واکنش ایران به خواستار حل مسالمت‌آمیز موضوع جزایر سه‌گانه

واکنش سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به بیانیه چین و شورای همکاری خلیج فارس و ادعاها و اتهامات مطرح شده علیه تهران چه بود؟

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، ناصر کنعانی اتهامات بی اساس بیانیه پایانی نشست ۴۳ سران شورای همکاری خلیج فارس را محکوم کرد و صدور اینگونه بیانیه‌ها را تکرار سیاست شکست خورده ایران هراسی خواند. وی گفت:

این اقدامات فقط می‌تواند تلاشی بیهوده برای پوشاندن اقدامات بحران آفرین برخی کشورهای این شورا در حمایت مالی، سیاسی و لجستیکی از گروه‌های تروریستی و زخم عمیق مردم رنج دیده کشورهای بحران زده منطقه باشد.

اخبار فوری: پوشش تمامی اخبار روز از تظاهرات در چین + [عکس و فیلم]

بیانیه چین و شورای همکاری خلیج فارس

بیانیه چین و شورای همکاری خلیج فارس
بیانیه چین و شورای همکاری خلیج فارس

سران کشورهای حاشیه خلیج فارس و چین در بیانیه اجلاس پایانی مشترک خود خواستار حل مسالمت آمیز موضوع جزایر سه گانه بین ایران و امارات شدند. این بیانیه بلافاصله پس از بیانیه دیگری صادر شد که در آن رهبران عربستان و چین از ایران خواسته بودند که از «مداخله در امور داخلی کشورها» خودداری کند.

رهبران شش کشور امیر نشین عضو در شواری همکاری خلیج فارس به همراه چین روز گذشته در اجلاس مشترک خود درباره مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی گفت‌وگو کردند و بر اهمیت تلاش‌های هماهنگ در دستیابی به صلح، امنیت، ثبات و رفاه در تمام نقاط جهان توافق کردند.

در بیانیه پایانی بر ضرورت بازگرداندن صلح و امنیت بین‌المللی از طریق احترام متقابل و همکاری بین کشورها برای دستیابی به توسعه، پیشرفت و پایبندی به اصول حقوق بین‌الملل و حقوق بشر، منشور سازمان ملل متحد و حسن همجواری تاکید شده است.

ببینید: تصاویری عجیب و باورنکردنی از هالووین 2022 در عربستان! [+عکس]

این کشورها خواستار حفظ نظم بین‌المللی مبتنی بر احترام به حاکمیت، تمامیت ارضی و استقلال سیاسی کشورها، عدم مداخله در امور داخلی آن‌ها و عدم استفاده یا تهدید به زور شدند.

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران با یادآوری تحمیل هزینه‌های هنگفت جانی و مالی بر مردم منطقه از ناحیه سیاست‌های مخرب برخی از اعضای شورای همکاری خلیج فارس، از این شورا خواست در رویکردهای خود در قبال مسایل منطقه‌ای تجدید نظر کنند و مسیر سازنده را برگزینند.

کنعانی اشاره بیانیه این شورا درخصوص موضوعات مرتبط با برنامه هسته‌ای کشورمان را مردود دانست و افزود:

کشورهایی که تمام تلاش خود را برای ناکام گذاشتن توافق هسته ای به کار بسته بودند، اکنون با نادیده گرفتن پایبندی کامل ایران به برجام و قوانین بین‌المللی، نسبت به اقدامات مشروع ایران معترض شده‌اند.
جمهوری اسلامی ایران با تأکید بر امنیت درون زای منطقه و رعایت هنجارهای بین‌المللی، هیچگونه مداخله‌ای را در سیاست‌ها و برنامه‌های فناوری و دفاعی خود بر نمی‌تابد.

نشست ۴۳ سران شورای همکاری خلیج فارس

بیانیه چین و شورای همکاری خلیج فارس
بیانیه چین و شورای همکاری خلیج فارس

رهبران این کشورها بر لزوم حمایت از معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای، جلوگیری از تکثیر سلاح‌های کشتار جمعی در منطقه شورای همکاری خلیج فارس و تضمین ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران برای حفظ امنیت و ثبات منطقه‌ای و بین‌المللی تاکید کردند.

آن‌ها بار دیگر از ایران خواستند تا همکاری کاملی با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی داشته باشد. آن‌ها بر لزوم رعایت اصل حسن همجواری و عدم مداخله در امور داخلی و احترام به استقلال، حاکمیت و تمامیت ارضی کشورها بین کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و ایران تاکید کردند.

رهبران خاطرنشان کردند که روابط نیز باید بر اساس حل و فصل مسالمت‌آمیز اختلافات باشد. رهبران این کشورها بر اهمیت گفت‌وگوی همه جانبه با مشارکت کشورهای منطقه برای رسیدگی به پرونده هسته‌ای ایران و فعالیت‌های بی‌ثبات کننده منطقه تاکید کردند.

آن‌ها حمایت خود را از تمام تلاش‌های صلح آمیز از جمله تلاش امارات برای دستیابی به راه حل مسالمت آمیز برای موضوع جزایر سه گانه تنب کوچک، تنب بزرگ و ابوموسی از طریق مذاکرات دو جانبه طبق قواعد حقوق بین‌الملل تایید کردند.

جنگنده فوق پیشرفته نسل ششم چین که شبیه هیچ هواپیمایی نیست! [+عکس]

این کشورها همچنین خواستار مقابله با حمایت از گروه‌های تروریستی و فرقه‌ای و سازمان‌های مسلح غیرقانونی و جلوگیری از تکثیر موشک‌های بالستیک و پهپادها و اطمینان از ایمنی ناوبری و تاسیسات نفتی بین‌المللی و پایبندی به قطعنامه‌های سازمان ملل و مشروعیت بین‌المللی شدند.

این بیانیه در حالی صادر شد که روز گذشته در پایان نشست سران عربستان و چین بیانیه مشترکی صادر شد که در آن بر لزوم تقویت همکاری‌های مشترک پکن و ریاض برای تضمین صلح آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران تأکید شده است. دو طرف همچنین از ایران خواستند با آژانس بین المللی انرژی اتمی همکاری کند و به معاهده منع اشاعه سلاح‌های هسته‌ای پایبند باشد. آنها در بخش دیگری از بیانیه خود بر اهمیت احترام ایران به اصول حسن همجواری و عدم دخالت این کشور در امور داخلی کشورها تاکید کردند.

محمد جمشیدی، معاون سیاسی دفتر ابراهیم رئیسی در واکنش به بیانیه نخست در توییتی نوشت:

همکاران چینی به یاد داشته باشند که وقتی سعودی و آمریکا از داعش و القاعده حمایت کردند، این ایران بود که با تروریست‌ها جنگید.

بیشتر بخوانید:

واکنش ایران به خواستار حل مسالمت‌آمیز موضوع جزایر سه‌گانه


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *