تلسکوپ جیمز وب که توسط ناسا عرضه شده، به تازگی موفق به کشف یک سیاهچاله کلان جرم بسیار سرخ در فاصلهی 700 میلیون سال پس از بیگبنگ شد.
این کشف جدید به وسیلهی ستارهشناسان، با استفاده از دادههای جیمز وب (JWST) صورت گرفته و نشان میدهد که این سیاهچاله در حال رشد آغازین خود در جهان اولیه محسوب میشود. سیاهچالهای که کشف شده، یک رنگ سرخ بسیار مشخص دارد که این رنگ به دلیل انبساط جهان صورت گرفته است.
ادامه مطلب در ادامه
بیشتر بخوانید:
- جدید ترین شاهکار جیمز وب
- تصاویر زیبایی که تلسکوپ فضایی جیمز وب از سیاره زحل ثبت کرد
- ثبت تصاویری از کشف جدید تلسکوپ جیمز وب
تلسکوپ جیمز وب یک سیاهچاله کلان جرم را کشف کرد
با انبساط جهان در تمام جهات، نوری که از آن طرف به ما میرسد، به بخش سرخ طیف الکترومغناطیس منتقل میشود. این رنگ سرخ نشاندهنده وجود یک پوشش گسترده از گاز و غبار در اطراف سیاهچاله است. گروه ستارهشناسی که به رهبری «لوکاس فورتاک» و «آدی زیترین» از دانشگاه «بن گوریون» فعالیت میکنند، با تجزیه و تحلیل دادههای جیمز وب، موفق به تشخیص جرم سیاه چاله کلان جرمی شدند.
جرم این سیاهچاله، 40 میلیون برابر جرم خورشید است. در ضمن، پژوهشگران متوجه شدند که این سیاهچاله در فاصلهی 12.9 میلیارد سال نوری از زمین قرار دارد و با سرعت بالای خود، گاز و غبار اطراف خود را جذب میکند و در حال رشد است. این کشف جدید باعث هیجان و تعجب پژوهشگران شده و آنها را به گسترش تحقیقات و بررسیهای بیشتر در این زمینه ترغیب کرده است. طبق اعلام «فورتاک»
پس از دریافت اولین دادههای جیمز وب، ما بسیار هیجانزده شدیم. با بررسی دقیق دادههای دریافتی در برنامهی UNCOVEER، سه جرم بسیار فشرده و سرخ مشاهده شد که توجه ما را جلب کردند. ظاهر نقطهای و رنگ سرخ این اجسام به طوری که به اختروش شباهت داشت، موجب شد تا ما به شگفتی و تعجب فراوانی برسیم.
بیشتر بخوانید:
- ثبت تصاویری از کشف جدید تلسکوپ جیمز وب
- کشف آب در فضا توسط جیمز وب
- تصویر جدید جیمز وب از بزرگترین یخ بین ستاره ای
- رقیب جیمز وب چیست و چه سالی رونمایی می شود
- تصویر خیره کننده جدیدی از تلسکوپ جیمز وب منتشر شد
نظر شما دربارهی تصاویری که از سمت تلسکوپ فضایی جیمز وب منتشر میشود چیست؟ لطفا نظرات خود را در بخش کامنت با فیگار در میان بگذارید.