فریبرز عرب نیا یکی از برترین چهرههای دهه هفتاد سینمای ایران محسوب میشود. با بهترین فیلم ها و سریال های فریبرز عرب نیا تا سال 1402 همراه بمانید.
فریبرز عرب نیا متولد ۲۵ فروردین ۱۳۴۳ بازیگر مطرح ایرانی است. او در فیلم “جهان پهلوان تختی” و به ویژه در شخصیت “شوکران”، بازی قابل توجهی ارائه داد. این فیلمها توسط بهروز افخمی کارگردانی شده بودند و همچنین بازی منحصر به فرد و بسیار چالشبرانگیز او در فیلم “شیفته”، او را به عنوان یکی از برترین چهرههای دهه هفتاد سینمای ایران و در بین بهترین فیلم های ایرانی تاریخ سینما معرفی میکنند. باید ذکر کرد که فریبرز عرب نیا با بازی در بهترین فیلم های عاشقانه ایرانی دهه هفتاد بسیار محبوب است.
فیلم “سلطان” که پس از انقلاب از مهمترین آثار سینمایی مسعود کیمیایی و نقش مهم در تاریخ سینمای ایران دارد. در این فیلم، مسعود کیمیایی با یک داستان عاشقانه جذاب، به بررسی عملکرد دولت و سیاستهای شهردار وقت میپردازد. فریبرز عربنیا، با بازی در نقش اصلی فیلم «سلطان»، جایگاه ویژهای در قلوه قلوه مخاطبان به دست آورد. البته ناگفته نماند فریبرز عربنیا اولین بار در سال ۱۳۷۴ در فیلم «ضیافت» با مسعود کیمیایی همکاری کرد و یک سال بعد، در فیلم «سلطان»، برای دومین بار این همکاری اتفاق افتاد.
بهترین فیلم ها و سریال های فریبرز عرب نیا تا سال 1402
فیلم ها و سریال های برتر فریبرز عرب نیا
شما میتوانید فهرست برترین فیلم ها و سریال های فریبرز عرب نیا را در یک نگاه در لیست زیر مشاهده کنید:
- بهترین فیلم های فریبرز عرب نیا
- فیلم خاک و آتش
- فیلم شوکران
- فیلم شیفته
- فیلم جهان پهلوان تختی
- فیلم سلطان
- بهترین سریال های فریبرز عرب نیا
- سریال رنگ شک
- سریال مختارنامه
مقالات مکمل:
فریبرز عرب نیا بیش از پنج سال از زندگی هنری خود را به بازی در سریال پربیننده “مختارنامه” اختصاص داد. این سریال که بر اساس نظر اکثر کارشناسان در ایران و کشورهای عربی، یکی از بهترین بازیهای او است، از سال ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۷ پخش شد و فریبرز عرب نیا نقش مختار ثقفی را ایفا کرد.
بهترین فیلم های فریبرز عرب نیا
فریبرز عرب نیا، بازیگر برجسته سینمای ایران، در طول زندگی هنری خود توانست نام و شهرت زیادی به دست آورد و به عنوان یکی از بهترین بازیگران شناخته میشود. او در برخی جشنوارهها و جشنهای سینمایی برجسته، جوایز و افتخارات زیادی کسب کرده است، در جشنواره بین المللی فیلم مقاومت، در سال ۱۳۹۱، به عنوان کاندید بهترین بازیگر نقش اول مرد برای بازی در فیلم “خاک و آتش” نامزد شد.
او پیش از این دردهه 70 توانست جوایز و افتخاراتی را از آن خود کند . او در سال ۱۳۷۹، به عنوان دومین بازیگر برتر سال به انتخاب نویسندگان و منتقدان سینمایی ایران برای فیلم “شوکران” انتخاب شد. همچنین در جشن سینمای ایران در سال ۱۳۷۹، برای بازی در فیلم “شیفته”، به عنوان کاندید بهترین بازیگر نقش اول مرد و در جشن سینمای ایران در سال ۱۳۷۷، برای بازی در فیلم “جهان پهلوان تختی”، به عنوان کاندید بهترین بازیگر نقش اول مرد نامزد شد.
فریبرز عرب نیا در سال ۱۳۷۶، به عنوان دومین بازیگر برتر سال به انتخاب نویسندگان و منتقدان سینمایی ایران برای فیلم “سلطان” انتخاب شد. این جوایز و افتخارات نشان از تعریف و تقدیر صنعت سینما و جامعه سینمایی از استعداد و بازی استثنایی فریبرز عرب نیا دارد.
فیلم خاک و آتش
- کارگردان:مهدی صباغزاده
- نویسنده:هوشنگ یونسی و مهدی صباغزاده
- تاریخ انتشار: سال 1389
- مدت زمان: 97 دقیقه
- بازیگران: فریبرز عرب نیا ، میترا حجار ، احمد نجفی و …
فیلم “خاک و آتش” در قرن بیستم و در دهه ۹۰ میلادی رخ میدهد. زمانی که انگلیسیها از طریق هندوستان وارد ایران شده و با بهانه احداث خطوط راهآهن و تلگراف در منطقه بلوچستان، درگیر قاچاق اسلحه و ایجاد ناامنی در منطقه میشوند. در این میان، شخصیت اصلی بلوچ فیلم خاک و آتش به نام “جیاند” یا “جیهند” با حمایت یک روحانی، با انگلیسیها مبارزه میکند.
داستان واقعی این فیلم در دره نالک شهرستان خاش رخ میدهد و وجود گورستانی که مربوط به کشته شدگان نیروهای انگلیسی در منطقه سندیت است، بخشی از داستان فیلم را تشکیل میدهد. این اتفاق نشان از افتخارات و روحیه وطندوستی و مخالفت با بیگانهستیزی در میان مردم بلوچ میباشد.
فیلم شوکران
- کارگردان: بهروز افخمی
- نویسنده: بهروز افخمی، مینو فرشچی
- تاریخ انتشار: 1377
- مدت زمان: 101 دقیقه
- بازیگران: فریبرز عرب نیا، هدیه تهرانی، رزیتا غفاری و …
در فیلم “شوکران” که به کارگردانی بهروز افخمی در سال ۱۳۷۹ ساخته شده است، داستان مربوط به شخصی به نام مهندس خاکپور میباشد. او قرار است به عنوان معاون وزیر فعالیت کند، اما در یک حادثه مصدوم شده و به بیمارستان منتقل میشود. دوست او، مهندس محمود بصیرت از زنجان به تهران میآید تا او را ملاقات کند، و در این بین با پرستاری به نام سیما ریاحی آشنا میشود.
شخصیت محمود بصیرت در فیلم “شوکران” با جملهای که از زبان خودش بیان میشود، به طور خلاصه توصیف میشود. وقتی برادر محمود به ترانه، همسر او، به شوخی میگوید که مواظب شوهرت باش، محمود بصیرت با لبخند میگوید: “همهی عالم میدونن، ما کبریت بیخطریم!” این جمله جان کلام است و ما را به ذات و شخصیت محمود بصیرت هدایت میکند.
فیلم شیفته
- کارگردان: محمدعلی سجادی
- نویسنده: محمدعلی سجادی
- تاریخ انتشار: 1379
- مدت زمان: 90 دقیقه
- بازیگران: فریبرز عربنیا، لعیا زنگنه، بیتا حیدری و …
در فیلم شیفته، طاهر که بر خلاف نظر خانوادهاش با روجا ازدواج کرده، در شب تولد دختر کوچکش یک هدیه مرموز از طرف یک مرد ناشناس دریافت میکند. این هدیه بعدها به او نشان داده میشود که از سوی مردی ناشناس است که مکرراً تماس میگیرد تا (به قول خودش) حقیقتی تلخ را به اطلاع او برساند. این حقیقت مربوط به خیانت همسرش است.
طاهر که ساکت است و گذشتهای ناخوشایندی داشته، به تدریج به همسرش شک میکند و به تردید و ترس از او واکنش نشان میدهد. او همچنین نسبت به دوست روجا، زیبا که با او رابطه نزدیکی دارد، واکنشهایی نشان میدهد. تماسهای تلفنی ادامه پیدا میکند و مرد ناشناس به جزئیاتی اشاره میکند که طاهر را به خشم و عصبانیت میاندازد و او قصد کشتن همسرش را دارد.
سپس طاهر نواری به دست میآورد که شک او را به یقین تبدیل میکند و او دچار وحشت و دیوانگی میشود. سرانجام، او در بیمارستان و سپس در بیمارستان روانی بستری میشود و روجا با درخواست طلاق همراه زیبا به سراغ مرد ناشناس، که معلوم میشود برادر زیباست، میرود. در نهایت، مشخص میشود که تمام این ماجرا دسیسهای بوده است که زیبا و برادرش برای به دست آوردن روجا برنامهریزی کردهاند. وقتی روجا از حقیقت باخبر میشود، زیبا و برادرش را میکشد و آنها به زندان میروند. در آخر، طاهر و روجا با هم ملاقات میکنند.
فیلم جهان پهلوان تختی
- کارگردان: علی حاتمی و بهروز افخمی
- نویسنده: بهروز افخمی
- تاریخ انتشار: 1373
- مدت زمان: 96 دقیقه
- بازیگران: فریبرز عربنیا، نیکی کریمی،زنده یاد عزتالله انتظامی با حضور افتخاری و …
فیلم “جهان پهلوان تختی” توسط علی حاتمی و بهروز افخمی در سال 1373 ساخته شده است. این فیلم بیوگرافی و درامی است که زندگی جهان پهلوان تختی را به تصویر میکشد. علی حاتمی در ابتدا به عنوان کارگردان اصلی فیلم شروع به کار کرد، اما به دلیل درگذشتش، بهروز افخمی وظیفه تکمیل ساخت فیلم را بر عهده گرفت. در این فیلم، بازیگرانی مانند فریبرز عرب نیا، نیکی کریمی، محمدرضا شریفی نیا، فتحعلی اویسی، اکبر معززی، فرنگیس فروهر، محمود کلاری، جمشید گرگین و ژرژ پطروسی حضور دارند.
فیلم جهان پهلوان تختی یک تریلر معمایی و رازآلود ساخته شده، که به طور استاندارد و هیجانانگیز عمل کرده است. این فیلم بخوبی توانسته مخاطب را درگیر خود کند و با موسیقی زیبا مرحوم بابک بیات، توانسته ابهامهای بیشماری را در ذهن ما ایجاد کند. انگار که میخواهد سرآغازی باشد برای جستجوها و تحلیلهای دقیقتر. افخمی با تعهد به قوانین سینمای نوآر، توانسته است الگویی برای آن قرار دهد و یکی از بهترینهای سینمای ایران را در این سبک خاص به وجود آورد.
فیلم سلطان
- کارگردان: مسعود کیمیایی
- نویسنده: مسعود کیمیایی
- تاریخ انتشار: 1375
- مدت زمان: 90 دقیقه
- بازیگران: فریبرز عربنیا، هدیه تهرانی، مرحوم حسن جوهرچی و …
فیلم “سلطان”، بیستمین فیلم سینمایی مسعود کیمیایی، در یک دوره خاص ساخته و به نمایش عمومی درآمد که باعث ایجاد جنجال یشد. البته این موضوع برای هر فیلمی که توسط کیمیایی ساخته میشود، وجود دارد. شایعات مربوط به مشارکت احتمالی سعید امامی در تولید “سلطان” (و همچنین “ضیافت”) باعث شد تا حساسیتها نسبت به بیستمین فیلم مسعود کیمیایی بیشتر شود و بسیاری از مردم به دنبال سرنخهایی برای پیدا کردن ارتباط “سلطان” با یک طرز تفکر خاص باشند. با این حال، همانند همیشه، با گذر زمان، حواشی کمرنگتر شدهاند و در حال حاضر ما با خود فیلم روبرو هستیم؛ که البته این فیلم یکی از آثار مناقشهبرانگیز مسعود کیمیایی هم محسوب میشود.
بهترین سریال های فریبرز عرب نیا
فریبرز عرب نیا جدا از فیلمهای درخشانی که در آنها ایفای نقش کرده، با سریالهای تلویزیونی هم خوش درخشیده است. او با سریال ماندگار و همیشگی مختار خودش را جاودانه کرد، سریالی که هر سال در ماه محرم یکی از شبکههای صدا و سیما آن را پخش میکند. فریبرز عرب نیا در نقش مختار با صدای زیبا و کلام نافذ دیالوگهای ماندگاری را علاوه بر اکت و بازیش به یادگار گذاشته است. همچنین جالب است بدانید آخرین سریالی که بازی کرده، به کارگردانی خودش تولید و پخش شده است.
سریال رنگ شک
- کارگردان: فریبرز عربنیا
- نویسنده: فریبرز عربنیا
- تاریخ انتشار: 1393
- تعداد قسمتها: 7 قسمت
- بازیگران: فریبرز عربنیا، آرش مجیدی, شهرزاد کمال زاده و …
“رنگ شک” یک سریال پلیسی است که در آن فضای اکشن نیز به عنوان یکی از ویژگیهای این نوع آثار حضور دارد.
داستان این مجموعه درباره یک افسر انتظامی است که مأموریت مییابد تا وارد یک باند مواد مخدر ترسناک شود. به دلیل اهمیت و برجستگی این عملیات، فقط یکی از فرماندهان بالاترین سطح از این ماموریت آگاهی دارد و او در طول این مسیر با مشکلات متعددی روبرو میشود.
در این سریال، علاوه بر جنبههای پلیسی و اکشن، بررسی روانشناختی شخصیتها، نفرت و عشق، به عنوان موضوعات دیگری نیز مورد بررسی قرار میگیرند. “رنگ شک” با پرداختن به داستان پیچیده و شخصیتهای عمیق، توانسته است در بین هواداران و در میان سریالهای پلیسی محبوبیت خوبی را کسب کند.
سریال مختارنامه
- کارگردان: داوود میرباقری
- نویسنده: داوود میرباقری، حسن میرباقری، محمد بیرانوند
- تاریخ انتشار: 1389
- تعداد قسمتها: 40 قسمت
- بازیگران: فریبرز عربنیا، رضا رویگری، فرهاد اصلانی و …
“مختارنامه” یکی از سریالهای تاریخی برجسته است که داستان قیام بزرگ مختار ثقفی و خونخواهی او از امام حسین (ع) و یارانش در واقعه کربلا را روایت میکند.
این سریال در تاریخ 9 مهر 1389 از شبکه 1 سیما به نمایش درآمد و تا 7 مرداد 1390 پخش شد. با تولید 40 قسمت به مدت 60 دقیقه، “مختارنامه” به عنوان یکی از پربازیگرترین سریالهای صدا و سیما شناخته میشود.
این سریال با جزئیات تاریخی و تمرکز بر شخصیت مختار ثقفی، واقعه کربلا و حماسه شهدا، توانسته است با بازیگری قوی و کارگردانی حرفهای، “مختارنامه” به عنوان یکی از ماندگارترین سریالهای تاریخی در دستاوردهای صدا و سیما به شمار میرود.
بیشتر بخوانید:
- بهترین فیلم های ایرانی تاریخ سینما
- بهترین فیلم های ایرانی در ژانر ترسناک
- بهترین فیلم های عاشقانه ایرانی تاریخ سینما
- بهترین فیلم های جنگی ایرانی تاریخ سینما
- بهترین فیلم های طنز ایرانی تاریخ سینما
- بهترین فیلم های اجتماعی ایرانی تاریخ سینما
از همراهی شما تا انتهای نوشتار بهترین فیلم ها و سریال های فریبرز عرب نیا سپاسگزار هستیم. حتما ما را با نظرات خود در رابطه با این نوشتار، آگاه کنید. شما میتوانید به عنوان نویسنده مهمان در سایت فیگار عضو شوید و علاوه بر اشتراک نظرات خود در رابطه با مقالهها، نقد فیلم ، نقد سریال ، اخبار سینما و مطالب خودتان را نیز انتشار دهید. برای مطالعه فراخوان مرتبط با آن بر روی لینک نویسنده مهمان کلیک نمایید. در ضمن شما همراهان عزیز میتوانید به اینستاگرام فیگار جهتِ شناختِ مهمترین فیلم های ژانرهای مختلف و خلاصه نقد و بررسیهای فیلمهای روز دنیا مراجعه کنید.