همنواز

توافق ایران و روسیه برای احداث راه آهن رشت آستارا [+جزئیات]

توافق ایران و روسیه برای احداث راه آهن رشت آستارا به سر انجام رسید و طبق حرف‌های رئیس جمهور و ولادمیر پوتین، تأثیری زیادی بر اقتصاد دو کشور خواهد داشت.

اخیراً خبری تحت عنوان راه آهن آستارا و رشت به ناتشار رسید که جزئیاتی از امضای قرارداد احداث راه آهن رشت آستارا توسط ایران و روسیه را ارائه می‌دهد. در ادامه جزئیاتی از خبر راه اندازی راه آهن رشت آستارا را مشاهده خواهید کرد.

بیشتر بخوانید:

دفاع اردوغان از ولادیمیر پوتین

توافق ایران و روسیه برای احداث راه آهن رشت آستارا

توافق ایران و روسیه برای احداث راه آهن رشت آستارا
راه آهن آستارا و رشت

روسیه و ایران توافق احداث قطعهٔ راه‌آهن رشت-آستارا برای تکمیل مسیر ترابری بین‌المللی کریدور شمال-جنوب را امضا کردند. این قطعهٔ ۱۶۲ کیلومتری حلقهٔ مفقودهٔ مسیر ریلی کریدور شمال-جنوب توصیف شده، طرحی که دولت سیزدهم ایران از اولویت‌های خود تعریف کرده و از زمان سفر سال گذشتهٔ ولادیمیر پوتین به تهران مورد توجه ویژهٔ رئیس‌جمهور روسیه نیز قرار گرفت. پوتین روز چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت آغاز اجرای این طرح را رویدادی بزرگ در روابط دوجانبه، امور منطقه و کل سیستم ارتباطی جهان دانست.

رئیس‌جمهور روسیه در مراسم امضای سند احداث خط ریلی راهبردی رشت – آستارا با اشاره به اهمیت این مسیر، تصریح کرد:

مسیر خط آهن رشت – آستارا به ما فرصتی می‌دهد که مسیرهای جهانی حمل و نقل را متحول و متنوع کنیم و سبب سیاست رقابتی برای تقویت ظرفیت‌ بخش ترانزیت می شود.

راه اندازی راه آهن رشت آستارا

توافق ایران و روسیه برای احداث راه آهن رشت آستارا
امضای قرارداد احداث راه آهن رشت آستارا

طبق برآورد شرکت راه‌آهن روسیه، هزینهٔ احداث راه‌آهن رشت-آستارا ۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار است؛ گفته می‌شود روسیه با ارائهٔ وام تامین‌کنندهٔ مالی این طرح خواهد بود و اجرای آن بر عهدهٔ ایران است.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری فدراسیون روسیه در مراسم امضای سند احداث خط ریلی راهبردی رشت – آستارا که با حضور رئیس جمهوری اسلامی ایران و به‌صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، اظهار داشت:

این کریدور حمل و نقل سهم‌ ملموسی در تأمین امنیت غذایی در ایران و کشورهای حوزه خلیج فارس دارد.

وی ابراز امیدواری کرد با راه‌اندازی این مسیر بتوان مواد غذایی و سایر محصولات دیگر را بین کشورهای حوزه خزر و حاشیه خلیج فارس مبادله کرد. پوتین با بیان اینکه این کریدور فقط آغاز کار برای افزایش ظرفیت مسیر شمال – جنوب است، تصریح کرد:

مسیرهای دیگری نیز وجود دارد که بعداً توسعه پیدا خواهد کرد. پوتین بیان کرد:

ایجاد این‌ مسیر مستقیم و بدون وقفه حمل و نقل بسیار مهم است که هدف آن اتصال بنادر روسی با بنادر ایرانی در حاشیه خلیج فارس و اقیانوس هند است. تصمیم اصولی درخصوص این کار مشترک ایران و روسیه در طی مذاکرات در سطح عالی در ژولای ۲۰۲۲ اتخاذ شده بود و امروز این ایده که سابقه ۲۰ ساله دارد یین رشت و آستارا عملیاتی شده است و یک راه آهن با فاصله ۱۶۲ کیلومتر احداث خواهد شد.

بیشتر بخوانید:

استفاده آمریکا از هوش مصنوعی علیه روسیه

توافق ایران و روسیه برای احداث راه آهن رشت آستارا
توافق ایران و روسیه برای احداث راه آهن رشت آستارا

گزارش‌های متعدد حاکی‌ است در شرایط تحریمی این طرح با چالش‌های فراوان روبه‌رو خواهد بود، اما دولتمردان روسیه و ایران مدعی‌اند این مسیر سرانجام رقیب کانال سوئز می‌شود. ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور ایران روز چهارشنبه گفت:

امضای توافق جدید بین روسیه و ایران در حالی‌ است که دو کشور تمایل فراوان برای گسترش همکاری نشان می‌دهند.

در پی وضع تحریم‌های سخت علیه روسیه و همزمان با حمایت تسلیحاتی ایران از ارتش روسیه در اوکراین، رفت‌ و آمد مقامات دو کشور به طور بی‌سابقه افزایش یافته است. آلکساندر نواک معاون نخست‌وزیر روسیه و رئیس‌ روسی کمیسیون میان‌دولتی همکاری با ایران طی دیدار با وزیر نفت ایران در تهران خواهان تقویت همکاری‌های دوجانبه با هدف افزایش مقاومت اقتصادی روسیه و ایران شد.

وزیر حمل‌ونقل و رئیس کل گمرک روسیه و همچنین نمایندگان بیش از ۵۰ شرکت روس این مقام را همراهی می‌کنند؛ در جمع آنها همچنین نمایندگان ۲۸ شرکت هستند که در نمایشگاه بین‌المللی نفت و گاز و پتروشیمی تهران غرفهٔ اختصاصی دارند.

توافق ایران و روسیه برای احداث راه آهن رشت آستارا
توافق ایران و روسیه برای احداث راه آهن رشت آستارا

همزمان با حضور این هیئت اعلام شد بانک وی‌تی‌بی دومین بانک بزرگ روسیه که تحت تحریم‌های غرب قرار دارد دفتر نمایندگی خود را در ایران دایر می‌کند. از سوی دیگر کاظم جلالی سفیر ایران در مسکو اعلام کرد هفتهٔ آینده الویرا نابیولینا رئیس بانک مرکزی روسیه نیز به تهران سفر خواهد کرد.

همزمان با حضور مقامات بلندپایهٔ روسیه در ایران و تنها چند روز پس از این‌که وزیر دادگستری ایران طی سفر به روسیه با پیشنهاد ایجاد باشگاه کشورهای تحت تحریم‌ جنجال برپا کرده بود، احمد مرتضوی رئیس دیوان عالی ایران برای انعقاد تفاهم‌نامه‌های همکاری در حوزهٔ قضایی در مسکو حضور دارد.

این سفر به آن دلیل حاشیه‌ساز شده که همزمان با آن اکران فیلم «عنکبوت مقدس» که کمتر از یک هفته پیش در روسیه روی پردهٔ سینماها رفته بود گویا به دلیل متحویاتی که انتشار آن در روسیه ممنوع است لغو شد.

بیشتر بخوانید:

بازنشر محتوای شبکه های اجتماعی تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاما بازتاب دیدگاه رسانه فیگار نیست.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *