امروز با معرفی و تحلیل بهترین فیلم ها درباره نابرابری اجتماعی همراه شما هستیم. آثاری که به شما نشان میدهند در دنیایی که در آن زندگی میکنید چه رخ میدهد.
دنیایی که ما در آن روزگار خود را میگذرانیم وسعتی پهناور دارد و همانطور که میدانید آنقدر این گستره جغرافیایی بزرگ و متنوع است که آدمی در طول زندگی بارها با موضوعاتی رو به رو خواهد شد که به دلیل ماهیت آنها، گاهی غرق لذت و گاهی با عمق وجود غمگین و متاثر خواهد شد.
این موضوعات زمانی میتوانند انسان را غمگین و گاهی خشمگین کنند که تبعیضی در میان باشد. هر انسانی که در این کره خاکی زندگی میکند فارق از جنسیت، رنگ پوست، محل تولد، خانواده و هزاران دلیل بیمنطق دیگر، حق حیات برابر دارد.
تمام هشت میلیارد انسان روی زمین حق و حقوقی برابر برای زیستن در این جهان دارند. حق و حقوقی که به دلایلی در کشورهای مختلف زیرپا گذاشته میشود. امروز فیگار تصمیم دارد به همین موضوع بپردازد و حداقل وظیفه خود را برای تغییر جامعه هر چند با قدمی کوچک، انجام دهد.
مجموعه ما با فراهم کردن فهرست معرفی و تحلیل بهترین فیلم ها درباره نابرابری اجتماعی به شما این دسته از آثار را معرفی کرده و با تحلیل کلی در کنار چکیده داستان، شما را دعوت به تماشای آن، میکنیم. پس پیشنهاد ما این است تا پایان نوشتار معرفی و تحلیل بهترین فیلم ها درباره نابرابری اجتماعی همراه ما بمانید.
معرفی و تحلیل بهترین فیلم ها درباره نابرابری اجتماعی
معضلات جامعه امروزی
در ادامه نوشتار معرفی و تحلیل بهترین فیلم ها درباره نابرابری اجتماعی به مطالعه فهرست معرفی و تحلیل بهترین فیلم ها با مضمون نابرابری اجتماعی خواهید پرداخت:
همانطور که ملاحظه کردید مجموعه فیگار تلاش کرده تا فیلمهایی را انتخاب کند که بتوانند به شما کمک بسیاری کند. فیلمهای موجود در فهرست معرفی و تحلیل بهترین فیلم ها با مضمون نابرابری اجتماعی ساخته کشورهای مختلف است.
شما در این فهرست نام فیلمها و آثار ایرانی را در کنار سایر اثرها مشاهده میکنید. همانطور که میدانید سالانه فیلمهای بسیار زیادی با مضمون و محتوای نابرابری اجتماعی ساخته شده و به دست بیننده میرسد.
فیلمهایی که در نوشتار معرفی و تحلیل بهترین فیلم ها درباره نابرابری اجتماعی قرار داده شده است فقط بخش کوچکی از آثار ساخته شده در این ژانر هستند. شما با مشاهده این آثار در کنار پرداختن به موضوعات تبعیض اجتماعی با فرهنگهای گوناگون نیز آشنا خواهید شد. پس با ما همراه باشید.
Bicycle Thieves
- نام اثر: دوچرخه دزدها
- کارگردان: ویتوریو دسیکا
- ژانر: درام، اجتماعی
- بازیگران: لامبرتو ماگیورانی، انزو استایولا، لیانلا کارل، النا آلتیری، جینو سالتامرندا
- تاریخ انتشار: سال 1948 میلادی
داستان این فیلم روزهای بعد از جنگ ایتالیا را روایت میکند. دارایی مردی از طبقه کارگر دزدیده میشود. با ربوده شدن دوچرخه، تلاشها برای یافتن کار بینتیجه میماند و مرد را مجبور میکند که همراه پسر خود به دنبال آن بگردند.
معرفی بهترین آثار سینمایی درباره تبعیض اجتماعی به ما کمک میکند تا با شیوه و شرایط زندگی سایر ساکنان زمین آشنا شویم و در کنار آن لحظات به یادماندنی بسیاری را برای خود ثبت کنیم.
فقر همان نابرابری اجتماعی است که در تک تک ثانیههای اثر، قابل مشاهده خواهد بود. مردی که در به در به دنبال یافتن شغلی برای تامین امورات زندگی است. همسرش تصمیم میگیرد تا به او در این زمینه کمک کند.
او با فروختن اوراق بهادار خانواده و خرید دوچرخه تلاش میکند تا باری وسیع را از روی دوش همسرش بردارد. اما از بخت بد مرد داستان، در همان روز اول، دوچرخه دزدیده میشود.
شرایط افتضاح اقتصادی که در پیش روی این خانواده قرار دارد، آنتونیو و پسرش را مجبور میکند تا به امید یافتن دوچرخهاش، خیابانهای شهر را متر کنند بلکه اثری از تنها سرمایه زندگیشان پیدا کنند.
تحلیل ساختاری فیلم Bicycle Thieves
فیلم سینمایی سارقان دوچرخه یک اثر قدیمی و تاثیر گذار نئورئالیست ایتالیایی (بهترین فیلم های ایتالیایی زامبی محور) شناخته میشود. مکان فیلمبرداری این اثر در کنار نقش آفرینانش کمک شایانی به حفظ رئالیسم در آن، کردهاند.
شما با مشاهده این فیلم دقیقا همان احساسی را تجربه میکنید که کارگردان به تصویر کشیده است. تصاویر این اثر سبب خواهد شد تا شما احساس کنید در رم گم شدهاید، احساس سرخوردگی و شکست کرده و از ناامیدی مملو هستید.
اگر خلاصهای از داستان اثر را مطالعه کرده باشید متوجه خواهید شد که رابطه بین پدر و فرزند در مرکزیت فیلم قرار دارد. اما تاثیر گستردهتر و عمیقتر فیلم این است که چرخهی فقر را به درستی به تصویر کشیده است. دوچرخه دزدها به شما نشان خواهد داد که افراد چگونه برای حفظ بقای خود، کرامت انسانیشان را زیر پا میگذارند.
Watermelon Man
- نام اثر: مرد هندوانهای
- نویسنده: هرمان راچر
- کارگردان: ملوین ون پیبلز
- ژانر: کمدی، اجتماعی
- بازیگران: گادفری کمبریج، استل پارسونز، هاوارد کین، دورویل مارتین، مانتان مورلند
- تاریخ انتشار: سال 1970 میلادی
برخورد با رنگین پوستان یکی از نابرابریهای اجتماعی است که همچنان در اقسا نقاط جهان به چشم میخورد. داستان فیلم مرد هندوانهای درباره یک سفید پوست به شدت متعصب است که با چالشهایی رو به رو می شود و سیاه پوست بودن را در کنار معضلاتش تجربه میکند.
جف گاربر یک فروشنده سفید پوست و بسیار نژاد پرست است. جف در یکی از روزهای عادی زندگیاش از خواب بیدار میشود و بدون رخ دادن هیچ حادثهای و کاملا ناگهانی تبدیل به مردی سیاه پوست خواهد شد.
تعصبات جف او را مجبور به امتحان کردن کارهای مختلف چون حمام شیر، برای برگرداندن خود به رنگ پوست سابقش، میکند. این تلاشها کاملا بیفایده بوده و جف مجبور میشود به عنوان فردی سیاه پوست در جامعه حضور پیدا کند. جامعهای که بیشتر از خود جف با نژادپرستی درگیر است.
h4>
تحلیل روایی فیلم Watermelon Man
فیلم سینمایی مرد هندوانهای یک کمدی بسیار جسور است چرا که تمام تعصبات جامعه سفید پوستان آمریکا را هدف قرار داده است. این اثر با خلق داستان تبعیض نژادی، نشان میدهد که از زمان خود بسیار جلوتر عمل کرده است.
شاید برایتان جالب باشد که بدانید این فیلم اولین و تنها فیلم استودیویی فیلمساز افسانهای ماریو ون پیبلز است. درست در زمانی که مرد هندوانهای توانست به موفقیت تجاری بسیار مطلوبی برسد، پیبلز تصمیم گرفت با قبول نکردن قرارداد سه فیلم با استودیو کلمبیا فورا به سراغ پروژهی مستقل خود برود.
موضوع نژادپرستی به تنهایی موجب بروز خشم مخاطب خواهد شد و او را بسیار متاثر خواهد کرد. اما مرد هندوانهای به گونهای تصویر سازی شده است تا شما بتوانید تلخی موضوع اثر را در کنار لحظات طنز فیلم به شیرینی تبدیل کنید.
Trainspotting
- نام اثر: قطار بازی
- کارگردان: دنی بویل
- ژانر: درام، اجتماعی
- بازیگران: ایوان مک گرگور، ایون برمنر، جانی لی میلر، کوین مک کید، رابرت کارلایل
- تاریخ انتشار: سال 1996 میلادی
فیلم قطار بازی روایتگر شخصیتی به نام رنتون است. رنتون جوان بیست ساله فقیری است که به هروئین اعتیاد داشته و علیرغم جذابیت مواد مخدر و تاثیر دوستان، سعی دارد خود را از این منجلاب نجات دهد اما طمع استفاده از مواد مخدر و فرصت برای دست یافتن به پول، سدی در برابر تصمیم او است.
h4>
تحلیل روایی فیلم Trainspotting
در این بخش قرار است به تحلیل بهترین فیلم نابرابری اجتماعی بپردازیم. قطار بازی یک اثر عمیقا سیاه و بسیار تهاجمی است. همین ویژگی سبب شده است تا شما در حین تماشای اثر لحظاتی را انگشت به دهان بمانید.
قطار بازی به راحتی اختلاف طبقاتی را به تصویر کشیده است. در بخشی از فیلم شاهد فریادهای رنتون هستیم که به پا خواسته و میگوید:«چقدر بد است یک اسکاتلندی باشی.»
شخصیت رنتون که ایوان مکگریگور با استادی تمام آن را نقش آفرینی کرده است، با شخصیتهایی تماما واقعی یاری شده است که همگی از مسائل مشابه چون اعتیاد، فرار از حقایق و وقایع ناگوار زندگی رنج میبرند.
این فیلم مخاطبش را مجبور میکند تا خود را در دسته طبقه فرودست تصور کند و تمام آن احساسات و مشکلات را تجربه کند. جلو افتادن در زندگی به وسیله خیانت به دوستان قضیه ناگواری برای این طبقه اجتماعی است که در آن اتحاد و همبستگی تنها چیزی است که بسیاری از افراد دارند.
این اثر شما را به چالش میکشد تا به ارزش و مزایای وفاداری و آزادی فکر کنید. برای اینکه خودتان را از زندگی کنونی آزاد کنید، نباید دیگر به آن دنیا برگردید. دنیایی که در آن رستگاری یک انتخاب نیست.
The Florida project
- نام اثر: پروژه فلوریدا
- کارگردان: شان بیکر
- ژانر: درام، اجتماعی
- بازیگران: بروکلین پرینس، کریستوفر ریورا، آیدن مالیک، والریا کوتو، بریا وینایت
- تاریخ انتشار: سال 2017 میلادی
پروژه فلوریدا به روایت داستان مونی شش ساله میپردازد که با همبازیهای سرکشش به ماجراجویی میپردازد. مادر مونی در تقلای این است که خرج زندگیاش را تامین کند.
چک عقب افتاده اجاره به معنای بیخانمان شدن آنها و شروع مصیبتی تازه است. مادر مونی برای اینکه بتواند به این وضعیت خاتمه بدهد، به اقداماتی چون دزدیدن بلیتهای دیزنیورلد، غذا به حساب مهمانان هتل زدن و در نهایت هرزگی متوسل میشود.
h4>
تحلیل ساختاری فیلم The Florida project
پروژه فلوریدا تصویری واضح و دلخراش از خانوادهای را نشان میدهد که در دام فقر گرفتار شده است. کارگردانی این فیلم بر عهدهی شان بیکر است که پس از فیلم موفق نارنگی، اقدام به ساخت این فیلم کرده است.
این اثر داستان اپیزودیک دربارهی خانوادهای را روایت میکند که در هتلی کوچک در نزدیکی دیزنیورلد زندگی میکنند. داستان به ظاهر معمولی فیلم خیلی سریع جایش را به داستانی غمانگیز از ناامیدی و انتخابهای بدبینانه میدهد که وقتی هر یک از افراد در تنگنایی گیر میافتند، باید برگزینند.
این فیلم به شکل بیعیب و نقص ساخته و تصویربرداری شده است. آن هم با استادی تمام و انتخابهایی چشمنواز برای رنگبندی اثر که سبب میشود تا حسی نوستالژیک از این هتل کوچک به مخاطب القا شود.
این فیلم با تمرکز بر دید مونی، از گرفتارشدن در بسیاری از تلههایی که فیلمهایی با محوریت فقر ممکن است به آن دچار شوند، جلوگیری میکند و روزمرگیهای این شخصیت و اتفاقاتی را که او در آن دخیل است، به شکلی واضح و تمام و کمال نشان میدهد. تضاد تند و تیز مابین دید لذتبخش کودکانه و چرخههای شکنندهی فقر، نقش برجستهای از لحظاتی را خلق میکند که یکدلی و حسابگری را میطلبد.
Parasite
- نام اثر: انگل
- کارگردان: بونگ جون هو
- ژانر: درام، کمدی، وحشت، اجتماعی
- بازیگران: کانگ هو سونگ، سون کیون لی، یئو جونگ چو، چوی وو سیک، پارک سودام
- تاریخ انتشار: سال 2019 میلادی
فیلم انگل اثری است که حرص و طمع و تبعیض طبقاتی را به درستی به تصویر کشیده است. این تبعیض در بطن رابطه همزیستی شکل گرفته بین خانواده پارک ثروتمند و قبیله فقیر کیم قرار دارد و باعث خواهد شد که رابطه آنها مورد تهدید واقع شود.
این فیلم داستان خانواده ۴ نفره کیم را که در یک خانه زیرزمینی کوچک زندگی میکنند، روایت میکند. تمام اعضای خانواده دست به دامن شغلهای مختلفی شدهاند تا بتوانند خرج زندگیشان را دربیاورند.
خانواده کیم به واسطه شغلشان در خانه خانواده پارک مشغول به کار شدهاند. خانواده پارک دقیقا نقطه مقابل خانواده کیم قرار دارند. خانوادهای ثروتمند که بدون دغدغه و در اوج آسودگی و آرامش به زندگی خود میرسند.
تنها نقص مطرح در این خانواده سردی و خشکی بسیاری است که اعضای خانواده نسبت به یکدیگر دارند. خانواده کیم به دلیل شرایط به وجود آمده نسبت خانوادگی خود را پنهان میکنند. در طول فیلم شما شاهد تسخیر خانه به دست خانواده کیم و در پی آن جنگ و مشکلاتی که بین دو خانواده به وجود میآید، خواهید بود.
h4>
تحلیل فلسفی فیلم Parasite
فیلم انگل ساخته بونگ جون هو بوده و به عنوان اولین فیلم از کرهی جنوبی شناخته میشود که توانسته برنده جایزه بهترین فیلم جوایز اسکار شود. این دستاورد که در تاریخ سینما حک شد بخش کوچکی از دستاوردها و موفقیتهایی است که این فیلم توانست کسب کند.
انگل در واقع یک اثر فوقالعاده با مضمون نابرابری اجتماعی است که جنگ طبقاتی تمام عیاری را به تصویر کشیده است. انگل در واقع کتاب کاملی از تحلیل ظلمهای آشکار و معمولی است که طبقه ثروتمند جامعه به طبقه تهی دست آن میکنند.
The First Night of 18 Years Old
- نام اثر: شب اول 18 سالگی
- نویسنده: حسین تهرانی
- کارگردان: حامد تهرانی
- تهیه کننده: علیرضا شجاع نوری
- ژانر: درام، اجتماعی
- بازیگران: ژاله صامتی, بهنوش بختیاری, مهسا اکبری, سارا سرابی, حسین تهرانی
- تاریخ انتشار: سال 1397
فیلم شب اول 18 سالگی از آن دسته از فیلمهایی است که در زمان اکران سر و صدای بسیاری به پا کرد و در عرض چند روز فضاهای مجازی چون اینستاگرام، توییتر و غیره از سکانسهای جذاب و تاثیر گذار این اثر پر شد.
داستان درباره دختری است که در کنار مادرش زندگی میکند. پدرش سالها پیش او و مادرش را ترک کرده و ژاله صامتی در نقش مادر، هزینه زندگی را تامین میکند. او که روی دخترش حساس است هیچ چیزی برای آرامش او کم نمیگذارد.
دخترک قصه به مناسبت تولد 18 سالگیاش تصمیم میگیرد با دوستانش به شهربازی برود. جشنی که به عزا تبدیل خواهد شد چالشهای بسیاری را برای مادر دلسوز و البته مخاطبین خلق میکند.
h4>
تحلیل روایی فیلم شب اول 18 سالگی
تحلیل و معرفی بهترین فیلم های تبعیض اجتماعی از آن منظر حائز اهمیت است که شما میتوانید با رجوع به آنها دید کاملتر و وسیعتری نسبت به اجتماع خود داشته باشید.
فیلم شب اول 18 سالگی به روایت قانونی میپردازد که قطعا به دلیل استثنائات بسیاری ایراداتی نیز به آن وارد است. قانونی که طبق آن باید نصف دیه به قاتل پرداخته شود که چرا که نان آور خانه حساب میشود.
دیالوگهای این اثر به درستی ایرادات وارد بر این قانون را روایت میکند. آنقدر کلام این مادر نان آور و تنها نافذ و تاثیر گذار بود که مخاطبین تحت تاثیر این اثر به نشر حداکثری این فیلم کمک کردند.
Daughter
- نام اثر: دختر
- نویسنده: مهران کاشانی
- کارگردان: رضا میرکریمی
- ژانر: درام، اجتماعی
- بازیگران: فرهاد اصلانی, مریلا زارعی, ماهور الوند
- تاریخ انتشار: سال 1394
احمد عزیزی سرپرست بخش تعمیرات و نهگداری پالایشگاه آبادان است و برای مراسم خواستگاری دخترش سمیرا آماده میشود. ستاره دختر دیگر احمد است که ماهور الوند نقش آفرینی آن را برعهده دارد.
ستاره درست در همان روز قصد دارد تا برای شرکت در جشن خداحافظی یکی از دوستان هم دانشگاهیاش به تهران سفر کند. این موضوع را با پدرش در میان میگذارد و متاسفانه با مخالفت صد درصدی او رو به رو میشود.
این سفر که برای ستاره از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است او را مجبور میکند که به تنهایی و بدون اجازه خانواده برای یک سفر یک روزه راهی تهران شود. از شانس بد ستاره پرواز به دلیل مشکلات جوی کنسل شده و پدر متوجه نبود او میشود.
