فصل سوم عصر جدید که از اول فروردین ماه 1401 آغاز شد همواره با حاشیه های زیادی رو به رو است. با خبر احسان علیخانی ژاله صامتی همراه فیگار باشید.
عصر جدید یک مسابقه تلویزیونی استعدادیابی است که توسط صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران ساخته و پخش میشود. این برنامه با تهیهکنندگی و اجرای احسان علیخانی ساخته شده، از شبکه سه صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران است.
احسان علیخانی ژاله صامتی ؛ مجادله ژاله صامتی و احسان علیخانی در عصر جدید + فیلم
احسان علیخانی ژاله صامتی
واکنشها به حرفهای حاشیهساز ژاله صامتی عصر جدید
فصل اول آن از ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ آغاز شد. پخش فصل دوم این برنامه نیز از ۶ اسفند ۱۳۹۸ آغاز شد و در ۲۹ اسفند ۱۳۹۹ پایان یافت. همچنین فصل سوم عصرجدید از ۱ فروردین ۱۴۰۱ مصادف با نوروز و آغاز قرن پانزدهم خورشیدی پخش خواهد شد.
بیشتر بخوانید:
- خودکشی دسته جمعی در فرانسه ؛ خودکشی دسته جمعی یک خانواده ۵ نفره فرانسوی
- پیشنهاد یهویی ازدواج در عصر جدید ؛ خواستگاری از مریم منفرد در عصر جدید + فیلم
در روزهایی که بهتازگی جنجال زبان فارسی را پشت سر گذاشتهایم و از سوی دیگر زبانشناسان توصیه میکنند زبانوران و گویشوران در خانه با فرزندان خود به زبان و گویش بومیشان صحبت کنند، داور عصر جدید ژاله صامتی به شرکتکننده این برنامه در بخش خوانندگی میگوید اگر بخواهد برای خوانندگی به شهرهای بزرگ بیاید باید لهجهاش را «فراموش» کند و البته به او توصیه میکند در زادگاهش بماند.
سخنان صامتی پس از گذشت مدت کوتاهی از روزهایی است که با به میان آمدن پای برخی رسانههای خارجی، اختلاف نظرهایی درخصوص قیاس زبان فارسی با زبانهای بومی و قومی که پیشتر نیز گاهی موجب شکلگیری بحثهایی میشد، شکلی دیگر گرفت و موجب ترند شدن هشتگهایی همچون «منوفارسی» شد.
و صفحه العربیه فارسی در توییتر لینک کارزاری توییتری با عنوان «رنج به دلیل زبان مادری با هشتگ #منوفارسی» را به اشتراک گذاشت و پس از این خاکستر ماجرایی کهنه بار دیگر شعلهور شد تا اینکه چیزی نگذشت که پای بیبیسی فارسی هم به ماجرا باز شد.
بیشتر بخوانید:
- اسپری فلفل ورزشگاه مشهد ؛ استقبال از زنان با اسپری فلفل در ورزشگاه مشهد + فیلم
- کیک تولد کریم انصاری فرد ؛ ماجرای جشن تولد پر حادثه در اردوی تیم ملی
این شیوه او در واکنش به اجرای شرکتکننده «عصر جدید» سبب شد تا یکی از زبانشناسان که با نام کاربری «مسوت» در توییتر فعالیت میکند، بنویسد:
«ایشون اگه دوتا کتاب خوب زبانشناسی تو زندگیش خونده بود چنین حرف بیمعنی ای نمیزد که «لهجهت باید فراموش بشه». یا اگه مدارس ما چهارتا مطلب مفید و علمی درباره زبان یاد میدادن ایشون میدونست همه از جمله خودش لهجه دارن و هیچ لهجهای هم برتری خاصی به دیگری نداره».
همچنین کاوه فیضاللهی، مترجم در واکنش به این موضوع نوشت:
«شجریان نامهای نوشته بود که در ابتدای کنسرت بم از رو خواند. آنجا بود که فهمیدم چقدر لهجه مشهدی دارد و یکی از نقاط قوتش در خوانندگی همین است. اگر این لهجه نبود بعضی کارهایش مثل غزل عطار در دود عود یا آلبوم شب، سکوت، کویر اینقدر جادویی نمیشدند.»
بیشتر بخوانید:
- سانسور جوکر تایم مهران غفوریان ؛ اعتراض مهران غفوریان به سانسور جوکر تایم
- عصر جدید اجرای بابک جوکار ؛ ماجرای واکنش قالیباف به اجرای بابک جوکار + فیلم
یوسف سعادت، پژوهشگر زبانشناسی تاریخی زبانهای ایرانی نیز در تازهترین رشتهتوییت خود آورده است: «گوش مردم باید به لهجههای مختلف زبان عادت کنه. خوب میشه اگه: ۱. گویندگان رسانههای استانها زبانهای رایج در هر استان رو به لهجههای مختلفی که در اون استان هست حرف بزنن.
۲. گویندگان رسانههای استانها در بخش فارسی (حتی در برنامههای رسمی) فارسی رو به لهجه معمول استان حرف بزنن.
۳. رادیو و تلویزیون سراسری سعی کنن در برنامههای غیررسمیشون لهجههای فارسیِ منطقههای مختلف ایران و کشورهای افغانستان، تاجیکستان و ازبکستان رو وارد کنن.
بیشتر بخوانید:
- روح الله مومن نسب کیست ؛ بیوگرافی روح الله مومن نسب
- بیوگرافی جیدا پینکت اسمیت ؛ بیماری جیدا پینکت اسمیت چیست ؟
* مردم ایران عادت نداشتند برنامههای رسمی مثل اخبار رو به لهجهای غیر از #لهجه_معیار ایران بشنوند ولی بعد از اینکه در #بیبیسی_فارسی لهجه فارسی افغانستان و تا حدودی تاجیکستان رو شنیدند، الان دیگه کلاً با موضوع بیگانه نیستند.
* این کارها به نوبه خودشون زمینه بعضی دلخوریها و توهینها رو از بین میبرن و کمک میکنن تا ورود به جامعه و بهرهگیری از فرصتهای اجتماعی بیشازپیش و برای افراد بیشتری ساده بشه. * وقتی گوش به موسیقی، زبان و لهجهای عادت کرد، احتمالاً بهتر میتونه از زیبایی این پدیدهها لذت ببره.»
بیشتر بخوانید:
- سمیه میرشمسی دستیار کارگردان ؛ افشاگری سمیه میرشمسی و واکنشها
- اولین سالگرد فوت آزاده نامداری ؛ جزئیات اولین سالگرد فوت آزاده نامداری + فیلم
- مراسم اسکار ویل اسمیت ؛ ماجرای مشت محکم ویل اسمیت چه بود؟
- هالک ایرانی ترکیه ؛ حرکت فجیع هالک ایرانی در ترکیه + فیلم
از همراهی شما تا انتهای نوشتار احسان علیخانی ژاله صامتی سپاسگزار هستیم. حتما ما را با نظرات خود در رابطه با این نوشتار آگاه کنید. شما میتوانید به عنوان نویسنده مهمان در سایت فیگار عضو شوید و علاوه بر اشتراک نظرات خود در رابطه با مقالهها، نقدها و مطالب خودتان را نیز انتشار دهید. برای مطالعه فراخوان مرتبط با آن بر روی لینک نویسندگی آنلاین مهمان کلیک نمایید. در ضمن شما همراهان عزیز میتوانید از طریق اینستاگرام فیگار جهتِ شناختِ مهمترین فیلم های ژانرهای مختلف و خلاصه نقد و بررسیهای فیلمهای روز دنیا مراجعه کنید