسه: نبوت

با استفاده از لیست زیر می‌توانید به بخش مورد نظر خود مراجعه کنید:

نقد این سریال به صورت هفتگی در همین صفحه آپدیت خواهد شد.

نقد سریال تلماسه: نبوت
نقد سریال تلماسه: نبوت

این سریال به عنوان پیش‌درآمدی برای فیلم موفق تل‌ماسه (2021) به کارگردانی «دنی ویلنوو» معرفی شده است. این فیلم اقتباسی از نیمه اول رمان مشهور «فرانک هربرت» بود و توانست استانداردهای جدیدی برای روایت علمی‌تخیلی در سینما تعیین کند؛ اما سریال جدید، داستانی را روایت می‌کند که حدود 10 هزار سال پیش از وقایع فیلم جریان دارد و می‌خواهد عمق بیشتری به جهان تل‌ماسه ببخشد.

داستان این سریال از منابع متعددی از جمله سه‌گانه رمان مدارس بزرگ تل‌ماسه نوشته «برایان هربرت» و «کوین جی. اندرسون» الهام گرفته است. هرچند این اثر مستقیماً اقتباسی از آن رمان‌ها نیست، اما پس از رخدادهای این سه‌گانه شکل می‌گیرد و به توسعه دنیای تل‌ماسه کمک می‌کند. حال بیایید به نقد سریال Dune: Prophecy تا ببینیم که این اثر توانسته سنت خود را ادامه بدهد یا خیر.

نقد قسمت اول

نقد سریال تلماسه: نبوت
نقد سریال تلماسه: نبوت

قسمت ابتدایی سریال تل‌ماسه: نبوت با عنوان دست پنهان، مأموریتی به‌ظاهر غیرممکن را بر عهده دارد. این قسمت باید گروهی عظیم از شخصیت‌ها، روابط پیچیده میان آن‌ها و تضادهای موجود در دنیای داستان را معرفی کند.

این قسمت همزمان، لازم دارد تا بینندگان را به دورانی از جهان تل‌ماسه ببرد که پیش از این هرگز نمایش داده نشده بودند. این دوره، دورانی محسوب می‌شود که از بسیاری جهات، تفاوت‌های چشمگیری با امپراتوری بین‌سیاره‌ای به تصویر کشیده‌شده در فیلم‌های «دنی ویلنوو» دارد.

قسمت اتبدایی این سریال فضاسازی حماسی و خاص فیلم‌های «ویلنوو» را با بودجه‌ای به‌مراتب محدودتر بازآفرینی کرد. با وجود چالش بودجه، قسمت اول در مدت زمانی حدود یک ساعت، توانست دستاوردهای زیادی داشته باشد، هرچند که این موفقیت‌ها کامل نیستند و نقص‌هایی در روایت آن به چشم می‌خورد.

قسمت 1 در افزودن به دنیای اسطوره‌شناسی تل‌ماسه عملکردی قوی‌تر از روایت داستانی خود دارد. اگرچه استفاده از روایت صوتی همیشه پرمخاطره است، اما ارائه داستان جهاد باتلری و نقش خاندان‌های «آترئیدس» و «هارکونن» در این وقایع، دقیقاً همان نوع اطلاعاتی است که طرفداران تل‌ماسه را به هیجان می‌آورد.

این بخش از قسمت، مخاطبان را ترغیب می‌کند که بیشتر به کاوش در تاریخ این جهان بپردازند. تصاویر دنیایی که به‌تازگی از زنجیر ماشین‌های متفکر رهایی یافته و مردم دوباره به‌آسانی به این فناوری‌ها اعتماد می‌کنند، جذاب و تفکربرانگیز است؛ اما زمانی که قسمت اول به جزئیات مشکلات سیاسی امپراتور و درگیری‌های او با خاندان ریچِز می‌پردازد، جذابیت خود را از دست می‌دهد.

این خط داستانی بیشتر به یادآورنده مذاکرات خشک و تجاری سه‌گانه پیش‌درآمدهای جنگ ستارگان و فدراسیون‌های تجاری است تا حماسه علمی-تخیلی گسترده‌ای که انتظار داریم. این بخش از داستان، انرژی و شتاب قسمت را به طور قابل‌توجهی کاهش می‌دهد.

قسمت اول نشان می‌دهد که سریال تلاش دارد جایگاه ویژه‌ای برای خود در میان طرفداران تل‌ماسه باز کند؛ اما برای رسیدن به موفقیتی در حد فیلم‌های «ویلنوو»، باید در طول قسمت‌های آینده، داستانی غنی‌تر و منسجم‌تر ارائه دهد. دستاوردهای قسمت دست پنهان در گسترش دنیای تل‌ماسه نویدبخش آینده‌ای روشن‌تر برای این مجموعه است.

بیشتر بخوانید:

نظر شما درباره‌ی مطلب نقد سریال تلماسه چه بود؟ لطفا نظرات خود را در بخش کامنت با فیگار و دیگر کاربران به اشتراک بگذارید.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *