همنواز

علت مرگ میلان کوندرا نویسنده بزرگ چه بود؟ + [بیوگرافی]

میلان کوندرا، از بزرگ‌ترین نویسندگان ادبیات جهان در سن ۹۴ سالگی درگذشت. وی روز چهارشنبه ۲۱ تیر در پاریس گذشت. علت مرگ میلان کوندرا را در فیگار بخوانید.

میلان کوندرا، نویسنده فرانسوی چک‌تبار و از بزرگ‌ترین نویسندگان ادبیات جهان در ۹۴ سالگی درگذشت. تلویزیون جمهوری چک چهارشنبه صبح ۱۲ ژوئیه (۲۱ تیر) اعلام کرد، میلان کوندرا نویسنده بزرگ اهل این کشور درگذشته است. میلان کوندرا، بعد از ظهر دیروز در پی یک دوره بیماری طولانی در شهر پاریس جان سپرده است. علت مرگ میلان کوندرا نویسنده بزرگ جهان، بیماری آلزایمر می باشد.

علت مرگ میلان کوندرا

علت مرگ میلان کوندرا
بیوگرافی میلان کوندرا

بیوگرافی میلان کوندرا

روز چهارشنبه بیست و یکم تیرماه خبر درگذشت نویسنده فرانسوی چک‌تبار و از بزرگترین نویسندگان ادبیات جهان رسانه‌ای شد؛ میلان کوندرا که یکم آوریل سال ۱۹۲۹ در شهر برنو واقع در جمهوری چک کنونی، در خانواده‌ای اهل موسیقی به دنیا آمده، در همان کودکی از پدرش نواختن پیانو را آموخت و خیلی زود موسیقی جایگاهی مهم در زندگی‌اش پیدا کرد، به طوری که او را رمان‌نویس موسیقی‌دوست می‌خوانند.

میلان کوندرا از آغاز نوجوانی به شعر و ادبیات روی آورد. در پی اشغال چکسلواکی توسط ارتش سرخ شوروی و سرکوب «بهار پراگ»، به فرانسه رفت و در سال ۱۹۸۱ شهروندی این کشور را دریافت کرد. او که در زادگاهش در سال ۱۹۷۹ سلب تابعیت شده بود اعلام کرد به نشانه اعتراض به این اقدام برای نوشتن از زبان فرانسه استفاده خواهد کرد. چهل سال طول کشید تا سرانجام در سال ۲۰۱۹ کشور جمهوری چک تابعیت او را به وی بازگرداند.

آغاز شهرت میلان کوندرا

اولین رمان کوندرا با عنوان «شوخی» در سال ۱۹۶۷ منتشر شد. این اثر اولین گام در مسیر کوندرا به سوی تبدیل شدن او به یک منتقد در تبعید بود. رمان «سبکی تحمل‌ناپذیر هستی» که در ایران با نام «بار هستی» هم ترجمه شده، در سال ۱۹۸۴ منتشر شد. این رمان محبوب‌ترین کتاب کوندرا به حساب می‌آید که به مشکلات یک زوج با یکدیگر و دشواری سازگاری با زندگی در چکسلواکی می‌پردازد. در سال ۱۹۸۸، کارگردان آمریکایی «فیلیپ کافمن» فیلمی بر اساس این کتاب به همین نام ساخت.

در ادامه و در سال ۱۹۹۰ رمان «جاودانگی» از کوندرا به بازار آمد که در مقایسه با سایر آثار او، این کتاب از درون‌مایه‌ فلسفی بیش‌تر و عمیق‌تری برخوردار است و مفاهیم جهانی‌تری را در خود می‌گنجاند.

وی در سال ۱۹۸۷ جایزه‌ ملی اتریش برای ادبیات اروپا را دریافت کرد. همچنین در سال ۲۰۰۰ برنده‌ جایزه‌ بین‌المللی «هاردر» شد. در سال ۲۰۰۷ هم جایزه‌ ملی ادبیات جمهوری چک به این نویسنده تعلق گرفت.

از دیگر آثار معروف کوندرا که در ژانرهای ادبی رمان، ‌داستان کوتاه، شعر، مقاله و نمایشنامه نوشته شده‌اند می‌توان به «عشق‌های خنده‌دار»، «دون ژوان»، «زندگی جای دیگری است»، «میهمانی خداحافظی»، «والس خداحافظی»، «صاحب کلیدها»، «ژاک و اربابش»، «هیچ‌کس نمی‌خندد»، «آخرین می»، «کلاه کلمنتیس»، «خنده و فراموشی»، «هنر رمان»، «آهستگی»، «وصایای تحریف‌شده»، «هویت» و «جهالت» اشاره کرد. شهرت میلان کوندرا با این آثار شروع شد و تا سالیان سال ادامه خواهد داشت.

  علت مرگ میلان کوندرا نویسنده بزرگ جهان

میلان کوندرا که یکی از تاثیرگذارترین نویسندگان فرانسوی‌زبان جهان به شمار می‌رفت، در سن 94 سالگی به دلیل بیماری آلزایمر و سن زیاد دار فانی را وداع گفت.

بیشتر بخوانید:


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *