این روزها «سریال تهران» در تحلیلهای مربوط به جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل مطرح شده و بعضی آن را استوریبورد عملیاتی موساد میدانند.
این روزها تحلیلهای مربوط به جنگ ۱۲ روزه میان ایران و اسرائیل، بحث را به سمت سریال جاسوسی اسرائیلی تهران هم برده است. داستان این سریال درباره نفوذ مأموران موساد به ایران و آماده کردن شرایط برای حمله به تأسیسات هستهای است.
روزنامه کیهان نخستین رسانهای بود که به این سریال پرداخت و آن را نه فقط یک سریال سرگرمکننده، بلکه در واقع «استوریبورد عملیاتی» موساد معرفی کرد.
همین موضوع باعث شد دوباره نگاه بسیاری از کاربران ایرانی به سمت این مجموعه جلب شود؛ اما پرسشی که ایجاد شده این است که آیا واقعاً سریال تهران بر اساس نقشههای عملیاتی موساد ساخته شده و آیا توانسته بود پیشبینی درستی از اتفاقات جنگ ۱۲ روزه داشته باشد؟
این سریال را موشه زوندر، نویسنده مطرح سریال فائودا، برای شبکه دولتی اسرائیل Kan 11 ساخته و بعداً در پلتفرم Apple TV+ هم منتشر شده است.
داستان درباره تامار رابینیان، مأمور موسادی که ریشه ایرانی دارد و مأموریتش نفوذ به سیستمهای دفاعی ایران و باز کردن راه برای حمله هوایی اسرائیل است.
فصل اول سریال در ژوئن ۲۰۲۰ پخش شد و فصل دوم هم در می ۲۰۲۲ منتشر شد. فضای پرتنش و تعلیق بالا در داستان، همراه با نمایش رویارویی مأموران موساد و اطلاعات ایران، باعث شد این سریال بهویژه در میان بخشی از مخاطبان ایرانی مورد بحث قرار بگیرد.
این سریال به زبانهای عبری، فارسی و انگلیسی ساخته شده و سعی کرده با حضور بازیگران ایرانیتبار و بازسازی فضایی شبیه تهران (که البته در آتن فیلمبرداری شده) به واقعیت نزدیک شود.
بسیاری معتقدند سریال تهران فقط یک ابزار برای جنگ روانی علیه ایران است و ایرادهای زیادی در نمایش فرهنگ و واقعیتهای جامعه ایرانی دارد.
نظر شما دربارهی این سریال پرحاشیه چیست؟ آیا این اثر اسرائیلی را تماشا کردهاید؟ لطفا نظرات خود را در بخش کامنت با فیگار در میان بگذارید.