همنواز

نقد و بررسی سریال Wednesday 2022

ونزدی سریالی در ژانر کمدی ترسناک ماوراء طبیعی و بلوغ است که بر اساس شخصیت ونزدی آدامز ساخته شده‌. با نقد و بررسی سریال Wednesday 2022 همراه ما بمانید.

سوتی ها و حقایق پنهان سریال ونزدی + [ویدئوی پشتِ صحنه]

آلفرد گاف و مایلز میلار سازندگان این مجموعه هستند و جنا اورتگا نقش اصلی را ایفا می‌کند. کاترین زیتا جونز، لوئیس گازمن، آیزاک اوردونز، گوئندولین کریستی، ریکی لیندهوم، جیمی مک‌شین، فرد ارمیسن و کریستینا ریچی در نقش‌های مکمل حضور دارند. تیم برتون که یکی از تهیه‌کنندگان اجرایی مجموعه است، چهار قسمت اول را کارگردانی کرده‌است. این مجموعه به ونزدی آدامز می‌پردازد که مشغول حل معمایی هیولایی در مدرسه‌اش است.

یکی از دلایلی که این سریال به صورت جذابی برای مخاطب هدفش کار می‌کند، این است که شخصیت ونزدی به خوبی پرداخت می‌شود. او شباهت زیادی به یک نوجوان واقعی دارد؛ کسی که به سختی تلاش می‌کند تا یک تصویر را دنبال کند، کمی بحران هویت دارد، اما در نهایت با این واقعیت زندگی می‌کند که آنقدرها هم که همه چیز در ابتدا به نظر می‌رسد هیجان‌انگیز نیست.

این یک سفر مرتبط و لذت بخش برای تماشای یک مسیر دارای پستی و بلندی‌های فراوان پیرامون یک شخصیت کنجکاو و متفاوت است. بنابراین، دنبال کردن داستان واقعا جالب است و شگفتی‌های خود را دارد، ما از تلاش برای حدس زدن هویت هیولا و سرنخ‌های دروغین فراوان موجود در متن آن لذت می‌بریم.

برتون پیش از این با دو پروژهٔ مرتبط با خانوادهٔ آدامز در ارتباط بود: فیلم سال ۱۹۹۱ که کارگردانی‌اش را رد کرد و فیلم انیمیشن استاپ‌موشن که لغو شد. در اکتبر ۲۰۲۰، گزارش شد که او در حال نظارت بر مجموعه‌ای تلویزیونی است که سپس ساخت آن به‌وسیلهٔ نتفلیکس سفارش داده شد. فیلمبرداری میان سپتامبر ۲۰۲۱ و مارس ۲۰۲۲ در رومانی به طول انجامید.

ونزدی در ۱۶ نوامبر ۲۰۲۲ به نمایش درآمد و در ۲۳ نوامبر از طریق نتفلیکس منتشر شد. این مجموعه عموماً با نقدهای مثبتی مواجه شد و نقش‌آفرینی اورتگا مورد تحسین قرار گرفت اما انتقاداتی به‌دلیل شباهت به درام‌های سی‌دابلیو به آن وارد شد.

دانلود فصل اول سریال ونزدی از تلگرام

آهنگ سریال ونزدی آدامز ؛ دانلود با کیفیت 320 و 128 [+متن]

داستان سریال ونزدی

تحلیل سریال ونزدی
تحلیل سریال ونزدی

این سریالِ کمدی-ترسناک ماوراء طبیعی با تمرکز بر روی ونزدی آدامز، بر سال‌های تحصیل او در دبیرستان در آکادمی نورمور تمرکز می‌کند، که در آن او تلاش می‌کند تا بر قدرت روانی خود مسلط شده و کشتار وحشتناک شهروندان شهر را متوقف کند و در همین حال یک معمای فراطبیعی را حل کند که ۲۵ سال پیش خانواده او را تحت تأثیر قرار داده بود.

نقد و بررسی سریال Wednesday 2022

تحلیل سریال ونزدی, داستان سریال ونزدی
نقد Wednesday

منتقدان بر این باور هستند که بیننده‌ها لزوما از تماشای سریال «ونزدی» افسوس نخواهند خورد اما باید گفت که این سریال بدون نقش‌آفرینی جنا اورتگا (Jenna Ortega) در نقش اصلی، شبیه به سریال‌های درام شبکه سی دابلیو است.

بخش بصری سریال فوق‌العاده‌ است. در لابلای این زیبایی، شخصیتی با کاریزمای تکرار نشدنی را دراماتیک می‌کند. قطعا همه‌ی بیننده‌های این سریال، عاشق شخصیت پردازی او، زیبایی شناسی او، بیان او و ویژگی‌هایی می‌شوند که در فیلمنامه بسیار تقویت شده است. بسیار هوشمندانه و باورپذیر به نظر می‌رسد.

باید اعتراف کنیم که در ابتدا پذیرش فیزیک و ظاهر او برای بیننده سخت است. اساساً به این دلیل که بازیگر اصلی (جنا اورتگا) یک زن جوان جذاب است و این مسئله ما را برای شخصیت مورد بحث قانع نمی‌کند. اما، با گذشت دقایقی از فیلم متوجه می‌شوید که در واقع همه چیز در خدمت سریال ونزدی و کاراکتر اصلی آن است. در این راستا باید تاکید کنیم که نقش اول با موسیقی دلهره‌آور درآمیخته می‌شود.

در صحنه‌ها و موقعیت‌های خاصی، این مجموعه ما را به یاد حماسه فیلم هری پاتر می‌اندازد. فضاسازی، قدرت‌ها و خانه‌ها همگی در این نکته دست به دست هم می‌دهند. یکی دیگر از جنبه‌هایی که به طرز قابل توجهی تاثیرگذار است، ژانر پلیسی ناب و کلاسیک این سریال می‌باشد.

ونزدی یکی از سریال‌هایی است که در نتفلیکس باید از آن لذت برد، اما در عین حال می‌داند چگونه خود را از بقیه متمایز کند. بدیهی است که ما در مورد محصولی صحبت نمی‌کنیم که تاریخ تلویزیون را تغییر دهد، بلکه می‌داند چگونه منابع را به میل خود مدیریت کند تا بدون تردید آنچه را که می‌خواهد نشان دهد. هدف و نیاز خود را به طرز برجسته‌ای برآورده می‌کند. برای لذت بردن از اوقات خوش این سریال را توصیه می‌کنیم.

بیشتر بخوانید:

سریال های شبیه سریال ونزدی (Wednesday)

منتقدان

نقد سریال Wednesday 2022, نقد Wednesday, تحلیل سریال ونزدی, داستان سریال ونزدی
نقد سریال Wednesday 2022

«91/100 Collider | منتقد: آرزو امین»

سریال «ونزدی» توانسته تمام جنبه‌هایی را حفظ کند که این داستان‌ها و کاراکترها را خاص کرده است و توانسته داستان را از ژانر معمول خود خارج و به چیزی بالغ‌تر و فراطبیعی‌تر تبدیل کند. با این حال، هیچ گاه احساسات، طنز و ترسناکی این داستان را از بین نبرده است.

«80/100 RogerEbert | منتقد: کریستینا اسکوبار»

تبلیغات
سریال «ونزدی» به لطف شخصیت اصلی آشنا و دیگر شخصیت‌های دوست‌داشتنی و ترسناک توانسته به اثری موفق تبدیل شود.

«80/100 The Telegraph | منتقد: اد پاور»

به لطف نقش‌آفرینی درخشان و برجسته جنا اورتگا، فصل اول سریال «ونزدی» ارزش دیدن دارد.

«70/100 The Hollywood Reporter | منتقد: دن فینبرگ»

به لطف نقش‎‌آفرینی سرگرم‌کننده جنا اورتگا و قوس داستانی ظریف شخصیت اصلی و همچنین بیش از توضیح داده نشدن داستان توسط خالقان سریال یعنی آلفرد گاف (Alfred Gough) و مایلز میلار (Miles Millar)، سریال «ونزدی» توانسته مسیر خودش را پیدا کند. جنبه‌های امیدوارکننده بسیاری در فصل اول به چشم می‌خورند که امید می‌رود در فصل دوم بهتر نیز بشوند.

«60/100 Empire | منتقد: دن جولین»

ماجراجویی‌های دبیرستانی ونزدی آدامز با نقش‌آفرینی درخشان جنا اورتگا جالب‌توجه به نظر می‌رسند.

«58/100 TVLine | منتقد: دیو نمتز»

سریال «ونزدی» محصول سرویس آنلاین نتفلیکس از درون‌مایه‌ای وحشتناک و نقش‌آفرینی عالی از سوی بازیگر اصلی خودش بهره می‌برد اما داستان آن در قالب ژانر رازآلود کلیشه‌ای احساس می‌شود.

«58/100 The Playlist | منتقد: برایان تالریکو»

داستان‌سرایی و طرح‌بندی سریال «ونزدی» نوید قوس‌های داستانی امیدوارکننده‌ای را می‌دهد اما این سریال نیز همانند بسیاری از سریال‌های سرویس آنلاین نتفلیکس، شتاب خودش را از دست می‌دهد و احساس می‌شود که در قالب فیلمی سینمایی می‌توانست عملکرد بهتری داشته باشد.

«50/100 Variety | منتقد: کارولین فرامکی»

با وجود نقش‌آفرینی درخشان جنا اورتگا، سریال «ونزدی» نتوانسته آن طور که باید عجیب و غریب بودن داستان خانواده آدامز را در خودش جای بدهد و بیشتر شبیه به دیگر سریال‌های تینیجری نتفلیکس است. این سریال با استفاده از نام و آوازه این فرنچایز توجه بیننده‌ها را به خودش جلب کرده اما نتوانسته به اثری برجسته تبدیل شود.

بازیگران و شخصیت‌ها

  • جنا اورتگا در نقش ونزدی آدامز
  • ریکی لیندهوم در نقش والری کینبات
  • جیمی مک شین در نقش کلانتر دونوان گالپین
  • تورا برچ در نقش تامارا نواک
  • هانتر دوهان در نقش تایلر گالپین
  • جورجی فارمر در نقش آژاکس پتروپولوس
  • موسی مصطفی در نقش یوجین اوتینگر
  • اما مایرز در نقش انید سینکلر
  • نائومی جی اوگاوا در نقش یوکو تاناکا
  • جوی ساندی در نقش بیانکا بارکلی
  • پرسی هاینس وایت در نقش خاویر تورپ
  • گوئندولین کریستی در نقش لاریسا ویمز
  • ویکتور دوروبانتو در نقش چیز
  • کریستینا ریچی

بیشتر بخوانید:

از همراهی شما تا انتهای نوشتار نقد و بررسی سریال Wednesday 2022 سپاس‌گزار هستیم. حتما ما را با نظرات خود در رابطه با این نوشتار، آگاه کنید. شما می‌توانید به عنوان نویسنده مهمان در سایت فیگار عضو شوید و علاوه بر اشتراک نظرات خود در رابطه با مقاله‌ها، نقد فیلم ، نقد سریال ، اخبار سینما و مطالب خودتان را نیز انتشار دهید. برای مطالعه فراخوان مرتبط با آن بر روی لینک نویسنده مهمان کلیک نمایید. در ضمن شما همراهان عزیز می‌توانید به اینستاگرام فیگار جهتِ شناختِ مهمترین فیلم های ژانرهای مختلف و خلاصه نقد و بررسی‌های فیلم‌های روز دنیا مراجعه کنید.


17 thoughts on “نقد و بررسی سریال Wednesday 2022

  1. واسه کسایی که سریال sabrina رو دیدن کل فضای سریال اشناست البته ایرادیم نداره تقلید از یهاثر قوی صرفا سرگرم کنندست نه یه سریال نو اور که چیز جدیدی بخواد معرفی کنه اضافه کردن ژانر بلیسی خوب بود ولی کشش داستانیه زیادی داشت میشد هاید و زودتر شناسایی کرد. شگفتزده نکرد منو ولی از دیدنش نا امیدم نشدم

  2. برای اولین بار زیبا ترین قشنگ ترین سریال کوتاه دنیا ساخته شده و با بازی جنا اورتگا کامل تر شده خواهشاً فصل جدیدشم بسازید ما همه مشتاق هستیم🤍🖤

        1. این اثر مثل مجموعه فیلم های خارق العاده هری پاتر (که خودم طرفدار پروپاقرصشم ) از دنیایی رمزآلود (اما به صورت خیلی طبیعی با جادو و جمبل برخورد میکنن) . در مجموعه هری پاتر شما بدون اینکه متوجه بشید کلا تمام قوانین منتهی به ذات خداوندی رو نادیده میگیرید و رنگ و نما و اسمی از خدا نمیبینید و همه چیز را به ذات انسانی منتهی میکنن. و خب این یعنی حاکمیت بی قانونی! قسمت بعدی اینه که مجموعه فیلم هایی که جدیداً ریلیز میشن دقیقا از روند بازی های کامپیوتری استفاده میکنند و برای جذب مخاطب بر سه اصل استوار هستن : 1.وحشت 2.شهوت 3.خشونت که البته جدیدا بهشون ابلاغ شده که چاشنی همجنس گرایی رو هم به این قضیه اضافه کنن (لعنتی قراره سوپرمن با اون همه ابهت ، در کامیک های بعدی همجنسگرا نشون داده بشه) (واکینگ دد هم که پر بود از همجنسگرا های مهربون و تقریبا اکثر فیلم های جدید زیاد همجنسگرا میبینین ) خلاصه که اگه اصولی بخوای نگاه کنی همه فیلم و ها سریال ها نتنها روی بزرگسالان بلکه روی نوجوانان همه تاثیر گذار هستن ولی خب لامصب نمیشه ازشون گذشت خیلی جذابن :)))

  3. متاسفم واقعا برا قوانین کشورمون! نصف قسمت چهارو سانسور کردین ک چی؟!
    یا سریالای خارجی رو پخش نکنین یا مث ادم پخش کنین کل قسمت مهمونی ریون شونو حذف کردین ک چیرو ثابت کنین مثلا؟!

  4. سریال ونزدی یا همون چارشمبه ی خودمون یه سریال در سبک فانتزی ترسناکه که واقعا نمیدونم کجاش ترسناکه. این خارجیا اگه قراره با هر کون کونک بازی بترسند اگه ۲ روز توی ایران زندگی کنند احتمالا خایه هارو میبوسن و از دیوار آویزون میکنند.سریال مخلوطی از هری پاتر، امیلی، خانه به دوش و یوسف پیامبره. از عنِ همه ی ژانرها یه اسکوپ مالیده به سریال؛فانتزی، کمدی، ترسناک، کودک، دارک، رازآلود، جنایی، سورئال، معمایی، ورزشی
    سریال در مورد یه دختر بچه ی کون تغار به اسم چارشمبه ست که مثل خوکِ تیر خورده سر جالیز اعصابش کیریه. اخلاقشم به حدی تخمیه که انگار ۵۰ نفر همزمان داخل کصش پریود شدن. اسم خودشم گذاشته درونگرای جامعه گریز؛ قبلا به این افراد میگفتن “کصخل” ولی جدیدا تراپیست ها پول میگیرن که واسه هر بیماری روانی یه اسم باکلاس بذارن. مثلا یارو پدر و مادرشو توی خواب میکنه و میکشه ولی تراپیست بهش میگه “ببین تو فقط یکم درونگرایی”
    اینا درونگران؟؟ اینا کیر منم نیستن

    حالا جالب اینجاس دخترا عکس چارشمبه رو توییت میکنن زیرش مینویسن “وای این چقدر منه”
    آره دیگه همتون درونگرایید؛ اینهمه کصمشنگ که توی خیابون کون همدیگرو با چنگال می گرایند فقط من و بابام هستیم

    و اما داستان؛
    من اولش که اسم سریالو خوندم فکر کردم در مورد یه کارگر شریف افغانیه (باز نیاید بگید افغانی واحد پولشونه و خایمالی نکنید. الان واحد پول جزایر کوکوس هم از ما بیشتره)
    بعد که سریالو دیدم با خودم گفتم کاش در مورد همون کارگر افغانی بود. چارشمبه با ورودش به یه مدرسه ی شبانه روزی خاص که همه ی دانش آموزاش یه قابلیت ترسناک دارند ماجراهایی رو رقم میزنه که فیلِ آبی رو یبوست میکنه چه برسه به مخاطب نوجوان
    تنها بازیگری که واقعا قشنگ بازی کرد همون دست بود که از همه ی بازیگرای سریال بهتر بازی کرد ولی معلوم نبود بدنش کجاست. آدمو یاد مرحوم آیت الله دستغیب مینداخت.
    بازی جنا اورتگا در نقش چارشمبه هم به حدی ضایع و آبکی بود که بیشتر میخورد اسمش “غروب جمعه” باشه.
    من ریدم به علایقت دختر آخه کدوم انسان سالمی از عنکبوت و سمور مُرده خوشش میاد؟ حتی کفتار و شغال هم میرن سراغ آهو
    اون خانم مدیر هم بد چیزی نبود اما وقتی منِ مخاطب ایرانی مقایسه ش میکنم با مدیرهای مدارس توی ایران که در بهترین حالت شبیه اصغر حیدری توی شب های برره بودن تصمیم میگیرم چارشمبه رو خاموش کنم برم پوست شیر ببینم و با سیگار کشیدن هادی حجازی فر جق بزنم.
    تنها نکته ی مثبت سریال بازی بینظیر و خیره ی کننده ی ننه ی چارشمبه بود که اونم بخاطر زوجِ تخمیش که مدام ازش لب میگرفت هدر میرفت. یعنی ستایش ۳ شرف داشت به این مدفوعی که شما ساختین

    1. لااامصب عجب قلم طنزی داری تو
      هر چند بی ادبی، ولی کلی خندیدم و لذت بردم از نقدت که کااااااااااملا هم نقد به جایی هست :))))))

  5. واقعا سریال مزخرفی بود! صرفا چون اسمشو زیاد شنیدم دیدم ولی اصلااا جالب نبود امتیاز ۶و خرده هم واسش زیاده حقش ۲ هس اونم بخاطر هزینه ای که شده اصلاا خوشم نیومد کاش الکی چیزی رو معروف نکنید بعد بریم نت هدر بدیم واسش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *