تحقیقی در مورد تاثیر موسیقی انجام شده که نشان میدهد نواختن ساز میتواند در تقویت حافظه و بهبود مهارتهای فکری افراد در سنین بالاتر مؤثر باشد.
این تحقیق توسط محققان دانشگاه اکستر بریتانیا انجام شد و بر اساس آزمایشهایی بر روی بیش از هزار نفر که بالای 40 سال داشتند، اجرا شد.
ادامه مطلب در ادامه
بیشتر بخوانید:
- پاشیدن سوپ روی نقاشی مونالیزا توسط دو معترض
- قیمت بلیت جشنواره فیلم فجر اعلام شد
- بودجه صدا و سیما در سال 1403 مشخص شد
تحقیق دانشگاه اکستر بریتانیا درباره تاثیر موسیقی
در این تحقیق، عملکرد مغز افرادی که تجربه نواختن یک ساز را داشتند با افرادی که سابقه نوازندگی نداشتهاند، مقایسه شد. نتایج نشان دادند که بین نواختن موسیقی و حافظه قوی در سنین بالاتر، یک رابطه مستقیم وجود دارد.
محققان دانشگاه اکستر بیان کردند که سازهای بادی چوبی و بادی برنجی، همچنین پیانو میتوانند در بهبود سلامت حافظه به شکل مؤثری نقش داشته باشند. این تحقیق نشان میدهد که فعالیتهای موسیقی میتوانند به عنوان یک عامل مثبت در ترقی عملکرد ذهنی افراد در سنین بالاتر عمل کنند.
هرچند که نتایج این تحقیق اشاره به ارتباط مستقیم بین نواختن موسیقی و بهبود حافظه دارند، اما محققان تأکید داشتند که انتظار از نواختن یک ساز به تنهایی برای جلوگیری از زوال قوای شناختی یا دمانس خیلی سادهلوحانه خواهد بود.
به عبارت دیگر، راهکارهای برنامه ریزی شده و چند جانبه نیاز است تا بهبود عملکرد حافظه در سنین بالاتر را تضمین کنند. به طور کلی، این تحقیق نشان میدهد که موسیقی و نواختن سازها میتواند در ارتقاء کیفیت زندگی و عملکرد ذهنی افراد در سنین بالاتر مؤثر باشد.
بیشتر بخوانید:
- رئیس سازمان سینمایی به صورت رسمی پردیس سینمایی کوثر را افتتاح کرد
- اجرای آیین هل هله کوسه برای طلب باران
- استودیوی پیکسار نیمی از کارکنان خود را اخراج میکند
- آیا شبکههای نمایش خانگی تعطیل خواهند شد؟
- وزیر ارشاد از رکورد کنسرتهای سال گذشته خبر داد
نظر شما دربارهی این تحقیقات در مورد تاثیر موسیقی بر حافظه چیست؟ لطفا نظرات خود را در بخش کامنت با فیگار در میان بگذارید.