همنواز

منع کشت خشخاش در حکمرانی طالبان ؛ ممنوعیت کشت خشخاش و نگرانی‌ها

صدور فرمان ممنوعیت کشت خشخاش و خرید و فروش تریاک در افغانستان از سوی حکومت طالبان. با جزییات خبر منع کشت خشخاش در حکمرانی طالبان همراه فیگار باشید.

طالبان برای کشت خشخاش در افغانستان مجازات تعیین کرده و امیدوار است با این اقدام در سطح بین‌المللی به رسمیت شناخته شود. تریاک سالیان دراز منبع درآمد اصلی این گروه افراطی محسوب می‌شد.

منع کشت خشخاش در حکمرانی طالبان

ممنوعیت کشت خشخاش و نگرانی‌ها

منع کشت خشخاش در حکمرانی طالبان
منع کشت خشخاش در حکمرانی طالبان

بیشتر بخوانید:

صرف نظر از قاچاقچیان مواد مخدر، بسیاری از کشاورزان در افغانستان جز کشت خشخاش، هیچ منبع درآمد دیگری ندارند. سازمان ملل، ارزش تولید ناخالص مواد مخدر در افغانستان را در سال گذشته میلادی، تا «۲‌میلیارد و ۷۰۰‌‌‌‌‌‌میلیون دلار» برآورد کرده بود. مهدی طاهباز گزارش می دهد.

تریاک منبع اصلی درآمد طالبان در دوران جنگ‌های داخلی بوده است. آن‌ها تجارت مواد مخدر را کنترل و مالیات آن را دریافت می‌کنند ولی هیچ‌گاه در این مورد توضیح رسمی ارائه نمی‌دهند.

ناظران بین‌المللی معتقدند که طالبان تنها در سال ۲۰۲۰ از این تجارت حدود ۲۰ میلیون دلار درآمد داشته‌ است.

۸۰ درصد تریاک جهان را بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰ افغانستان تامین کرده و این کشور پیشتاز بازار جهانی است. در سال‌های ۲۰۰۰ و ۲۰۰۱ هم که طالبان حکومت در افغانستان را در دست داشت، کشت خشخاش را با تعیین مجازات ممنوع اعلام کرده بود.

بیشتر بخوانید:

آجایی صحنی مدیر اجرای موسسه مدیریت بحران دهلی نو است که اطلاعات مربوط به کشت و تجارت تریاک در جنوب آسیا را جمع‌آوری می‌کند.

منع کشت خشخاش در حکمرانی طالبان
منع کشت خشخاش در حکمرانی طالبان, ممنوعیت کشت خشخاش و نگرانی‌ها, طالبان کشت خشخاش, کشت خشخاش طالبان

او با تاکید بر اینکه ممنوعیت دوباره کشت خشخاش بی‌معنی است، می‌گوید: «هدف اصلی از ممنوعیت تولید تریاک به رسمیت شناخته شدن از سوی جامعه جهانی است. این برای طالبان حیاتی است چون از این طریق می‌توانند گردش مالی داشته باشند.»

تا امروز کمک‌های جهانی به طالبان داده نشده و مستقیم به شهروندان افغانستانی ارائه شده است. آجایی صحنی با اشاره به تلاش طالبان برای دریافت “جبران خسارت” از جامعه جهانی با این ممنوعیت می‌گوید:

«طالبان می‌گویند، ببینید تولید تریاک بخش بزرگی از درآمد کشاورزان ما را تشکیل می‌دهد. اگر آن‌ها محصولات خود را از بین ببرند این مساله باید به شکل دیگری جبران شود.»

این کارشناس معتقد است این حرکت طالبان می‌تواند با تایید کشورهای کمک‌کننده مالی به افغانستان روبرو شود.

بیشتر بخوانید:

از همراهی شما تا انتهای نوشتار منع کشت خشخاش در حکمرانی طالبان سپاس‌گزار هستیم. حتما ما را با نظرات خود در رابطه با این نوشتار، آگاه کنید. شما می‌توانید به عنوان نویسنده مهمان در سایت فیگار عضو شوید و علاوه بر اشتراک نظرات خود در رابطه با مقاله‌ها، نقد فیلم ، نقد سریال ، اخبار سینما و مطالب خودتان را نیز انتشار دهید. برای مطالعه فراخوان مرتبط با آن بر روی لینک نویسنده مهمان کلیک نمایید. در ضمن شما همراهان عزیز می‌توانید به اینستاگرام فیگار جهتِ شناختِ مهمترین فیلم های ژانرهای مختلف و خلاصه نقد و بررسی‌های فیلم‌های روز دنیا مراجعه کنید.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *