همیشه در سینما فیلمهای هنری که فرم را با زیست هنرمندان درمیآمیزند مخاطب خاص خودش را داشته و ما در نوشتار بهترین فیلم ها با موضوع نقاشی سعی در معرفی این نوع فیلمها داریم.
دنیای هنرمندان مشهور مکانی جذاب و گاه آزاردهنده برای تماشا است. یکی از قدیمیترین هنرها، نقاشی است که تقریباً تا زمانی که انسان ها به زیست خودشان ادامه میدهند، تخیل خود را از جهان قرار است به تصویر بکشند.
معرفی و تحلیل بهترین فیلم ها با موضوع نقاشی از نگاه سایت فیگار
فهرست عناوینی که در ادامه نوشتار معرفی و تحلیل بهترین فیلم ها با موضوع نقاشی خواهید خواند به شرح زیر است:
این لیست بروزرسانی میشود…
با چنین موضوع غنی برای بررسی، جای تعجب نیست که تعداد فیلمهایی که در طول سالها به بررسی داستان زندگی یک هنرمند خاص پرداختهاند، بسیار زیاد باشد. در لیستی که تیم فیگار برای شما همراهان عزیز و نقاشی دوست تهیه کرده است سعی شده تا بهترین و جدیترین و یا حتی محبوبترین و پربارترین فیلمها را در این زمینه انتخاب کنند و به معرفی و تحلیل هر کدام بپردازند.
Andrei Rublev (1966)
- کارگردان آندری تارکوفسکی
- تهیهکننده تامارا اوگورودنیکووا
- نویسنده آندری کونچالوفسکی و آندری تارکوفسکی
- فیلمنامهنویس آندری تارکوفسکی و آندری کونچالوفسکی
- بازیگران آناتولی سولونیتسین، ایوان لاپیکوف و نیکولای گرینکو
- موسیقی ویاچسلاو اووچینیکوف
- فیلمبردار وادیم یوسف
آندری روبلوف فیلمی در ژانر درام تاریخی به کارگردانی آندری تارکوفسکی محصول ۱۹۶۶ اتحاد جماهیر شوروی سابق است. فیلم برداشتی آزاد از زندگی آندری روبلف، نقاش مشهور روسی دوره رنسانس است.
نقاط قوت
- کارگردانی بدون نقص آندری تارکوفسکی
- بررسی مفاهیمی چون معصومیت و خشونت
- اجراهای بدون نقص
- موسیقی متن شاهکار
- تقابل دنیای مادی با دنیای معنوی
- سرشار از فلسفه و مفاهیم روان شناختی
نقاط ضعف
- خستهکننده بودن در بعضی از دقایق
- کِشدار شدن بیشازحد فیلم
The Best Offer (2013)
بهترین پیشنهاد فیلمی تریلر روانشناختی (معرفی و تحلیل بهترین فیلم های ترسناک روانشناختی تاریخ) به نویسندگی و کارگردانی جوزپه تورناتوره و محصول سال ۲۰۱۳ ایتالیا است. از بازیگران آن میتوان به جفری راش، جیم استرجس، سیلفیا هوکس و دونالد ساترلند اشاره کرد.
یک دلال بزرگ آثار هنری کلکسیونِ ارزشمندی را دور از چشم دیگران برای خود فراهم کردهاست. او طی سالها آثار هنریِ باارزش دیگران را با کمترین قیمت خریداری کردهاست. پس از مدتی، زن جوانی که دچار اختلال برزنهراسی است وارد زندگی او شده و آنها به یکدیگر علاقهمند میشوند.
تورناتوره با چینش خوب صحنهها و اتفاقات، داستان جذابی را برای تماشاگر تعریف میکند. تا یک جایی ما را مشتاقِ دیدنِ کلر نگه میدارد و اینکه این پرسش را در ذهنمان مینشاند که مشکل او چیست. این در حالیست که با داستانک فرعی آن روبات سخنگو، که ویرجیل تکه تکه قطعاتش را در خانه ی کلر پیدا میکند و آن را به رابرت، دوست جوانِ جاعلش میسپارد تا آن را سر هم کند، بیننده را مشغول نگه میدارد تا هم کلیت داستان پر و پیمانتر باشد و هم در نهایت ارتباط تماتیکی بین این داستانک و کلیت اثر برقرار شود که در انتها شاهدش خواهیم بود.
گرچه بلایی که قرار است سرِ ویرجیل بیاید، نقشه ای که برایش پیاده شده جای شک و شبهه باقی می گذارد و کمی گنگ است و همچنین ساخته شدنِ تدریجی آن روبات سخنگو، آنقدرها منطق خوبی ندارد و به کلیت کار هم چندان نمیچسبد.
بیشتر بخوانید:
Pirosmani (1969)
- سال: 1969
- کشور: اتحاد جماهیر شوروی
- مدت زمان: 81 دقیقه
- کارگردان: گئورگی شنگلایا
- فیلمنامه: ارلوم آخولدیانی، گیورگی شنگلایا
- فیلمبردار: کنستانتین آپریاتین، دودار مارگیوی، الکساندر رخویاشویلی
- موسیقی: نودار گابونیا، واختانگ کوخیانیدزه
- ژانر: درام. بیوگرافی
- شرکت سازنده: گروزیا فیلم / قارتولی پیلمی
داستان نیکو پریستانی، نقاش گرجی خود آموخته.
پیروسمانی (1969) زندگینامهای بسیار خاص از شخصیتی است که در اسپانیا و همچنین در نیمی از اروپا، عملاً ناشناخته است. این نیکو پیروسماناشویلی (نام خانوادگی که معمولاً به عنوان پیروسمانی ساده شده است) (1862-1918)، نقاش گرجی است که با گذشت زمان و با وجود اینکه اطلاعات دقیق بسیار کمی در مورد او وجود دارد، به یک افسانه واقعی تبدیل شده است. این فیلم به کارگردانی گیورگی شنگلایا، کارگردان شوروی الاصل گرجستانی، برنده جایزه هوگوی طلایی جشنواره فیلم شیکاگو در سال ۱۹۷۴ شد.
خوشبختانه فیلم از روایت سنتی که اکثر فیلمهای زندگینامهای (بهترین فیلم های بیوگرافی 2022) ما را به آن عادت دادهاند، پیروی نمیکند. ساختار روایی فیلم با بیش از یک اثر خطی که به صورت زمانی وقایع زندگی نقاش را به ما بازگو میکند.
درواقع ما با با اثری روبرو هستیم که برخی از شاخصترین لحظات نقاش را به شیوهای بسیار هوشمندانه ترکیب میکند و برخی دیگر را دقیقاً با جستجوی ابعاد مختلف این شخصیت به ما نشان میدهد.
یکی دیگر از موفقیتهای بزرگ فیلم صحنهسازی است. دوربین اغلب با حرکات آهسته سعی در ایجاد یک نوستالژی در ذهن بیننده میکند. کل فیلم در واقع یک نقاشی است که دو عنصر را در هم آمیخته است: از یک سو کار خود پیروسمانی، نه تنها با کنایههای مستقیم به نقاشیهای او، بلکه با شخصیت او و از سوی دیگر، تعریف خالص از یک زندگی روستایی در گرجستان که اساس فیلم است.
Seraphine (2008)
- کارگردان مارتین پروو
- تهیهکننده Milena Poylo و Gilles Sacuto
- نویسنده Marc Abdelnour و Martin Provost
- بازیگران یولاند مورو، اولریش توکور و فرانسوا لوبران
- موسیقی Michael Galasso
- فیلمبردار Laurent Brunet
این فیلم بر اساس داستان واقعی زندگی معجزهآسای یک زن نقاش فرانسوی مشهور به نام «سرافین اهل سنلیس» که کاشف او یک کلکسیونر آلمانی در ابتدای جنگ جهانی اول بود و این روزها موزه مایول پاریس نمایشگاهی از آثار او برپا کرده، ساخته شدهاست.
سرافین فیلمی زندگینامهای به کارگردانی مارتین پروو محصول سال ۲۰۰۸ است. این فیلم در سی و چهارمین جوایز سالیانه سینمای فرانسه موسوم به سزار برنده هفت جایزه شد. سرافین یکی از نقاشان مشهور فرانسه است.
تهیهکنندگان این فیلم در اولین قدم، آن را به کشورهای ژاپن و کره جنوبی فروختند و تحلیلگران اقتصادی سینما از این که دو کشور آسیایی اولین خریداران این فیلم بودند، اظهار تعجب کردهاند. فیلمنامه فیلم (که توسط کارگردان آن «مارتین پروست» نوشته شدهاست) برگرفته از یک ماجرای واقعی است.
بیشتر بخوانید:
Frida (2002)
- کارگردان: جولی تیمور
- نویسنده: کولنسی سیگال
- ساخت: مشترک کشورهای کانادا، مکزیک، آمریکا
این فیلم درباره زندگی نقاش مکزیکیسورئالیست فریدا کالو است و از رمانی به نام فریدا : “زندگینامهای از فریدا کالو (1983)“ نوشته هایدن هررا اقتباس شده است.
بینندهای که بدون هیچ پیشزمینه سیاسی و تاریخی در ابتدا به تماشای این فیلم مینشیند، بینندهای که کمتر با دنیای هنر و حتی مبارزه آشنایی دارد و نام فریدا نامی آشنا در قاموس اطلاعات او نیست، لاجرم فیلم را در دسته دیگر آثار بیوگرافی و درام که سینمای کلاسیک پیشتر به آن میپرداخت، قرار میدهد. اما در طی همراهی با سکانسهای فیلم، به تفاوت آن با دیگر همتایانش پی میبرد. تفاوتی نه در نحوه پردازش که در شخصیت خاص و متفاوت کاراکتر اصلی فیلم یعنی فریدا کالو یافت میشود.
آهنگساز این فیلم گلدن تال با ساخت موسیقی این فیلم شهرت جهانی یافت. مشخصه این موسیقی تلفیق بسیار زیبایی از موسیقی هموفونیک با موسیقی محلی یا فروکلوریک مکزیک است وبه همین دلیل در دسته موسیقیهای جغرافیای قرار دارد و همین یکی دیگر از دلایل تاثیرگذار بودن این موسیقی است.
در لحضاتی به دلیل ملودیهای زیاد ترکیب موسیقی افقی یا کونت پوتنیک که به گوش زیبا میآید استفاده شده. استفاده از سازهای زهی به سبک امریکای لاتین (مکزیک) همجنین با پسزمینه بسیار واضح و زیاد گیتار و قسمتهای تک نوازی بسیار به جا گیتار و در نهایت ترکیب با موسیقی هموفونیک فضا رابسیار تاثیرگذار میکند.
بیشتر بخوانید:
- معرفی و تحلیل بهترین فیلم های جهان های موازی تاریخ
- معرفی و تحلیل بهترین فیلم های جنایی معمایی
- معرفی و تحلیل بهترین مینی سریال های معمایی تاریخ
- معرفی و تحلیل بهترین فیلم رمانتیک بر اساس کتاب
- معرفی و تحلیل بهترین فیلم های کمدی سیاه پوستان
- معرفی و تحلیل بهترین فیلم های آوانگارد تاریخ سینما
- معرفی و تحلیل بهترین فیلم های اگزیستانسیالیستی
- معرفی و تحلیل بهترین فیلم ها درباره نابرابری اجتماعی
از همراهی شما تا انتهای نوشتار بهترین فیلم ها با موضوع نقاشی سپاسگزار هستیم. حتما ما را با نظرات خود در رابطه با این نوشتار، آگاه کنید. شما میتوانید به عنوان نویسنده مهمان در سایت فیگار عضو شوید و علاوه بر اشتراک نظرات خود در رابطه با مقالهها، نقد فیلم ، نقد سریال ، اخبار سینما و مطالب خودتان را نیز انتشار دهید. برای مطالعه فراخوان مرتبط با آن بر روی لینک نویسنده مهمان کلیک نمایید. در ضمن شما همراهان عزیز میتوانید به اینستاگرام فیگار جهتِ شناختِ مهمترین فیلم های ژانرهای مختلف و خلاصه نقد و بررسیهای فیلمهای روز دنیا مراجعه کنید.