همنواز

فیلم: خلاصه مناظره و ویدئوی کامل گفت و گوی جنجالی علیزاده و غنی نژاد [بدون سانسور ببینید]

مناظره علیزاده و غنی نژاد این روزها به شدت در فضای مجازی بازتاب گسترده‌ای داشته. با ما بمانید تا به موضوع مناظره غنی‌نژاد و علیزاده مفصل بپردازیم.

مناظره متفاوت دکتر موسی غنی نژاد با علی علیزاده که شنبه شب از صدا و سیما پخش شد حاوی نکات قابل توجهی بود. فیلم گفت و گوی علیزاده و غنی نژاد را به صورت کامل در انتهای این نوشتار در اختیارتان خواهیم گذاشت.

کلیک کن: فیلم کامل مناظره علیزاده و غنی نژاد

در ادامه غنی‌نژاد هم صحبت‌های جالبی را به زبان می‌آورد از جمله:

مسائلی که درباره سال ۶۸ می‌گویند، بنده هیچ اعتقادی به بروکراسی‌های برخاسته از بانک جهانی و امثالهم ندارم. در سال ۶۸ مشکل چه بود؟ مشکل ۱۰ سال اقتصاد دستوری بود که کشور را به خاک سیاه کشیده بود؛ سال ۶۷ می‌رفتید سوپرمارکت‌ها به غیر از کنسرو چیز دیگری نبود، عملکرد اقتصاد دولتی این پدیده را بوجود اورده بود.

علی علیزاده، سیاست‌‎پژوه نیز گفت:

دو نوع لیبرالیسم داریم، اول مالکیت خصوصی محور است و دوم دموکراتیک است. امروز اوباما می‌گوید لیبرالیسم هایکی دموکراسی غربی را به خطر انداخته است، لیبرالیسم مد نظر هایک اعتقادی به خیر بزرگتر ندارم. برای مثال این دیدگاه می‌گوید ما دارویی را کشف کردیم و به دیگران نمی‌دهیم به دلیل اینکه هزینه کرده‌ایم و می‌توانیم این کار را انجام دهیم. نئولیبرالیسم در حال به خطر انداختن دموکراسی و جوامع غربی است.

کلیک کن: فیلم کامل مناظره علیزاده و غنی نژاد + [ویدئوی بدون سانسور را ببینید]
کلیک کن: فیلم کامل مناظره علیزاده و غنی نژاد + [ویدئوی بدون سانسور را ببینید]
علیزاده در طول این گفت و گو از جملات جالبی استفاده می‌کند و می‌گوید:

ایدئولوژی غنی‌نژاد «خودت بمال» است.

اما شاید سوال باشد که موسی غنی نژاد کیست؟ موسی غنی‌نژاد (متولد ۱۳۳۰ در تبریز) اقتصاددان ایرانی‌ست. او عضو بازنشسته هیئت علمی دانشگاه صنعت نفت و استاد مدعو دانشکده اقتصاد و مدیریت دانشگاه صنعتی شریف است. او لیسانس خود را پیش از انقلاب در رشته حسابداری از دانشگاه تهران گرفت و سپس با علاقه‌ای که به اقتصاد پیدا کرد به فرانسه رفت و در این رشته ادامه تحصیل داد. غنی‌نژاد فوق لیسانس و دکتری خود را در رشته اقتصاد توسعه و در دانشگاه سوربن فرانسه گذراند. غنی‌نژاد همچنین اشاره می‌کند که دورهٔ دکتری معرفت‌شناسی اقتصادی خود را در دانشگاه پاریس ۱ آغاز کرده است ولی با بازگشت به ایران این دوره ناتمام می‌ماند.

اما علی علیزاده فرد مقابل موسی غنی نژاد در مناظره غنی نژاد و علیزاده تحلیل‌گر سیاسی ایرانی ساکن لندن است. علیزاده به‌عنوان تحلیل‌گر در برنامه‌های: شبکه افقِ جمهوری اسلامی ایران، شبکه چهار، بی‌بی‌سی فارسی، الجزیره و سی‌ان‌ان حضور داشته‌است. او در دانشگاه میدلسکس در رشته دکترای فلسفه تحصیل کرده‌است که به نظر می‌آید با توجه به اخراج وی از دانشگاه میدل‌سکس ناتمام مانده‌است.

