همنواز

رضا تهرانچی خالق بیسکویت مادر ؛ خالق بیسکویت مادر درگذشت + بیوگرافی

رضا تهرانچی خالق بیسکویت مادر و کارآفرین برتر ایرانی، روز شنبه ششم فروردین ماه ۱۴۰۱ در ۹۹ سالگی چشم از جهان فرو بست. با فیگار همراه باشید.

تهرانچی به واسطه تاثیری که از دکتر هاوزر آمریکایی، نویسنده کتاب روش‌های مختلف تغذیه و طول عمر گرفته بود، به حوزه تغذیه علاقمند شد و قابلیت‌های خود را در این حوزه محک زد و تولید نوعی بیسکوئیت را طبق فرمول دکتر هاوزر آغاز کرد. تهرانچی نام خود را با برند «ویتانا» و «بیسکوئیت مادر» در ضمیر ایرانیان ماندگار کرد.

رضا تهرانچی خالق بیسکویت مادر

خالق بیسکویت مادر درگذشت + بیوگرافی

فهرست مطالبی که در ادامه نوشتار رضا تهرانچی خالق بیسکویت مادر خواهید خواند به شرح زیر است:

  • بیوگرافی رضا تهرانچی 
  • علاقه به حوزه تغذیه
  • انتخاب شعار
رضا تهرانچی خالق بیسکویت مادر
رضا تهرانچی خالق بیسکویت مادر

بیوگرافی رضا تهرانچی

این کارآفرین در سال ۱۳۰۲ در کاشان دیده به جهان گشود. او تحصیلات ابتدایی را در مشهد گذراند و برای سپری کردن مقطع متوسطه، راهی دارالفنون شد.

شم کارآفرینی و استقلال از همین دوران در نهاد رضای جوان پدیدار شد و او در محله امیریه، کلاس آموزش ماشین‌نویسی تاسیس کرد.

در سال ۱۳۲۰ بعد از اخذ دیپلم دبیرستان در رشته دندانپزشکی دانشگاه تهران پذیرفته شد. او در سال ۱۳۲۷ پس از دریافت دکترای دندانپزشکی، مطب خود را در چهارراه مختاری دایر کرد.

بیشتر بخوانید:

علاقه به حوزه تغذیه

رضا تهرانچی خالق بیسکویت مادر
خالق بیسکویت مادر درگذشت, رضا تهرانچی درگذشت, رضا تهرانچی خالق بیسکویت مادر درگذشت

نقطه آغاز فعالیت او، تولید بیسکوئیت‌هایی از ملاس و جوانه گندم بود که در قنادی‌های مختلف امیریه و بهارستان به فروش می‌رسید.

تهرانچی با وامی به مبلغ ۳۰ هزار تومان زمینی در جاده کرج خریداری کرد تا در سال ۱۳۳۲ کارخانه‌ای برای تولید انواع بیسکوئیت بنا کند.

بدین ترتیب محصولاتی چون بیسکوئیت مادر، بیسکوئیت پتی‌بور و نان سوخاری ویتانا به عنوان تولیداتی مکانیزه، راهی بازار شدند.

فرمول بیسکوئیت مادر به مرور زمان شکل گرفت اما هیچ کارخانه‌ای نمی‌توانست مانند آن را تولید کند.

بیشتر بخوانید:

انتخاب شعار

برای این بیسکوئیت شعار «مهر مادر، شیر مادر، بیسکوئیت مادر» برگزیده شد.

گفته می‌شود که بیسکوئیت مادر یک مکمل کامل غذایی بود که پیشنهاد می‌شد همهٔ افراد مصرف کنند. حتی بسیاری پزشکان کودک به مادران توصیه می‌کردند از شش ماهگی به همراه شیر به نوزادان خود بیسکویت مادر بدهند.

بیشتر بخوانید:

کارخانه ویتانا اولین کارخانه‌ای بود که روی بیسـکوئیت‌هایش تاریخ مصرف می‌گذاشت و تهرانچی بود که موسسه استاندارد را قانع کرد تا درج تاریخ مصرف روی بسته‌های بیسکوئیت در شمار ضوابط استاندارد محصولات غذایی قرار گیرد.

کارخانجات ویتانا، بعد از انقلاب به بنیاد پانزده خرداد داده شد اما در سال ۱۳۸۷ به بخش خصوصی واگذار شد.

رضا تهرانچی در پنجمین دوره جشنواره کارآفرینی امین‌الضرب اتاق بازرگانی تهران که در اسفند ۱۳۹۹ برگزار شد، لوح و نشان امین‌الضرب را به پاسداشت یک عمر فعالیت کسب کرد.

بیشتر بخوانید:

از همراهی شما تا انتهای نوشتار رضا تهرانچی خالق بیسکویت مادر سپاس‌گزار هستیم. حتما ما را با نظرات خود در رابطه با این نوشتار آگاه کنید. شما می‌توانید به عنوان نویسنده مهمان در سایت فیگار عضو شوید و علاوه بر اشتراک نظرات خود در رابطه با مقاله‌ها، نقد‌ها و مطالب خودتان را نیز انتشار دهید. برای مطالعه فراخوان مرتبط با آن بر روی لینک نویسندگی آنلاین مهمان کلیک نمایید. در ضمن شما همراهان عزیز می‌توانید از طریق اینستاگرام فیگار جهتِ شناختِ مهمترین فیلم های ژانرهای مختلف و خلاصه نقد و بررسی‌های فیلم‌های روز دنیا مراجعه کنید.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *