در این نوشتار به معرفی بهترین فیلم های لیلا حاتمی پرداخته شده است. این بازیگر توانمند که نشان شوالیه را از آن خود کرده، در این آثار، بسیار خوش درخشیده است.
لیلا فرزند علی حاتمی در تاریخ 9 مهرماه سال 1351 دیده به جهان گشود. او در رشته ریاضی دیپلم گرفت و در رشته مهندسی برق، به ادامه تحصیل پرداخت. اما پس از 2 سال دانشگاه را نیمه کاره رها کرد و به دانشگاه لوزان سوئیس رفته و به یادگیری ادبیات فرانسه پرداخت.
حاتمی در سال 1375 بار دیگر نیز تحصیل را نیمه کاره گذاشت و به دلیل بیماری پدر، به ایران بازگشت. لیلا استعداد بسیار بالایی در فراگیری زبان دارد و به زبانهای انگلیسی، فرانسه، فارسی، آلمانی و ایتالیایی مسلط است.
لیلا در سال 1377 با علی مصفا هنرپیشه سینمای ایران ازدواج کرد و ثمره این وصلت، دو فرزند به نامهای مانی و عسل است. او در 12 سالگی در نقش کودکی کمالالملک در فیلم کمال الملک به کارگردانی پدرش، اولین حضور سینمایی خود را تجربه کرد.
لیلا حاتمی در بهترین فیلم های ایرانی تاریخ سینما ایفای نقش کرده است و حضور منحصر به فرد او در این آثار سبب شده تا طرفدارانش به تماشای بهترین فیلم های لیلا حاتمی بسیار علاقهمند باشند.
بهترین فیلم های لیلا حاتمی تا سال 1402
10 تا از محبوبترین آثار
در ادامه نوشتار بهترین فیلم های لیلا حاتمی به معرفی آثار موجود در فهرست زیر، پرداخته شده است:
- لیلا
- شیدا
- جدایی نادر از سیمین
- سعادت آباد
- در دنیای تو ساعت چند است؟
- دوران عاشقی
- من
- رگ خواب
- بمب، یک عاشقانه
- تصور
- قاتل و وحشی
مقالات مکمل:
لیلا حاتمی یکی از برجستهترین بازیگران زن ایرانی در جهان است و افتخارات مختلفی چون جایزه جشنواره فیلم فجر و جشنواره بینالمللی فیلم برلین را دریافت کرده است. او در سال 1391 از سوی دولت فرانسه نشان لژیون دونور را دریافت کرد.
حاتمی برای بازی در درام جدایی نادر از سیمین که در بخش بهترین فیلم های ایرانی نتفلیکس نیز قرار گرفته و بسیار سر و صدا به پا کرد و توانست جایزه خرس نقرهای بهترین بازیگر زن را دریافت کند.
لیلا در جشنواره فیلم کن 2014 و جشنواره فیلم ونیز 2022 به عنوان یکی از اعضای هیئت داوران در بخش اصلی انتخاب شد. او همچنین از اعضای آکادمی اسکار است و در نویسندگی نیز فعالیت داشته و سه کتاب ترجمه کرده است.
در سال 1391 سفارت فرانسه طی بیانیهای اعلام کرد، نشان ادب و هنر درجه شوالیه توسط وزیر فرهنگ و ارتباطات این کشور به لیلا حاتمی اعطا شده است. این نشان به خاطر خلاقیت هنری یا ادبی یا به خاطر مشارکت در تلالوی هنر و ادب، در فرانسه و در جهان به هنرمندان اعطا میشود.
لیلا
- کارگردان: داریوش مهرجویی
- نویسنده: داریوش مهرجویی
- ژانر: عاشقانه، درام
- تاریخ انتشار: سال 1376
- مدت زمان: 110 دقیقه
- بازیگران: لیلا حاتمی، علی مصفا، جمیله شیخی، محمدرضا شریفینیا، شقایق فراهانی
لیلا فیلمی ایرانی به نویسندگی و کارگردانی داریوش مهرجویی است. داستان این اثر درباره زوجی به نام لیلا با بازی لیلا حاتمی و رضا با نقشآٰفرینی علی مصفا شکل گرفته است.
این دو نفر، در یک مراسم شلهزرد پزان همدیگر را میبینند و چندی بعد با هم ازدواج میکنند. آن دو، بعد از مدتی زندگی با یکدیگر، متوجه میشوند که لیلا نمیتواند فرزندی به دنیا آورد. آنها درمانهای متعدد و آزمایشهای گوناگونی را دنبال میکنند اما همه بدون نتیجه میماند.
در این میان هر چند برای رضا بچهدار نشدن لیلا اهمیتی ندارد، اما مادرش با وجود این احساس رضایت و خوشبختی رضا از زندگی بدون فرزند، لیلا را تحت فشارهای شدید قرار میدهد و از او میخواهد که اجازه دهد برای رضا همسری بگیرند تا فرزندی برای او بیاورد و سپس همسر دوم رضا از زندگی آنها خارج شود.
فشارهای مادر رضا بالاخره جواب داده و لیلا، رضا را راضی میکند. بدون اطلاع خانواده لیلا ازدواج مجدد رضا با گیتی با بازی شقایق فراهانی انجام میشود. اما شب عروسی، لیلا به خانه مادرش پناه میبرد و حاضر نمیشود به زندگی رضا برگردد و داستان از این نقطه جذابیت بیشتری پیدا میکند.
شیدا
- کارگردان: کمال تبریزی
- نویسنده: رضا مقصودی
- ژانر: عاشقانه، درام
- تاریخ انتشار: سال 1377
- مدت زمان: 100 دقیقه
- بازیگران: لیلا حاتمی، پارسا پیروزفر، محمدرضا شریفینیا، کمند امیرسلیمانی، گوهر خیراندیش
داستان این اثر که بهترین فیلم لیلا حاتمی به شمار میرود درباره شخصیتی به نام شیدا فاطمی با بازی لیلا حاتمی شکل گرفته است. او به همراه مادرش به یک مراسم عروسی میروند. شیدا در این جشن، در حال بهت و ناباوری است. در محل برگزاری مراسم، شیدا با شنیدن نام داماد، بیاختیار خود را روی صندلی رها میکند.
دوربین طی چند فلش بک به گذشته، ماجرا را روایت میکند. فرهاد هرندی با بازی پارسا پیروزفر، پسر منحصر به فرد خانوادهای مرفه، در سالهای پایانی جنگ ایران و عراق مشمول سربازی شده است. پدرش با تلاش فراوان او را به پادگانی امن و حاشیهای منتقل میکند تا از خط مقدم دور بماند.
اما فرهاد پس از پایان دوره آموزشی، بدون اطلاع خانواده، داوطلب پست پیامرسانی میشود که مستلزم رفتوآمدهای فراوان به خط مقدم است. او در یکی از این رفتوآمدها از ناحیه دست، چشم و سینه مجروح میشود و در بیمارستانی جنگی بستری میشود.
در بیمارستان، پرستاری به نام شیدا فاطمی به سفارش مجروحی به نام رضا امانی با بازی محمدرضا شریفینیا، برای تسکین درد شدید فرهاد، برایش قرآن میخواند و داستان عاشقانه آنها از اینجا شروع به شکل گرفتن میکند و یکی از بهترین فیلم های عاشقانه ایرانی تاریخ سینما را خلق میشود.
جدایی نادر از سیمین
- کارگردان: اصغر فرهادی
- نویسنده: اصغر فرهادی
- ژانر: درام، اجتماعی
- تاریخ انتشار: سال 1389
- مدت زمان: 123 دقیقه
- بازیگران: لیلا حاتمی، پیمان معادی، شهاب حسینی، ساره بیات، کیمیا حسینی
جدایی نادر از سیمین جدا از اینکه هنرنمایی لیلا حاتمی را در معرض دید تماشاگران گذاشته باعث شده تا یکی از بهترین فیلم های شهاب حسینی نیز، خلق شود. سکانس عصبانیت شهاب حسینی، همچنان نیز پس از گذشت سالها در شبکههای مجازی دست به دست میشود.
این اثر درام در سال 2012 میلادی برنده اسکار بهترین فیلم غیرانگلیسی زبان شد و مجموعا بیش از 52 جایزه جهانی را از آن خود کرده است. داستان این اثر درباره سیمین با بازی لیلا حاتمی است که میخواهد به همراه همسرش نادر با بازی پیمان معادی و دخترش ترمه از ایران برود و همه مقدمات این کار را فراهم کرده است. اما نادر نمیخواهد پدرش را که از بیماری آلزایمر رنج میبرد تنها رها کند.
این اختلافات باعث میشود سیمین از دادگاه درخواست طلاق کند، اما دادگاه درخواستش را در مورد حضانت فرزندش رد میکند و مجبور میشود به خانه پدرش برگردد و داستان از این جا شکل تازهای به خود میگیرد.
سعادت آباد
- کارگردان: مازیار میری
- نویسنده: امیر عربی
- ژانر: درام، خانوادگی، اجتماعی
- تاریخ انتشار: سال 1390
- بازیگران: لیلا حاتمی، حامد بهداد، مهناز افشار، امیر آقایی، هنگامه قاضیانی
در این اثر حامد بهداد نیز در کنار لیلا حاتمی ایفای نقش کرده و این فیلم را به یکی از بهترین فیلم های حامد بهداد تبدیل کرده است. داستان این اثر درباره یاسی با بازی لیلا حاتمی است که در زندگی مشترک با محسن با نقش آفرینی حامد بهداد، دچار تردیدهایی شده و تصمیم میگیرد برای او جشن تولدی بگیرد و خاطراتی را یادآوری کند.
او برای بهتر برگزار کردن مهمانی همه چیز را از قبل پیشبینی میکند، غافل از این که شرایط به خواسته او پیش نمیرود و همین نیز باعث به وجود آمدن داستانهایی میشود.
در دنیای تو ساعت چند است؟
- کارگردان: صفی یزدانیان
- نویسنده: صفی یزدانیان
- ژانر: عاشقانه، درام
- تاریخ انتشار: سال 1394
- مدت زمان: 101 دقیقه
- بازیگران: لیلا حاتمی، علی مصفا، زهرا حاتمی، پیام یزدانی، ابراهیم ضمیر
این اثر اولین ساخته بلند یزدانیان در مقام کارگردان محسوب میشود. در این فیلم به جز لیلا حاتمی و علی مصفا تعدادی از بازیگران بومی استان گیلان نیز به ایفای نقش پرداختند.
داستان این اثر درباره گلی با بازی گیله گل ابتهاج بعد از بیست سال زندگی در فرانسه یکباره تصمیم میگیرد به ایران و به زادگاهش، شهر رشت سفری کند. فرهاد در رشت به استقبالش میرود و میگوید که آشنایی قدیمی است، اما گلی اصلا او را به یاد نمیآورد.
دوران عاشقی
- کارگردان: علیرضا رئیسیان
- نویسنده: رویا محقق
- ژانر: اجتماعی، درام، خانوادگی
- تاریخ انتشار: سال 1394
- مدت زمان: 90 دقیقه
- بازیگران: لیلا حاتمی، شهاب حسینی، فرهاد اصلانی، پرویز پورحسینی، مینا وحید
داستان این اثر درباره زندگی یک زن وکیل به نام بیتا با بازی لیلا حاتمی است که در کار خود تبحر دارد و بیشتر پروندههای مربوط به طلاق را قبول میکند. همسر او حمید با بازی شهاب حسینی در یک شرکت بزرگ کار میکند و به واسطه شغلش با میترا با نقش آفرینی مینا وحید که به تازگی از خارج آمده آشنا میشود و با او عقد میکند.
میترا از حمید باردار شده، اما حمید این مسئله را نمیپذیرد و معتقد است که مدتها است که عمل وازکتومی انجام داده و همه چیز را انکار میکند. دایی میترا که از اعتبار و قدرت زیادی برخوردار است از جریان مطلع شده و حمید را تهدید میکند که باید همسرش را طلاق و با میترا به زندگی ادامه بدهد و برای تحت فشار قرار دادن حمید میترا را به بیتا معرفی میکند تا وکالت او را بر عهده بگیرد و داستان از اینجا شروع میشود.
من
- کارگردان: سهیل بیرقی
- نویسنده: سهیل بیرقی
- ژانر: درام، اجتماعی
- تاریخ انتشار: سال 1395
- مدت زمان: 84 دقیقه
- بازیگران: لیلا حاتمی، امیر جدیدی، بهنوش بختیاری، مانی حقیقی، استفانی کالی
این اثر از بهترین فیلم های مانی حقیقی به شمار میرود. فیلم من برای حضور در بخش سودای سیمرغ و همچنین نگاه نو سی و چهارمین دوره جشنواره فیلم فجر انتخاب شده است.
داستان این اثر که از بهترین فیلم های اجتماعی ایرانی تاریخ سینما به شمار میرود درباره زنی به نام آذر است که اقدام به کارهای غیرقانونی و خلاف برای دیگران و کسب درآمد از این راه میکند.
رگ خواب
- کارگردان: حمید نعمتالله
- نویسنده: معصومه بیات
- ژانر: درام، عاشقانه، اجتماعی
- تاریخ انتشار: سال 1395
- مدت زمان: 104 دقیقه
- بازیگران: لیلا حاتمی، کوروش تهامی، الهام کردا، لیلا موسوی، خسرو بامداد
رگ خواب یکی از پرطرفدارترین فیلم های لیلا حاتمی به شمار میرود. لیلا حاتمی در این فیلم نقش زنی آسیبپذیر بهنام مینا را ایفا میکند که به تازگی از همسر خود جدا شده و هنگام یافتن کار شیفته یک مرد دیگر میشود.
کامران سرپناهی به او میدهد. مینا تحت تاثیر حمایتها و محبتهای کامران به او دل میبازد. کامران نیز به مینا مشتاق و علاقهمند است. روزها از پس هم میگذرد و عشق مینا به کامران کاسته نمیشود و اوج میگیرد. اما کامران آن کسی نیست که او فکر میکرده است.
بمب، یک عاشقانه
- کارگردان: پیمان معادی
- نویسنده: پیمان معادی
- ژانر: درام، عاشقانه، جنگی
- تاریخ انتشار: سال 1397
- مدت زمان: 95 دقیقه
- بازیگران: لیلا حاتمی، پیمان معادی، سیامک انصاری، حبیب رضایی، سیامک صفری
بمب، یک عاشقانه از بهترین فیلم های جنگی ایرانی تاریخ سینما محسوب میشود. این اثر داستانی عاشقانه را در میانه سالهای جنگ و در اوج بمبارانهای تهران، به تصویر کشیده است.
تصور
- کارگردان: علی بهراد
- نویسنده: علی بهراد
- ژانر: فانتزی، عاشقانه
- تاریخ انتشار: سال 1402
- مدت زمان: 77 دقیقه
- بازیگران: لیلا حاتمی، مهرداد صدیقیان، سما سوار، هادی احمدی، محمد خاکساری
تصور از جدیدترین فیلم های لیلا حاتمی میباشد. این اثر ماجرای یک راننده تاکسی جوان را روایت میکند که هر شب مسافران زن با چهرهای مشابه را سوار میکند و داستانهایشان را میشنود.
پسر جوان، عاشق یک خانم شیرینیپز میشود، اما در ابراز عشق خود به او ناتوان است. به همین خاطر شروع به خیالپردازی درباره او می کند و فضاهایی خالی در داستان فیلم ایجاد میشود که پر کردن آنها بر عهده تصور مخاطب است.
بیشتر بخوانید:
- بهترین فیلم های ایرانی در ژانر ترسناک
- بهترین فیلم های طنز ایرانی تاریخ سینما
- بهترین فیلم ها و سریال های پلیسی ایرانی
- غمگین ترین فیلم های ایرانی تاریخ سینما
- بهترین فیلم های طنز ایرانی 1401
از همراهی شما تا انتهای نوشتار بهترین فیلم های لیلا حاتمی سپاسگزار هستیم. حتما ما را با نظرات خود در رابطه با این نوشتار، آگاه کنید. شما میتوانید به عنوان نویسنده مهمان در سایت فیگار عضو شوید و علاوه بر اشتراک نظرات خود در رابطه با مقالهها، نقد فیلم ، نقد سریال ، اخبار سینما و مطالب خودتان را نیز انتشار دهید. برای مطالعه فراخوان مرتبط با آن بر روی لینک نویسنده مهمان کلیک نمایید. در ضمن شما همراهان عزیز میتوانید به اینستاگرام فیگار جهتِ شناختِ مهمترین فیلم های ژانرهای مختلف و خلاصه نقد و بررسیهای فیلمهای روز دنیا مراجعه کنید.