در این نوشتار فهرستی از بهترین فیلم های ترانه علیدوستی بازیگر پرطرفدار ایرانی قرار داده شده است. با ما همراه باشید تا با 10 آثار جذاب آن آشنا شوید.
ترانه علیدوستی در متولد 22 دی سال 1362 میباشد. بازی منحصر به فرد او سبب شده تا مخاطبان از ترانه به عنوان یک استعداد، یاد کنند. جایزه بهترین بازیگر زن از جشنواره فیلم لوکارنو سوئیس و سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن جشنواره فیلم فجر، از جمله جوایز این بازیگر توانمند به شمار میروند.
ترانه علیدوستی با کارگردانان بزرگ و مطرح سینمای ایران همکاری کرده و در بهترین فیلم های اصغر فرهادی حضور داشته است. بازی درخشان او در این آثار، منجر به جذب مخاطب شده و فیلمهایش همیشه فروش بالایی داشتهاند.
او در جشنوارههای فیلم وزول فرانسه 2014 و فیلم هانوی ویتنام 2012، یکی از اعضای هیئت داوران بود. علیدوستی در سال 1380 در اولین تجربه سینمایی خود برای فیلم من، ترانه 15 سال دارم برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن از جشنواره فیلم فجر شد.
او از همان اولین گامهایش در سینمای ایران خوش درخشیده و از خود آثاری را به جا گذاشته که ما از آنها به عنوان بهترین فیلم های ترانه علیدوستی یاد میکنیم. برای اطلاع از این آثار، با ما همراه باشید.
بهترین فیلم های ترانه علیدوستی تا سال 1402
10 تا از پرطرفدارترین آثار
در ادامه نوشتار بهترین فیلم های ترانه علیدوستی به معرفی آثار موجود در فهرست زیر، پرداخته شده است:
- من، ترانه 15 سال دارم
- شهر زیبا
- چهارشنبه سوری
- درباره الی
- هر چی خدا بخواد
- پذیرایی ساده
- فروشنده
- اورکا
- برادران لیلا
- تفریق
مقالات مکمل:
ترانه علیدوستی در حرفههای صداپیشگی، نویسندگی و نمایشنامه خوانی نیز فعالیت داشته است. او به زبان انگلیسی مسلط بوده و مترجم ادبی نیز میباشد. ترانه جایزه ادبی پروین اعتصامی را در پنجمین دوره برگزاریاش، در قسمت ادبیات داستانی با ترجمه رویای مادرم، نوشته آلیس مونرو به دست آورد.
علیدوستی در دوره دبیرستان، مشغول تحصیل در رشته علوم تجربی بود که در کلاسهای بازیگری امین تارخ ثبت نام کرد. در سال 1379 از طریق این کلاسها برای بازی نقش ترانه پرنیان در فیلم من، ترانه 15 سال دارم، ساخته رسول صدر عاملی انتخاب شد.
ترانه زمانی که تازه 18 سالگی را تمام کرده بود، با افتتاحیه این فیلم در جشنواره فجر 1380 به عنوان اولین استعداد جدید بازیگری آن دهه معرفی شد و به یکی از هنرپیشههای مهم نسل خود تبدیل شد.
من، ترانه 15 سال دارم
- کارگردان: رسول صدر عاملی
- نویسندگان: کامبوزیا پرتوی، رسول صدر عاملی
- ژانر: اجتماعی، درام، عاشقانه
- تاریخ انتشار: سال 1381
- مدت زمان: 100 دقیقه
- بازیگران: ترانه علیدوستی، مهتاب نصیرپور، حسین محجوب، میلاد صدر عاملی، معصومه اسکندری
این فیلم که از پرطرفدارترین فیلم های ترانه علیدوستی به شمار میرود، برنده سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی، بهترین فیلمنامه و بهترین بازیگر نقش اول زن، از بیستمین جشنواره فیلم فجر شد.
داستان درباره ترانه دختر نوجوانی است که مادرش را در کودکی از دست داده و پدرش به دلایلی در زندان به سر میبرد. او که همراه مادربزرگش زندگی عادی خود را سپری میکند، ناگهان با پسری پولدار به نام امیرحسین آشنا میشود.
امیر به او پیشنهاد ازدواج داده و بعد از اصرارهای زیاد ترانه تن به این وصلت میدهد. پس از مدت بسیار کوتاهی پسرک داستان ترانه را رها کرده و به خارج از کشور میرود. داستان دقیقا از جایی آغاز میشود که ترانه متوجه میشود از مردی که او را رها کرده یادگاری با خود به همراه دارد.
شهر زیبا
- کارگردان: اصغر فرهادی
- نویسنده: اصغر فرهادی
- ژانر: اجتماعی، عاشقانه
- تاریخ انتشار: سال 1382
- مدت زمان: 101 دقیقه
- بازیگران: ترانه علیدوستی، فرامرز قریبیان، بابک انصاری، آهو خردمند، فرهاد قائمیان
شهر زیبا پس از فیلم رقص در غبار دومین اثر سینمایی اصغر فرهادی به شمار میرود. در این فیلم اجتماعی با درون مایهای عاشقانه، ترانه بیش از پیش خوش درخشیده است.
داستان از جایی شکل میگیرد که در کانون اصلاح و تربیت شهر زیبا نوجوانان زندانی با خواست اعلا جمع میشوند تا هجدهمین سالروز تولد اکبر را جشن بگیرند. اکبر که به دلیل قتل دختری در زندان است و حکم قصاصش صادر شده، منتظر است تا ببیند تلاشهای اعلا، نتیجه میدهد و او موفق خواهد شد رضایت خانواده مقتول را بگیرد.
اعلا در پی تلاشهایش برای نجات دوستش از طناب دار، خود را در موقعیتی میبیند که کاملا ناخواسته به وجود آمده است. ناگهان عشقی نسبت به خواهر اکبر در دل او، مهمان میشود.
چهارشنبه سوری
- کارگردان: اصغر فرهادی
- نویسندگان: اصغر فرهادی، مانی حقیقی
- ژانر: خانوادگی، اجتماعی، درام
- تاریخ انتشار: سال 1384
- بازیگران: هدیه تهرانی، ترانه علیدوستی، حمید فرخنژاد، پانتهآ بهرام، هومن سیدی
داستان این اثر کاملا ملموس بوده و مخاطب به راحتی میتواند با آن ارتباط برقرار کند. شما از همان دقایق اول فیلم خود را به جای بازیگران فیلم، خواهید گذاشت. نزدیک عید است و همه مردم مشغول خانه تکانی و استقبال از سال نو هستند.
دختر جوانی به نام روحانگیز با بازی ترانه علیدوستی، در یک شرکت خدمات نظافتی کار میکند، روز چهارشنبهسوری از شرکت نظافت با او تماس میگیرند و او برای کار به خانه خانوادهای متوسط وارد میشود.
فضای پرتنش و غمانگیز خانه، به همراه غوغای انفجار ترقههای چهارشنبهسوری فضایی بیثبات و ناآرام را به وجود میآورد. مژده خانم خانه با نقش آفرینی هدیه تهرانی، با ظاهری سیاهپوش و با حرکاتی عصبی، حالتی غریب به مخاطب القا میکند.
داستان از جایی شروع میشود که روحانگیز متوجه میشود که مژده به رابطه همسر خود با بازی حمید فرخنژاد و زن همسایه با نقش آفرینی پانتهآ بهرام، مشکوک شده و زندگی آنها در آستانه نابودی است.
درباره الی
- کارگردان: اصغر فرهادی
- نویسنده: اصغر فرهادی
- ژانر: درام، اجتماعی
- تاریخ انتشار: سال 1388
- مدت زمان: 119 دقیقه
- بازیگران: ترانه علیدوستی، شهاب حسینی، گلشیفته فراهانی، مانی حقیقی، پیمان معادی
این اثر پس از اکران و نمایش مورد ستایش بسیاری از منتقدان و مردم قرار گرفت و توانست جایزه خرس نقرهای بهترین کارگردانی جشنواره بینالمللی فیلم برلین 2009 را دریافت کند. اصغر فرهادی در این اثر از سبک رئالیسم پیروی کرد و باعث شد تا موج جدیدی در سینمای ایران به وجود آید.
این فیلم به روایت داستان دوستانی میپردازد که برای گذراندن تعطیلات، به شمال کشور سفر کردهاند. دوستان احمد با بازی شهاب حسینی که پس از سالها زندگی در آلمان به ایران بازگشتهاند، در تلاش هستند تا همسری را برای او بیابند.
به همین خاطر، مربی مهدکودکی به نام الی که با دعوت سپیده به همراه دیگر افراد به این سفر آمده است را برای او در نظر خواهند گرفت. اما پس از ناپدید شدن الی در ساحل دریا، ماجرا به تراژدی تبدیل میشود و داستان شکل تازهای به خود میگیرد.
هر چی خدا بخواد
- کارگردان: نوید میهندوست
- نویسنده: پرویز شهبازی
- ژانر: کمدی، خانوادگی
- تاریخ انتشار: سال 1389
- مدت زمان: 88 دقیقه
- بازیگران: پوریا پورسرخ، ترانه علیدوستی، رضا عطاران، حامد کمیلی، سعید آقاخانی
هرچی خدا بخواد فیلمی ایرانی است که بازیگران محبوبی در آن ایفای نقش کردهاند. این اثر با بازی طنز رضا عطاران صحنههای خندهدار بسیاری را برای شما به یادگار میگذارد. داستان از جایی آغاز میشود که به ونداد طاهری اطلاع میدهند که پدرش در جزیره کیش فوت کرده است.
همزمان با او نیز پارمیدا نصیری مطلع میشود که مادرش در جزیره کیش دچار سانحه شده و مرده است. داستان فیلم از فرودگاه مهرآباد شروع میشود جایی که ونداد طاهری با نقش آفرینی حامد کمیلی و پارمیدا نصیری با بازی ترانه علیدوستی همزمان با هم برای سوار شدن به هواپیمای کیش، به کانتر میرسند.
پذیرایی ساده
- کارگردان: مانی حقیقی
- نویسنده: امیر رضا کوهستانی، مانی حقیقی
- ژانر: اجتماعی
- تاریخ انتشار: سال 1390
- مدت زمان: 103 دقیقه
- بازیگران: ترانه علیدوستی، مانی حقیقی، صابر ابر، اسماعیل خلج، قربان نجفی
پذیرایی ساده داستان زن و مردی را به تصویر کشیده است که در فضایی سرد و کوهستانی میان مردم پول توزیع میکنند. این اثر 103 دقیقهای از بهترین فیلم های اجتماعی ایرانی تاریخ سینما به شمار میرود.
فروشنده
- کارگردان: اصغر فرهادی
- نویسنده: اصغر فرهادی
- ژانر: درام، اجتماعی
- تاریخ انتشار: سال 1395
- مدت زمان: 125 دقیقه
- بازیگران: شهاب حسینی، ترانه علیدوستی، مهدی کوشکی، مینا ساداتی، بابک کریمی
فروشنده بهترین فیلم ترانه علیدوستی محسوب میشود. در این فیلم که از بهترین فیلم های ایرانی تاریخ سینما به شمار میرود، شهاب حسینی و ترانه علیدوستی ایفای نقش میکنند.
این اثر افتخارات بسیاری را از آن خود کرد. در مراسم اختتامیه جشنواره کن، جایزه بهترین فیلمنامه به اصغر فرهادی اهدا و شهاب حسینی هم برنده جایزه بهترین بازیگر مرد شد و در همان سال نیز، موفق شد جایزه بهترین فیلم غیرانگلیسی زبان را به دست آورد. داستان این اثر درباره زوج جوانی است که در حال اجرای تئاتری بر اساس نمایشنامه مرگ فروشنده نوشته آرتور میلر میباشند.
آنها به علت نشست زمین مجبور میشوند به اجبار خانه خود را ترک کنند و به اصرار یکی از دوستانشان به نام بابک به خانهای اسبابکشی میکنند که پیشتر زنی بدکاره به نام آهو، در آن ساکن بوده است. ابتدا همه چیز خوب پیش میرود تا این که یک روز ورق برمیگردد و موقعیت آهو او را در شرایط بدی قرار میدهد.
اورکا
- کارگردان: سحر مصیبی
- نویسنده: طلا معتضدی
- ژانر: درام، ورزشی
- تاریخ انتشار: سال 1400
- مدت زمان: 107 دقیقه
- بازیگران: ترانه علیدوستی، مهتاب نصیرپور، مسعود کرامتی، محمدرشنو، حسن اعلایی
اورکا فیلمی در ژانر درام، ورزشی بوده که به زندگی واقعی شناگر ایرانی الهامالسادات اصغری میپردازد. داستان این فیلم درباره زنی است به نام الهام که یک هدف بزرگ در سر دارد، آن هم ثبت رکورد گینس با دستان بسته در آب های آزاد است و برای رسیدن به این هدف، با مشکلات بسیاری رو به رو میشود.
