زلزله در رودبار ؛ سال ۱۳۶۹ بود که زلزله ای به بزرگی ۷/۳ ریشتر در ایران اتفاق افتاد و تقریبا نصف ایران را لرزاند و خسارات سهمگینی برجای گذاشت.
نیم ساعت از شروع آخرین روز از اولین فصل سال ۱۳۶۹ گذشته بود که تقریبا نیمی از ایران لرزید، لرزهای که تا شعاع چندین کیلومتری از کانون خود یعنی رودبار و منجیل خسارات سهمگینی برجای گذاشت و دستکم منجر به مرگ ۳۵ هزار نفر شد. در ادامه مطلب با خبر زلزله رودبار سال ۱۳۶۹ همراه ما بمانید.
زلزله در رودبار
- زلزله رودبار ۱۳۶۹
دکتر مهدی زارع در پاسخ به این پرسش که آیا با توجه به گذشت 33 سال از زلزله مرگبار رودبار و منجیل آمادگی ما در برابر زلزله بهتر شده است؟ گفت:
زلزله منجیل در سال 69 و زمانی اتفاق افتاد که حدود دو سال از جنگ میگذشت. به همین دلیل پاسخ به این زلزله و بازسازی مناطق آسیب دیده با تجهیزات و امکاناتی مانند ستاد پشتیبانی جنگ انجام شد.
دور سوم مرحله گروهی جام جهانی ۱۹۹۰ در حالی به دیدار برزیل و اسکاتلند رسید که بنابود این دیدار با کمی تاخیر از تلویزیون ایران هم پخش شود. آنها که تب جام جهانی را داشتند تا ساعات پایانی شب بیدارمانده و مشغول تماشای این دیدار بودند که در میانه آن زلزلهای به بزرگی ۷.۴ ریشتر بخش وسیعی از مناطق شمالی، غربی و مرکزی کشور را لرزاند، زلزلهای که در تهران، قزوین، گیلان، اردبیل، زنجان، همدان و … احساس و خیلی زود مشخص شد که کانون آن در حوالی رودبار و منجیل است.
زلزله در منجیل سال ۶۹
دیدار حساسی که گرچه تماشایش برای ایرانیان بسیاری نا تمام ماند، اما جانهایی را نیز در مناطق نزدیک به کانون زلزله نجات داد، آنها که خواب نبودند، فرصت بیشتری برای فرار یا پناهگرفتن یافته و البته بیش از ۳۵ هزار نفر نیز جان خود را از دست دادند. این زلزله اما به گفته برخی از کارشناسان و مدیران وقت کشور، سرمنشاء اتخاذ یکسری تدابیر و وضع مقررات برای توجه به ایمنسازی سازهها شد. روندی که گویا لازم بود تا با حادثهای دیگر یعنی زلزله بم یک گام دیگر به جلو برود و مقررات ساخت و ساز در کشور را متحول و بهروز کند.