تحلیل فلسفی فیلم دختر
تبعیض جنسیتی یکی از آشکارترین تبعیضهای اجتماعی است که امروزه جوامع بسیاری را درگیر خود کرده است. دختر، اثری است که بخشی از این تبعیض را به نمایش میگذارد.
حق و حقوقهای سادهای که در ایران و یا دیگر کشورها برای جنس دختر ممنوع است. دیدگاه غلطی که این فیلم سعی کرده است تا حدودی به آن بپردازد و با ریشه یابی آن، به حل اساسی مشکل کمک کند.
Side Mirror
- نام اثر: آینه بغل
- کارگردان: منوچهر هادی
- ژانر: کمدی، اجتماعی
- بازیگران: محمدرضا گلزار, نازنین بیاتی, جواد عزتی, یکتا ناصر, مه لقا جابری
- تاریخ انتشار: سال 1396
داستان طنز آینه بغل درباره مرتضی است. پسری که در گاراژ کار میکند. مرتضی به مناسبت سالگرد نامزدیاش از گاراژ ماشین گرانقیمتی را به عنوان امانتی برمیدارد، در همین حین که نامزد او سوار بر ماشین است و مرتضی برای خرید آبهویج بستنی میرود به ناگاه ماشین شهرداری با آینه بغل ماشین او برخورد کرده و آینه بغل او میشکند.
این تصادف خسارت زیادی به ماشین وارد میکند که بعد از دو روز مرتضی و نامزدش مهناز برای عذر خواهی به منزل شاهانه شاهرخ میروند و در آنجا اتفاقاتی رخ میدهد.
تحلیل روایی آینه بغل
اختلاف طبقاتی یک نابرابری اجتماعی است که به خودی خود موضوع درد آوری محسوب میشود که آینه بغل در کنار لحظات خنده دار و شیرینش به روایت آن پرداخته است.
این شکاف بارها در طول فیلم عینا بیان میشود. جایی که نازنین بیاتی اعلام میکند که پول آینه بغل ماشین یکی از کل زندگی ما گرانتر است. این فیلم به ما ثابت میکند که پول صرفا خوشبختی نمیآورد و فرد ثروتمند میتواند همچنان با مشکلات دسته و پنجه نرم کند اما در کنار آن به شما نشان خواهد داد که نبود پول قطعا میتواند بدبختی بیاورد.
بیشتر بخوانید:
- بهترین فیلم های نتفلیکس 2022
- بهترین فیلم های ترسناک نتفلیکس 2022
- بهترین سریال های نتفلیکس 2022
- بهترین فیلم های کوتاه نتفلیکس
- بهترین انیمه های دبیرستانی نتفلیکس
- بهترین فیلم های ترکی نتفلیکس 2022
- بهترین سریال های ترکی نتفلیکس 2022
- بهترین فیلم های دیزنی 2022 و 2021
- بهترین سریال های دیزنی 2022 و 2021
- بهترین فیلم های نتفلیکس 2021
از همراهی شما تا انتهای نوشتار بهترین فیلم ها درباره نابرابری اجتماعی سپاسگزار هستیم. حتما ما را با نظرات خود در رابطه با این نوشتار، آگاه کنید. شما میتوانید به عنوان نویسنده مهمان در سایت فیگار عضو شوید و علاوه بر اشتراک نظرات خود در رابطه با مقالهها، نقد فیلم ، نقد سریال ، اخبار سینما و مطالب خودتان را نیز انتشار دهید. برای مطالعه فراخوان مرتبط با آن بر روی لینک نویسنده مهمان کلیک نمایید. در ضمن شما همراهان عزیز میتوانید به اینستاگرام فیگار جهتِ شناختِ مهمترین فیلم های ژانرهای مختلف و خلاصه نقد و بررسیهای فیلمهای روز دنیا مراجعه کنید.