همنواز

نقد و بررسی انیمیشن نگهبانان: قسمت دوم (Watchmen: Chapter 2)

در نقد انیمیشن نگهبانان: قسمت دوم ، بررسی می‌کنیم که این اثر تحسین‌برانگیز از DC چگونه با روایتی تاریک و معمایی، دنیای پیچیده قهرمانان بازنشسته را به چالش می‌کشد.

انیمیشن Watchmen: Part 2 که چند شب پیش منتشر شد، ما را به دنیای پیچیده و تاریک قهرمانان بازنشسته در یک آمریکای جایگزین سال 1985 بازمی‌گرداند. این اثر که بر پایه داستان‌های گرافیکی تحسین‌شده نگهبانان (Watchmen) به قلم آلن مور و دیو گیبونز ساخته شده، با روایتی پر از رمز و راز و پیچیدگی اخلاقی، تلاش می‌کند تا عمق شخصیت‌ها و دنیای آن‌ها را به تصویر بکشد.


ادامه مطلب در ادامه

بیشتر بخوانید:

برای اطلاع از آخرین اخبار سینمای جهان، می‌توانید به بخش اخبار سینما و تلویزیون و برای دانلود فیلم‌ها و سریال‌های روز دنیا به کانال تلگرامی فیگار مراجعه کنید.


نقد انیمیشن نگهبانان: قسمت دوم

با استفاده از لیست زیر می‌توانید به بخش مورد نظر خود مراجعه کنید:

نقد انیمیشن نگهبانان: قسمت دوم
نقد انیمیشن نگهبانان: قسمت دوم

داستان با تحقیق درباره قتل یکی از قهرمانان آغاز می‌شود و مخاطب را به دنیای توطئه‌ها، خطرات و تصمیمات سرنوشت‌ساز می‌کشاند. این انیمیشن محصول همکاری غول‌های بزرگ صنعت سینما یعنی DC Entertainment، Paramount Pictures و Warner Bros. Animation است و با تلفیقی از اکشن، درام و معما، اثری جذاب و تفکربرانگیز را وعده می‌دهد.

بهترین انیمیشن های سریالی ابرقهرمانی

نقد و بررسی منتقدان

نقد انیمیشن نگهبانان: قسمت دوم

انیمیشن نگهبانان با استقبال نسبتاً بالایی از سوی منتقدان روبه‌رو شده است. طبق نقد انیمیشن Watchmen: Chapter 2 توسط وب‌سایت‌های معتبر این اثر توانسته نظر مثبت بسیاری را جلب کند.

وب‌سایت راتن تومیتوز به این انیمیشن نمره کامل 100 از 100 را اختصاص داده است که نشان‌دهنده تحسین بی‌قیدوشرط آن از سوی منتقدان این وب‌سایت است. همچنین در وب‌سایت IMDb، انیمیشن نگهبانان: بخش اول نمره قابل‌توجه 81 از 100 را دریافت کرده است. حال بیایید به سراغ تحلیل انیمیشن Watchmen: Chapter 2 تا ببینیم این اثر توانسته تکمیل‌کننده بخش ابتدایی خود باشد یا خیر؟

تحلیل روایی و فرم انیمیشن

نقد انیمیشن نگهبانان: قسمت دوم
نقد انیمیشن نگهبانان: قسمت دوم

با پایان یافتن مقدمه و زمینه‌چینی دقیق داستان، انیمیشن نگهبانان: قسمت دوم با اقتباسی تحسین‌برانگیز از رمان گرافیکی مشهور «آلن مور» و «دیو گیبونز»، به شکلی چشمگیر به سرانجام می‌رسد.

این اثر به شکلی هوشمندانه، وفاداری خود به منبع اصلی را با نیازهای روایی و ریتم سینمایی ترکیب می‌کند. نویسنده، «جی. مایکل استراژینسکی»، با فیلمنامه‌ای محکم، بنیانی قوی برای این انیمیشن فراهم کرده است و نگهبانان را به یکی از برجسته‌ترین آثار انیمیشنی در مجموعه وسیع تولیدات دی‌سی تبدیل می‌کند.

قسمت دوم از زیرساخت‌های قسمت اول، جایی که جهان جایگزین «آلن مور» در سال 1985 به خوبی به تصویر کشیده شده، بهره می‌برد. دنیای این انیمیشن، دنیایی است که در آن «ریچارد نیکسون» هنوز رئیس‌جمهور است و تهدید جنگ هسته‌ای در اوج خود قرار دارد و ابرقهرمانان نقاب‌دار نقشی کلیدی در تحولات قرن بیستم ایفا کرده‌اند.

با کارگردانی حرفه‌ای «برندون ویتی»، انیمیشن با بهره‌گیری از ترکیب طراحی‌های سه‌بعدی و سبک بصری‌ای که دقیقاً خط‌نگاری‌های ظریف گیبونز را تداعی می‌کند، کاملاً با روایت داستان سازگار است.

طراحی روان و واضح انیمیشن همراه با عملکرد بازیگران، به شخصیت‌ها حیات بخشیده است. «تایتوس ولیور» نیز تفسیری جدید از شخصیت «رورشاک» ارائه می‌دهد. او با اضافه کردن نوعی تهدید آرام و تغییر در لحن دیالوگ‌ها، شکلی متفاوت اما کاملاً مناسب از این شخصیت پیچیده ارائه می‌کند.

بخش زیادی از ضربان احساسی این انیمیشن حول داستان عاشقانه میان «جغد شب» که شخصیتی شبیه «بتمن» است و قهرمان زن، «سیلک اسپکتر» شکل می‌گیرد. دیالوگ‌های هر دو شخصیت در نیمه دوم داستان فرصت بیشتری برای عمق‌بخشی به نقش‌های خود دارد و با اجرای خود، کلمات «آلن مور» را به شکلی زنده و محترمانه به پرده می‌آورند.

نقد انیمیشن نگهبانان: قسمت دوم

نقد انیمیشن نگهبانان: قسمت دوم

یکی از بزرگ‌ترین سوالاتی که احتمالاً ذهن طرفداران قدیمی را به خود مشغول می‌کند – به خصوص با در نظر گرفتن نسخه «زک اسنایدر» – این است که آیا در پرده سوم فیلم، پای آن موجود عظیم و عجیب (اختاپوس) به داستان باز می‌شود؟

در واقع، به نظر می‌رسد این اقتباس دو بخشی انیمیشنی ساخته شده تا پایان اصلی کمیک را به شکلی مستقیم به نمایش بگذارد. همانطور که در صفحات کمیک این پایان جذاب‌تر و کم‌پیچیدگی‌تر بود، اینجا نیز همین تاثیر را حفظ می‌کند.

«جی. مایکل استرازینسکی» با مهارت خاص خود، بخش‌هایی از داستان را فشرده‌سازی و یا حذف می‌کند؛ اما تخصص او در نویسندگی فیلمنامه و کمیک به او اعتمادبه‌نفس کافی می‌دهد تا تصمیم بگیرد چه عناصری را حفظ کند و کدام‌ها را کنار بگذارد.

لحظات کلیدی، مانند مرگ اولین «جغد شب»، با دقتی خاص در داستان کلی گنجانده شده‌اند. این رویکرد کمک می‌کند تا اثر «مور» و «گیبون» هم فشرده‌تر و هم از لحاظ احساسی تأثیرگذار باقی بماند.

شاید بتوان این انیمیشن را یک اقتباس عاشقانه از اثر اصلی دانست که می‌تواند «آلن مور» را راضی کند؛ اما با توجه به بدبینی مشهور «مور» نسبت به هر چیزی که پس از کمیک اصلی توسط DC ساخته شده، شاید چنین ادعایی کمی بلندپروازانه باشد.

بهرحال برای طرفدارانی که از کمیک اصلی لذت برده‌اند، کسانی که هرگز فرصت تجربه آن را نداشته‌اند، یا افرادی که پس از تماشای سریال تحسین‌شده HBO به این داستان کنجکاو شده‌اند، این نسخه انیمیشنی یک گسترش درجه‌یک از میراث نگهبانان به شمار می‌آید.

جمع‌بندی و امتیازدهی

نقد انیمیشن نگهبانان: قسمت دوم
نقد انیمیشن نگهبانان: قسمت دوم

با در کنار هم قرار دادن انیمیشن‌های نگهبانان: بخش اول و نگهبانان: بخش دوم، یک تجربه غنی و ارزشمند از یکی از مهم‌ترین داستان‌های کمیک‌بوکی تاریخ به دست می‌آید. این دو اثر همچنین یکی از مهم‌ترین ورودی‌های مجموعه انیمیشن‌های DC از کمپانی برادران وارنر محسوب می‌شوند.

با صداپیشگی قوی و سبک انیمیشنی که کار «دیو گیبونز»، هنرمند اصلی را تداعی می‌کند، انیمیشن موفق می‌شود تا ریشه‌های خود را حفظ کند و این وفاداری به کمیک مطمئناً برای طرفداران قدیمی جذاب خواهد بود. همچنین، این اثر می‌تواند به‌عنوان یک مقدمه جذاب برای کسانی که برای اولین بار وارد این دنیا می‌شوند، عمل کند.

وب‌سایت فیگار به بخش دوم انیمیشن نگهبانان، نمره 9 از 10 را می‌دهد.

بیشتر بخوانید:

نظر شما درباره‌ی مطلب نقد انیمیشن نگهبانان: قسمت دوم چه بود؟ لطفا نظرات خود را در بخش کامنت با فیگار و دیگر کاربران به اشتراک بگذارید.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *