فهرست بهترین فیلم های طناز طباطبایی که در ادامه قرار داده شده است، قطعا ارزش بیش از یکبار دیدن را دارند. برای اطلاع از این آثار، با ما همراه باشید.
طناز طباطبایی در تاریخ 20 اردیبهشت سال 1362 دیده به جهان گشود. او در حرفه بازیگری مشغول به کار بوده و بارها برنده جوایز متعددی در جشنوارههای مختلف شده، جوایزی که نتیجه کار فوقالعاده حرفهای این هنرمند توانمند و با استعداد است.
شما با دیدن آثار طناز طباطبایی متوجه خواهید شد که بیشک نامش در فهرست بهترین بازیگران زن هالیوود بسیار خالی است. چرا که بازی پرطرفدار او، مخاطب را مشتاق دیدن اثر میکند. او برای بازی در فیلم شنای پروانه که در سال 1398 اکران گشت، موفق به دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن از جشنواره فیلم فجر شد.
او برای فیلمهای بیرویا، صداها، رخ دیوانه و خشم هیاهو نیز نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن شد که برای اثر بیرویا، توانست این جایزه را از آن خود کند. در ادامه فهرستی از پرطرفدارترین و بهترین فیلم های طناز طباطبایی گردآوری شده است. برای اطلاع از جزئیات این آثار، تا انتهای نوشتار، همراه ما باشید.
بهترین فیلم های طناز طباطبایی تا سال 1402
10 تا از پرطرفدارترین آثار
در ادامه نوشتار بهترین فیلم های طناز طباطبایی به معرفی آثار موجود در فهرست زیر، میپردازیم:
- هیس، دخترها فریاد نمیزنند
- ساکن طبقه وسط
- رخ دیوانه
- خشم و هیاهو
- اروند
- طلا
- شنای پروانه
- خورشید
- بیرویا
- ارادتمند؛ نازنین، بهاره و تینا
مقالات مکمل:
طناز طباطبایی فارغالتحصیل کارشناسی رشته کارگردانی تئاتر از دانشگاه آزاد تهران مرکز است. او از سال 1379 وارد عرصه بازیگری شد و در کلاسهای آزاد بازیگری هیوا فیلم، توانست دوره بازیگری را بگذراند. این بازیگر توانمند و با استعداد پس از یک ماه، برای بازی در مجموعه ذبیح انتخاب شد.
اولین فیلم سینمایی او دیشب باباتو دیدم آیدا، به کارگردانی رسول صدرعاملی بود که به اسم خودش اولین حضورش را در فیلمهای سینمایی رقم زد. او به جز بازیگری در عرصههای دیگری از جمله موسیقی و نقاشی هم فعالیت داشته است.
طناز طباطبایی با بازی در مجموعه تلویزیونی میوه ممنوعه که جز نقشهای اصلی سریال بود مطرح شد. او در سال 1387 برای نخستین بار برای فیلم صداها، نامزد دریافت سیمرغ بلورین از بیست و هفتمین دوره جشنواره فیلم فجر شد.
طباطبایی در سال 1396 برنده تندیس بهترین بازیگر نقش مکمل زن در یازدهمین دوره جشن منتقدان سینمای ایران برای بازی در فیلم ویلاییها شد. این بازیگر با استعداد روز افزون خود، توانسته مخاطبان بسیاری را مجذوب خود سازد.
او بیشتر در فیلمهای درام و عاشقانه حضور پیدا کرده و بینندگان را با خود همراه ساخته است. در ادامه نوشتار بهترین فیلم های طناز طباطبایی به معرفی آثار او در این ژانرها پرداختهایم.
هیس، دخترها فریاد نمیزنند
- کارگردان: پوران درخشنده
- نویسندگان: پوران درخشنده، میترا بهرامی
- ژانر: درام، اجتماعی
- تاریخ انتشار: سال 1392
- مدت زمان: 106 دقیقه
- بازیگران: طناز طباطبایی، شهاب حسینی، مریلا زارعی، بابک حمیدیان، امیر آقایی
این اثر که از غمگین ترین فیلم های ایرانی تاریخ سینما به شمار میرود، درباره شخصیتی به نام شیرین است که در سن هشتسالگی مورد آزار جنسی مردی از نزدیکان خود، قرار میگیرد. تحمل این ماجرا زمانی برای او بسیار سخت میشود که نمیتواند این مشکل و تجربه تلخ را با کسی در میان بگذارد.
این آزار و شکنجهها فقط مربوط به دوران کودکیاش نبوده و آثار او در بزرگسالی نیز، مشهود است. شیرین به دلیل این اتفاق بارها خواستگارانش را از دست داد اما سرانجام موفق شد با مردی که او را دوست دارد، ازدواج کند.
همه چیز خوب پیش میرود تا اینکه درست شب عروسیاش، با صحنهای رو به رو میشود که تمام کودکیاش را مقابل چشمانش میآورد و باعث میشود تا او دست به اقدامی بزند که زندگیاش را بسیار تحت الشعاع قرار میدهد.
ساکن طبقه وسط
- کارگردان: شهاب حسینی
- نویسنده: محمد هادی کریمی
- ژانر: درام
- تاریخ انتشار: سال 1393
- بازیگران: شهاب حسینی، فرهاد اصلانی، ساره بیات، طناز طباطبایی، علی شادمان
ساکن طبقه وسط نخستین تجربه کارگردانی شهاب حسینی است. او در 38 نقش مجزا و متفاوت بازی کرده و ضمن خلق بهترین فیلم های شهاب حسینی، رکوردی را به نام خود به جای گذاشت که تاکنون کسی موفق به انجام آن نشده است.
داستان از جایی شکل میگیرد که شهاب حسینی در قالب نویسندهای فرورفته که بنا است کتاب تازهاش را بنویسد اما همذات پنداری او با شخصیتهای مختلف این کتاب که از شرقیترین تا غربیترین چهرهها را دربرگرفته و باعث شده او یک سری نقش متفاوت و دست اول ایفا کند.
شهاب حسینی در یادداشتی درباره ساکن طبقه وسط نوشته بود:
پیشانی شکر بر خاک آستانش میگذارم که پس از نه سال، نیاز این دل خسته را در بهترین زمان و مکان برآورد. ساکن طبقه وسط شرح حیات و پریشانی است، گمگشتگی این روح سرگشته دریافتن ماوایی امن و آرام. شاید بزرگترین جستجوی هر انسان. امید که بیانمان قاصر نباشد به مدد الطاف پیدا و پنهان خود، او و امید که نابترین تلالو اندیشه در راستای خشنودیاش نزدیک شویم و اثری برجا گذاریم به یادگار در شان انسان، که او اشرف مخلوقاتش نامید و جام وجودش را لبریز کرد و امانتدار از روح خویش. پروردگارا راهنماییمان کن به حذر از گمراهی. رسیدن به روشنایی خشنودی است، ای بدلکننده بدیها به خوبیها، آمین.
رخ دیوانه
- کارگردان: ابوالحسن داوودی
- نویسنده: محمدرضا گوهری
- ژانر: درام، عاشقانه، هیجانی، اجتماعی
- تاریخ انتشار: سال 1393
- مدت زمان: 115 دقیقه
- بازیگران: طناز طباطبایی، صابر ابر، ساعد سهیلی، نازنین بیاتی، امیر جدیدی
این اثر بهترین فیلم طناز طباطبایی محسوب میشود که در زمان اکران خود، بینندگان بسیار زیادی را جذب خود کرد. رخ دیوانه با فضایی ماجراجویانه در گونهای اجتماعی، هیجانی تولید شده است. این محصول برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلم و سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران در سی و سومین دوره جشنواره فیلم فجر شد.
این اثر به روایت داستان چند جوان میپردازد که در یک قرار اینترنتی با یکدیگر آشنا شده و به دنبال یک شوخی و شرطبندی در مسیری پیچیده و دلهرهآور میافتند، مسیری که درک جدیدی از زندگی و اجتماع را برای هرکدامشان رقم میزند و باعث میشود حتی گاهی سرهم دیگر کلاه بگذارند.
خشم و هیاهو
- کارگردان: هومن سیدی
- نویسنده: هومن سیدی
- ژانر: عاشقانه، درام، جنایی
- تاریخ انتشار: سال 1394
- مدت زمان: 100 دقیقه
- بازیگران: نوید محمدزاده، طناز طباطبایی، رعنا آزادیور، سعید چنگیزیان، بهناز جعفری
خشم و هیاهو که از پرطرفدارترین فیلم های طناز طباطبایی میباشد، در سی و چهارمین دوره جشنواره فیلم فجر برنده جایزه بهترین فیلمبرداری شد. هومن سیدی نیز برای کارگردانی خشم و هیاهو جایزه ویژه هیئت داوران را از آن خود کرد.
این اثر با داستان منحصر به فردش به مخاطب یادآوری خواهد کرد که در زندگی هیچ چیز از هیچکس بعید نیست. این فیلم که نام و شیوه روایتش برگرفته از رمان خشم و هیاهو ویلیام فاکنر است، داستانی جنایی و پیچیده از زندگی یک خواننده را به تصویر میکشد.
اروند
- کارگردان: پوریا آذربایجانی
- نویسنده: پوریا آذربایجانی
- ژانر: جنگی، اجتماعی
- تاریخ انتشار: سال 1395
- بازیگران: سعید آقاخانی، طناز طباطبایی، علی شادمان، مهرداد صدیقیان، کاظم سیاحی
اروند یکی از بهترین فیلم های جنگی ایرانی تاریخ سینما میباشد. این فیلم به روایت داستان یونس جانباز اعصاب و روان میپردازد که حالا بیست و هفت سال پس از پایان جنگ، هنوز هم با خاطره هم رزمانش روزگار میگذراند.
همراه شدن او با یک گروه تفحص اما اتفاقات تازهای را در این جریان سیال ذهن وارد میکند. این اثر یکی از بهترین فیلم ها و سریال های علی شادمان نیز محسوب خواهد شد هرچند که داستان حول محور شخصیت یونس میچرخد.
طلا
- کارگردان: پرویز شهبازی
- نویسنده: پرویز شهبازی
- ژانر: درام، اجتماعی
- تاریخ انتشار: سال 1397
- مدت زمان: 83 دقیقه
- بازیگران: طناز طباطبایی، نگار جواهریان، هومن سیدی، مهرداد صدیقیان، هدی زین العابدین
طلا درباره داستان چند جوان است که قصد دارند رستورانی را راهاندازی کنند. ماجرا از جایی آغاز خواهد شد که پدر یکی از آنها فوت کرده و مبلغ قابل توجهی پول نیز مفقود میشود.
شنای پروانه
- کارگردان: محمد کارت
- نویسندگان: محمد کارت، حسین دوماری، پدرام پور امیری
- ژانر: جنایی، درام، عاشقانه، انتقامجویی، اجتماعی
- تاریخ انتشار: سال 1399
- مدت زمان: 121 دقیقه
- بازیگران: جواد عزتی، طناز طباطبایی، امیر آقایی، علی شادمان، مهلقا باقری
داستان این اثر درباره زنی است که تصویرش درحالی که در استخر بوده، پخش شده و برادر شوهرش در جستجوی عکاس این تصویر است. پروانه با بازی طناز طباطبایی به گاراژ صافکاری برادرشوهرش حجت با نقش آفرینی جواد عزتی، میرود و از او میخواهد تا جلوی همسرش هاشم با بازی امیر آقایی را بگیرد.
هاشم به خاطر فیلمی که از شنای پروانه در استخر در فضای مجازی پخش شده است، به همراه نوچههایش برای انتقامجویی به استخر رفته و مشغول تخریب آن میشود. در راه بازگشت از استخر، هاشم پروانه را با ضرباتی میکشد.
دادگاه حکم به اعدام هاشم میدهد و تنها راه رضایت گرفتن از پدر پروانه، پیدا کردن پخش کنند فیلم است. حجت همراه مسیب دوست هاشم، به دنبال آن شخص میگردند و در این راه حجت درگیر داستانهای متعددی میشود که به جذابیت فیلم، افزوده است.
خورشید
- کارگردان: مجید مجیدی
- نویسندگان: مجید مجیدی، نیما جاویدی
- ژانر: خانوادگی، اجتماعی، درام
- تاریخ انتشار: سال 1399
- مدت زمان: 99 دقیقه
- بازیگران: جواد عزتی، علی نصیریان، طناز طباطبایی، روح الله زمانی
خورشید فیلمی ایرانی در ژانر درام برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلم و بهترین فیلمنامه در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر شده است. این اثر به روایت داستانی درباره کودکان کار میپردازد. داستان فیلم داستان نوجوانی به اسم علی است که به گفته یک مرد به دنبال یک زیرخاکی میرود.
بیرویا
- کارگردان: آرین وزیر دفتری
- نویسنده: آرین وزیر دفتری
- ژانر: اجتماعی
- تاریخ انتشار: سال 1400 (جشنواره فیلم فجر)
- بازیگران: طناز طباطبایی، صابر ابر، شادی کرم رودی، رضا داوودنژاد، مائده طهماسبی
بیرویا فیلمی ایرانی به تهیهکنندگی سعید سعدی و هومن سیدی است. طناز طباطبایی، صابر ابر و شادی کرم رودی بازیگران اصلی آن هستند. این فیلم برای اولین بار در چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد.
فیلم بیرویا داستان زوج جوانی به نام رویا با بازی طناز طباطبایی و بابک با نقش آفرینی صابر ابر را روایت میکند که قصد مهاجرت از ایران را دارند. دو هفته پیش از مهاجرت رویا با دختری بینام و نشان با بازی شادی کرم رودی، مواجه میشود.
حضور دختر در زندگی آنها به اتفاقاتی عجیب منجر شده و به تدریج هویت رویا دچار دگرگونی میشود. معمای هویت او با حضور بیشتر دختر در بطن زندگیاش، کامل و کاملتر میشود.
حقایق پنهان فیلم بی رویا به جذابیت این اثر بسیار کمک کرده است. این اثر که به تازگی به صورت غیر رسمی منتشر شده داستان بسیار جالبی را روایت میکند که باعث شکل گیری نقدهایی درباره فیلم بیرویا شده است.
ارادتمند؛ نازنین، بهاره و تینا
- کارگردان: عبدالرضا کاهانی
- نویسنده: عبدالرضا کاهانی
- ژانر:
- تاریخ انتشار: سال 1402
- بازیگران: مهناز افشار، طناز طباطبایی، مهران غفوریان، سحر دولت شاهی، آیدا ماهیانی
ارادتمند؛ نازنین، بهاره و تینا از جدیدترین فیلم های طناز طباطبایی به شمار میرود که در سال 1395 ساخته شده است. این اثر در تابستان امسال به صورت غیر رسمی پخش شد.
در این فیلم زندگی سه دختر با خاستگاههای فکری گوناگون روایت میشود که هر سه به نوعی مجردند و همین میشود که به دل خیابان زده و با حضور در مهمانیها و دورهمیها از مردان انتقام میگیرند.
بعد از تماشای این اثر و اطلاع از بیوگرافی بازیگران فیلم به مطالعه نقد فیلم ارادتمند نازنین بهاره تینا بپردازید تا به عمق فیلمنامه این اثر پی برده و راحتتر با داستان ارتباط برقرار کنید.
بیشتر بخوانید:
- بهترین فیلم های ایرانی در ژانر ترسناک
- بهترین فیلم های ایرانی تاریخ سینما
- عاشقانه ترین فیلم های ایرانی قبل از انقلاب
- بهترین فیلم های ایرانی نتفلیکس
- بهترین فیلم های اجتماعی ایرانی تاریخ سینما
از همراهی شما تا انتهای نوشتار بهترین فیلم های طناز طباطبایی سپاسگزار هستیم. حتما ما را با نظرات خود در رابطه با این نوشتار، آگاه کنید. شما میتوانید به عنوان نویسنده مهمان در سایت فیگار عضو شوید و علاوه بر اشتراک نظرات خود در رابطه با مقالهها، نقد فیلم ، نقد سریال ، اخبار سینما و مطالب خودتان را نیز انتشار دهید. برای مطالعه فراخوان مرتبط با آن بر روی لینک نویسنده مهمان کلیک نمایید. در ضمن شما همراهان عزیز میتوانید به اینستاگرام فیگار جهتِ شناختِ مهمترین فیلم های ژانرهای مختلف و خلاصه نقد و بررسیهای فیلمهای روز دنیا مراجعه کنید.