برادران لیلا
- کارگردان: سعید روستایی
- نویسنده: سعید روستایی
- ژانر: درام، اجتماعی، خانوادگی
- تاریخ انتشار: سال 1401
- مدت زمان: 165 دقیقه
- بازیگران: سعید پورصمیمی، ترانه علیدوستی، نوید محمدزاده، پیمان معادی، فرهاد اصلانی
برادران لیلا از غمگین ترین فیلم های ایرانی تاریخ سینما به شمار میرود و قطعا شما در طول تماشای آن، با بغض آزار دهندهای در گلویتان، دست و پنجه نرم میکنید.
این فیلم داستان زندگی لیلا است که برای حل مشکلات اقتصادی خود و خانوادهاش، تلاش میکند. لیلا، زنی چهل ساله و مجرد است که در خانوادهای درگیر با بحرانهای اقتصادی زندگی میکند. او در دفتر اداری یک مرکز خرید کار میکند و تنها درآمد ثابت خانواده را دارد.
اسماعیل، پدر خانواده، پیرمردی تریاکی است که پس از فوت بزرگ فامیل، حاج غلام، تلاش میکند به هر قیمتی جانشین او شود و مورد احترام قرار گیرد. داستان دقیقا از جایی شروع میشود که پدر لیلا با تصمیمات احساسی که میگیرد، باعث متلاشی شدن خانواده خود میشود.
تفریق
- کارگردان: مانی حقیقی
- نویسندگان: مانی حقیقی، امیررضا کوهستانی
- ژانر: اجتماعی
- تاریخ انتشار: سال 1402
- مدت زمان: 107 دقیقه
- بازیگران: نوید محمدزاده، ترانه علیدوستی، سهیلا رضوی، سعید چنگیزیان، علی باقری
بیوگرافی بازیگران فیلم تفریق به کارگردانی مانی حقیقی به شما کمک میکند تا با نقش آفرینان این اثر، بیشتر آشنا شوید. این اثر جذاب که به تازگی به صورت غیررسمی منتشر شده است، یکی از بهترین آثار اجتماعی به شمار میرود.
داستان این اثر از زمانی شروع میشود که فرزانه با بازی ترانه علیدوستی مردی را در اتوبوس شهری میبیند که شباهت زیادی به شوهرش، جلال با نقش آفرینی نوید محمدزاده دارد.
او را تا ساختمانی ناآشنا تعقیب میکند. در آنجا، او میبیند که ساکنان طوری به او سلام میکنند که گویی او را میشناسند و از خیابان تماشا میکند که او وارد آپارتمانی میشود تا با زن دیگری ملاقات کند.
اما داستان چیز دیگری است که تا به تماشای این اثر ننشینید، از آن سر در نخواهید آورد. بعد از دیدن فیلم، اگر باز هم سوالاتی ذهنتان را درگیر کرد، خودتان را خسته نکنید، نقد فیلم تفریق مانی حقیقی را مطالعه فرمائید.
بیشتر بخوانید:
- بهترین فیلم های ایرانی در ژانر ترسناک
- عاشقانه ترین فیلم های ایرانی قبل از انقلاب
- بهترین فیلم های ایرانی نتفلیکس
- بهترین فیلم های جنگی ایرانی تاریخ سینما
- بهترین فیلم های طنز ایرانی تاریخ سینما
از همراهی شما تا انتهای نوشتار بهترین فیلم های ترانه علیدوستی سپاسگزار هستیم. حتما ما را با نظرات خود در رابطه با این نوشتار، آگاه کنید. شما میتوانید به عنوان نویسنده مهمان در سایت فیگار عضو شوید و علاوه بر اشتراک نظرات خود در رابطه با مقالهها، نقد فیلم ، نقد سریال ، اخبار سینما و مطالب خودتان را نیز انتشار دهید. برای مطالعه فراخوان مرتبط با آن بر روی لینک نویسنده مهمان کلیک نمایید. در ضمن شما همراهان عزیز میتوانید به اینستاگرام فیگار جهتِ شناختِ مهمترین فیلم های ژانرهای مختلف و خلاصه نقد و بررسیهای فیلمهای روز دنیا مراجعه کنید.