وی مدتی تحت عنوان استاد دانشگاه میدلسکس در بی‌بی‌سی فارسی فعالیت می‌کرد. اما هیچ گونه شواهدی مبنی بر اینکه وی در این دانشگاه عضو هیئت علمی بوده‌است وجود ندارد. بر اساس پایگاه علمی اسکوپوس اولین و آخرین مقاله علمی وی در سال ۲۰۰۹ در مجله فلسفه رادیکال منتشر شده‌است و مقاله علمی دیگری از وی منتشر نشده‌است.

مناظره علیزاده غنی نژاد

مناظره علیزاده غنی نژاد
مناظره علیزاده غنی نژاد

در فیلم مناظره علیزاده با غنی نژاد می‌شنوید که گفته می‌شود:

همه دزدان، مدیران دولتی‌اند…

شب گذشته برنامه شیوه شبکه چهار صدا و سیما میزبان مناظره علی علیزاده سیاست پژوه و موسی غنی نژاد اقتصاددان در موضوع لیبرالیسم و نسبت آن با اقتصاد ایران بود. در ادامه توجه شما را به ویدئوی کامل مناظره علی علیزاده و موسی غنی نژاد جلب می‌کنیم:

در ویدئوی بالا مناظره موسی غنی‌نژاد و علی علیزاده؛ لیبرالیسم اقتصادی را دیدید.

مشخصات مناظره در یک نگاه:

مناظره علیزاده و غنی نژاد

مناظره علیزاده و غنی نژاد
مناظره علیزاده و غنی نژاد
  • دکتر موسی غنی‌نژاد (استاد اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف)
  • علی علیزاده (تحلیلگر سیاسی)
  • برنامه شیوه، شبکهٔ چهار سیما، ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲

خلاصه‌ی بخشی از این مناظره را بخوانید:

  • علیزاده: من از شما کلمه لیبرالیسم اقتصادی را نمی‌پذیرم.
  • غنی نژاد: پس برای چه می‌گویید لیبرالیسم همه چیز را خراب کرده است؟
  • علیزاده: لیبرالیسم نه، نئولیبرالیسم.
  • غنی نژاد: نئولیبرالیسم چیست؟
  • علیزاده: نئولیبرالیسم یعنی آن چیزی که هایک می‌گوید. هایک می‌گوید دو نوع آزادی داریم. آزادی‌های مثبت و منفی.
  • غنی نژاد: هایک چنین حرفی نزده است. آزادی مثبت و منفی حرف هایک نیست، حرف آیزایا برلین است.
  • علیزاده: سرمایه دار ولنگار در ایران می‌خورد و می‌چاپد و پول را به کانادا می‌برد.
  • غنی نژاد: آقای علیزاده آدرس غلط ندهید. کسی که کانادا رفت سرمایه دار نبود، رانت خوار بود و رییس بانکی بود که ۶ ماه قبل از آن جایزه مدیر ارزشی را گرفت و بعد پول‌های بانک ملی را به کانادا برد. ۹۹ درصد اختلاس در مملکت ما کار مدیران دولتی است. همه دزدان، مدیران دولتی اند.

موسی غنی نژاد در مناظره با علی علیزاده در مناظره «لیبرالیسم اقتصادی»:

  • لیبرال‌ها را با محافظه کار‌ها نباید اشتباه گرفت. لیبرالیسم دست راستی نیست. این‌ها همان ناسزا‌ها است.
  • مفهوم مخالف لیبرالیسم فقط سوسیالیسم نیست. مفهوم مخالف لیبرالیسم، ساختن جامعه و مهندسی جامعه است.
  • گرفتاری ایران امروز ما این است که همه چیز را می‌خواهیم بسازیم و مهندسی کنیم. جامعه آزاد با دستور اداره نمی‌شود.
  • در سال ۶۸ مسئله این بود که کشور را از نظر اقتصادی به خاک سیاه رساندند. در سال ۶۸ غیر از کنسرو چیزی در سوپر مارکت‌ها نبود. آن‌هایی که می‌گویند دوره طلایی، کدام دوره طلایی؟
  • آقای هاشمی خیلی مختصر به سمت اصلاحات اقتصادی حرکت کرد. آغاز آزادسازی در دوره آقای هاشمی از روی ناچاری بود نه خودخواسته.
  • اصلاحات اصلی از دوره آقای خاتمی آغاز شد.

سخنان دکتر غنی نژاد، کلاس درس لیبرالیسم و مدرنتینه و ایران شناسی بود. جملات طلایی او: (درباره خاوری) هیچ سرمایه دار و بخش خصوصی فرار نکرد؛ رانتخواران و مدیران دولتی فرار کردند… آدم های متخصص برسرکار نیستند…همه چیز جامعه ایرانی دستوری است … مردم نیاز به آزادی دارند؛ آزادی سیاست، آزادی فرهنگ، آزادی اقتصاد و آزادی انتخاب …زبان ایدولوژیک یعنی شب را بگویید روز … واقعیت ها را به مردم بگوییم.

شبکه چهار و برنامه شیوه شب خوب و کیفی را به مخاطبان هدیه دادند چون واقعا مناظره بود نه اینکه دو میهمان در تایید سخنان یکدیگر، از هم سبقت بگیرند و مشتی تکرار و کلیشه تحویل مخاطب بدهند.

این مناظره یادآور برنامه ۹۰ فردوسی پور بود؛ البته به لحاظ جذابیت و حرفه ای بودن برنامه … به ویژه وقتی زمان برنامه از ۱۲ شب فراتر رفت و به بامداد رسید. مناظره شیوه ثابت کرد می‌توان برنامه کیفی و جذاب داشت به شرطی که اراده چنین چیزی باشد.

خلاصه مناظره موسی غنینژاد و علی علیزاده در برنامه شیوه شبکه 4 صدا و سیما

خلاصه مناظره غنی نژاد و علی علیزاده در برنامه شیوه شبکه 4 صدا و سیما
خلاصه مناظره غنی نژاد و علی علیزاده در برنامه شیوه شبکه 4 صدا و سیما

خلاصه گپ و گفت اقای غنی نژاد و علیزاده که از لندن مهمان این برنامه بودند را بخوانید:

  • لیبرالیسم ثروت و رفاه می‌آورد

موسی غنی نژاد در شروع این مناظره با اشاره به سوتفاهم‌ها درباره لیبرالیسم گفت: از ابتدای انقلاب این مفهوم به عنوان ناسزای به کار برده شد و بسیاری از آن دوری می‌کردند. به همین دلیل من در دهه ۷۰ با هدف آغاز گفتگو درباره مفهوم لیبرالیسم خود را لیبرال نامیدم که معادل ایرانی طرفداری از آزادی خواهی است.

غنی نژاد در ادامه سخنان خود با تاکید بر اینکه لیبرالیسم به معنای بی بند و باری نیست تاکید کرد. مفهوم آزادی و سرریز آن در زندگی هر فرد به معنای ثروت و رفاه بیشتر است.

  • تاریخ اندیشه لیبرال

موسی غنی نژاد در ادامه صحبت‌های خود لیبرالیسم را ریشه اندیشه مدرن دانست.

غنی نژاد در ادامه گفت ریشه‌های اولیه لیبرالیسم زمانی شروع شد که کلیسا گفت من علاوه بر آخرت متولی دنیا نیز هستم و این تبدیل به یک چالش شد. ابتدا ویلیام اوکامی به پاپ اعتراض کرد. او معتقد بود کلیسا متولی دنیا و آخرت نیست، چون خداوند به همه عقل یکسان داده تا بشر با مطالعه کتاب آسمانی خودش راه درست را تشخیص دهد. بعد از این اعتراض بود که بحث فردیت عنوان شد.

سپس جان لاک در قرن ۱۷ در ادامه اندیشه فردگرایی عنوان کرد که خداوند به انسان حق حیات و آزادی داده و هیچ انسان دیگری حق نقض این دو مورد برعلیه دیگر افراد را ندارد.

در آخر آدام اسمیت در کتاب ثروت ملل عنوان کرد انسان در تلاش آزادانه خود برای معیشت خود، ثروت را خلق می‌کند و آزادی دلیل خلق ثروت و رفاه بیشتر برای مردم میشود.

لائیک و سکولار دو مفهوم متفاوت است و تنها دو کشور ترکیه و فرانسه در حال حاضر لائیک هستند. ایده حکومت قانون در اندیشه لیبرالیسم درواقع از توحید برگرفته شده. مهمترین فیلسوف‌های لیبرال ریشه‌های دینی دارند.

  • تفاوت دو اندیشه لیبرال

علی علیزاده تحلیل گر سیاسی در بخش اول سخنان خود با اشاره به مبانی طرح شده از سوی غنی نژاد گفت: چارچوب مورد نظر آقای غنی نژاد پیشا کانتی و پیشاهگلی است که جامعه و تاریخ را در نظر نمی‌گیرد.

او فرد مورد نظر غنی نژاد را فرد اتمیزه توصیف کرد که منسوخ شده است.

علیزاده معتقد است: لیبرالیسم در واکنش به الهیات نبوده است بلکه این عقیده در واکنش به دسترسی منابعی بود که در ایران به نام انفال شناخته می‌شود.

به گفته علیزاده لیبرالیسم با علم کردن مالکیت خصوصی در مقابل اندیشه‌ای بود که تصور می‌کرد جنگل و اموالی مانند معادن نباید در اختیار مالکیت خصوصی قرار بگیرد.

او با اشاره به اینکه لیبرالیسم دو دسته دارد و گفت لیبرالیسمی که معتقد به مالکیت خصوصی است و لیبرالیسمی که در کنار فرد چشم خود را به جامعه نمی‌بندد و اعتقاد دارد باید از کم برخورداران و اقشار کم درآمد حمایت کرد.

او اعتقاد دارد سوسیال دموکراسی غربی از دل این جریان بیرون آمد.

بسیاری از دزدان مدیران دولتی بوده‌اند/ کسی که کانادا رفت سرمایه‌دار نبود، رانت‌خوار بود

  • ریشه فساد در ایران به دهه ۶۰ بازمی گردد

غنی نژاد در دور دوم صحبت‌های خود گفت افاضات فلسفی آقای علیزاده بسیار جالب بود و اشتباه داشت. ادمون برک لیبرال نیست، محافظه کار است و این دو خیلی تفاوت دارند.

ما در ایران میخواهیم همه چیز را خودمان بسازیم. ما میخواهیم فرهنگ، اقتصاد و … مهندسی کنیم.

در سال ۶۸ با ده سال اقتصاد دستوری که کشور را به خاک سیاه نشاند، هاشمی رفسنجانی را مجبور به اصلاحات کرد.

غنی نژاد در ادامه صحبت‌های خود ادامه داد که کدام دوره طلایی؟ (اشاره به ده سال اول انقلاب که برخی آن را دوره طلایی اقتصاد ایران می‌دانند). آقای علیزاده نوجوان بود و یادش نمی‌آید، در سوپر مارکت‌ها کنسرو پیدا نمیشد و در آن دوره ۵۰ درصد کسری بودجه داشتیم.

ریشه فساد در اقتصاد ایران دقیقا در همان دهه ۶۰ به علت اقتصاد دستوری و دولتی شکل گرفت. من در سال ۱۳۷۱ در مجله ایران‌فردا که متعلق به آقای صحابی که از روشنفکران چپ بود نوشتم مقدمه اصلاحات اقتصادی آزادسازی است نه خصوصی سازی.

در زمان اصلاحات هاشمی اینقدر از چپ و راست جنجال به پا شد که هاشمی در دوره دوم مجبور به عقب نشینی شد و اصلاحات اصلی توسط خاتمی و چپ‌هایی که حالا اصلاح‌طلب شده بودند رخ داد.

وقتی شما در جامعه‌ای هستید که با دستور اداره میشه هیچکاری با مفهوم مدرن نمی‌توانید انجام بدهید.

ما در کشور اقتصاد دستوری و سرمایه‌داری رفاقتی و… داریم چیزی که نداریم اقتصاد بازاره.

لیبرالیسم آمریکا و انگلیس با لیبرالیسم کلاسیک قرن ۱۹ تفاوت داره.

علیزاده: لیبرالیسم جامعه را اتمیزه می‌کند

علیزاده در ادامه صحبت‌های خود و در جواب غنی نژاد ادامه داد که من تلاشم در نشان دادن تناقضات صحبت‌های آقای غنی‌نژاد در بیان لیبرالیسم است.

دو نوع لیبرالیسم وجود دارد آن نوعی که آقای دکتر معتقدند اگر اکثریت جامعه بخواهد که دولت یک کارخانه را مصادره کند همین آقای غنی‌نژاد مخالفت می‌کند. همفکران شما در آمریکا اوباما را به خاطر برنامه Obama care کمونیست خطاب می‌کنند و بایدن را هم همینطور.

در جهان آقای غنی‌نژاد بهداشت و آموزش باید پولی باشد و اگر کسی ندارد برود بمیرد. آقای دکتر در دهه هفتاد به خصوصی سازی تاکید داشت عده‌ای، اما معتقد بودند باید مشروط باشد و با شفافیت باشد.

هایک از دیکتاتور‌ها دفاع می‌کند همانطور که آقای غنی‌نژاد از کودتای ۲۸ مرداد حمایت می‌کند. ایشون گفتند خصوصی سازی کنید لیبرال دموکراسی می‌آید و مشکلات حل می‌شود، ولی الان چین لیبرال دموکراسی نیست، اما دارد از آمریکا پیشی می‌گیرد.

شما و دوستانتان که نمایندگان مکتب نیاوران هستید مصداق وزیر آقای روحانی هستید که گفت خودت بمال یعنی دولت مسئولیت ندارد.

تفکر شما جامعه را اتمیزه کرد لیبرالیسمی که میگوید سهم من حق من نفع من تفکر شما دولت-ملت سازی و توسعه ملی را در دهه هفتاد زمین زد.

یک بازار آزاد در کشور نداریم، دولت در همه بازارها دخالت می‌کند/ لیبرالیسم در ایران یک شوخی است

  • لیبرالیسم در ایران شوخی است

غنی‌نژاد: آقای علیزاده تمام مشکلات ایران رو به لیبرالیسم، نئولیبرالیسم، بانک جهانی و غربه. در اقتصادی که همه بازارهاش دستوریه چطور همچین ادعایی میکنید؟ در این مملکت کدام بازار کار می‌کند؟ دولت تمام بازار‌ها را به هم ریخته است.

لیبرالیسم در ایران شوخی‌است. چطور میگویید لیبرالیسم ایران را بدبخت کرده؟

ما بخش خصوصی نداریم و خصولتی داریم. من طرفدار خصوصی سازی بودم، اما بعدا فهمیدم خصوصی‌سازی در ایران همه‌اش بازی است و دولت پشت آن است. اسم آن را هم واگذاری گذاشته اند. واگذاری به کی؟ به عمه، خاله و دایی؟

جزو معدود بازار‌ها و صنایعی که دولت در آن دست نبرد صنعت شکلات سازی بود و این از معدود صنایع موفق ایران هم هست.

لیبرالیسم یعنی دولت سر به سر مردم نگذارد. به همه دستور ندهد. لیبرالیسم یعنی حکومت قانون. در این مملکت قانون کجاست؟ حتی فرهنگ ماهم دستوری است.

من میگویم مشکل ما این است که همه چیز دست دولت است و دولت ناکارآمد است. وظیفه دولت برقراری حکومت قانونه. کجا در مملکت ما قانون اجرا میشه؟ دولت وظیفه خودش را انجام نمی‌دهد و کار‌های دیگری میکند.

آقای علیزاده سخنان بامزه‌ای می‌گویند. میفرمایند کره‌جنوبی و غربی‌ها هم از خودروسازی‌شان حمایت کردند.

صنعت اتومبیل ما که ۵۰ سال است از آن حمایت می‌کنند پدر مصرف‌کننده رو درآورده و تا میگوییم بالای چشمت ابرو است، میگویند اشتغال و… چه می‌شود. این اجحاف در حق ملت است.

خطاب به علیزاده: من ایران را قبول ندارم که تمام مرارت‌ها در ایران زندگی می‌کنم یا شمایی رفتید انگلستان؟ مردم به سخنان شما می‌خندند.

مردم نیاز به آزادی دارند. آزادی در اقتصاد، آزادی در سیاست، آزادی در فرهنگ. ما ۵۰ سال حمایت کردیم، قرار است تا ۱۰۰ سال دیگر هم حمایت کنیم؟

زبان ایدئولوژیک یعنی به شب میگویید روز و هیچ ابایی ندارید. آقای علیزاده از ابتدا تا حالا واقعیت‌های جامعه ما را آنطور که دوست داشتند بیان کردند نه آنطوری که واقعا هست.

اسم آزادی مانند جن و بسم‌الله است. وقتی از آزادی صحبت میشود میگویند بحث سیاسی شد، از اقتصاد حرف بزنید.

(علیزاده در جواب: شما مسئول وضعیت موجود هستید. شما، مسعود نیلی و امثالهم)

غنی‌نژاد: من در این مملکت با هیچ دولتی کار نکرده ام و حتی از من مشاوره گرفته نشده بعد شما می‌فرمایید من مسئول وضع موجود هستم؟!

  • غنی‌نژاد: اقتصاد دستوری چطور می‌تواند لیبرال باشد؟

علیزاده: بازار مسکن ایران مثال نقض صحبت‌های آقای غنی‌نژاد است. ۵۱ درصد در تهران بدون خانه‌اند. یکی از اثرات نئولیبرالیسم مقررات‌زدایی است.

  • غنی‌نژاد: کجا همچنین چیزی آمده؟

علیزاده: سلب مالکیت شده است، دولت در دهه ۶۰ وظیفه تأمین مسکن داشت. شما سلب مسئولیت کردید از آن. قصه‌های شما سه دهه است ذهن سیاست‌مداران ایران را مسموم کرده است.

غنی‌نژاد: آن‌هایی که به کانادا رفتند سرمایه‌دار نبودند رانت‌خوار بودند. آن کسی که به کانادا رفت مدیر دولتی بود که شش ماه قبل از او تقدیر شده بود. شما یک بخش خصوصی معرفی کنید که دزدی کرده باشد. همه این مدیران دولتی بودند.

علیزاده: قبل از انقلاب وابسته بودیم؛ اما در ۵۸ متولد شدیم. هشدار داده بودند که خصوصی‌سازی تبدیل به رفاقتی سازی خواهد شد، اما گفتید که این کار فضیلت در خود است.

غنی‌نژاد: حرف‌هایی که می‌زنید غلط و دروغ است و ربطی به موضوع ندارد. مایل هستید جلسه دیگری راجع به کودتا ۲۸ مرداد حرف بزنیم. بحث راجع به لیبرالیسم است. اقتصاد دستوری ما چه‌طور توانسته لیبرال باشد این معجزه را به ما نشان بدهید.

علیزاده: شما یک اقتصاد غیر دستوری به من نشان بدید.

غنی نژاد: همان انگلیس غیر دستوری است.

علیزاده: اینجا آموزش سلامت مجانی است، بیمه بیکاری داریم. این دستوری هست یا نیست؟

غنی نژاد: دولت انگلیس قیمت کالا تعیین نمی‌کند نرخ بهره تعیین نمی‌کند.

علیزاده: شما مالیات را دزدی از جیب مردم می‌دانید.

غنی‌نژاد: همچنین حرفی نزدم.

علیزاده: افغانستان بیشتر مالیات می‌گیرد، ولی شما مالیات را دزدی از جیب مردم می‌دانید.

غنی‌نژاد: پس پول نفت چه می‌شود؟ دولت این پول را به جای مالیات خرج می‌کند. پولی که برای مردم است.

علیزاده: در اینجا دولت از خانه‌های خالی مالیات می‌گیرد؟

غنی‌نژاد: من مخالف مالیات خانه‌های خالی نیستم. می‌گویم این دولت توانایی ندارد کارشناس مناسب ندارد مدیران درست ندارد

علیزاده: آن‌ها اسلحه گذاشتند رو سر ما که اقتصاد آزاد را اجرا کنید. اما خود انگلیس در گذشته دخالت می‌کرد و حمایت می‌کرد. اگر خصوصی‌سازی را بد می‌دانستید بگویید تعطیل کنند.

غنی‌نژاد: من سرمقاله‌ای نوشتم دو سال قبل با عنوان این که خصوصی‌سازی را متوقف کنید

علیزاده: موشک‌های نقطه زن ما پهپاد‌های ما برد اقتصاد دستوری را نشان دادند.

خلاصه مناظره جنجالی و بی سابقه روی آنتن زنده شبکه چهار

موسی غنی‌نژاد: در کشور ما دولت هیچکاره‌اس برعکس انگلستان و کشور های اروپایی و آمریکایی !

شب گذشته این برنامه از شبکه چهار صداوسیما پخش شد. میزبان مناظره علی علیزاده سیاست پژوه و موسی غنی نژاد اقتصاد دان در موضوع لیبرالیسم بود؛ همچنین موضوع مناظره دولت و اقتصاد ایران بود…

بیشتر بخوانید:


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *